Wereldsteden in Azië

Home » Wereldsteden

Ontdek indrukwekkende wereldsteden in Azië

Vakantie in Azië betekent niet enkel tropisch regenwoud, kilometerslange rijstvelden en verlaten stranden.

Zoek het drukke stadsleven op en ontdek de gezellige straatjes en overheerlijke ‘street food’! Doe je boodschappen op de lokale markt, maak kennis met oude Aziatische culturen en gebruiken of ga shoppen in een reusachtig winkelcentrum.

Loop je liever tussen de historische tempels en gebouwen, of de meest moderne skyscrapers? Dat kan ook! Deze Aziatische miljoenensteden zijn geweldig!

Abu Dhabi

Abu Dhabi is de grootste stad in het emiraat Abu Dhabi en eveneens de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten.

Wist je dat ongeveer zeventig procent van de bevolking in de stad Abu Dhabi woont? Ja hoor! Dit komt omdat Abu Dhabi het politieke, culturele en economische hart van de Verenigde Arabische Emiraten is.

Ook bij toeristen is de stad erg geliefd. De stad is niet enkel een culturele ervaring van de bovenste plank maar ook gastvrij, al moet je wel de lokale gewoontes en regels respecteren. In Abu Dhabi geniet je van zon, zee en strand, cultureel erfgoed en een groot gastronomisch en shopping aanbod.

Wil je in luxe en stijl op vakantie naar deze droombestemming? Schrap deze bestemming dan snel van jouw bucketlist en vlieg erheen!

Dubai

Kijk omhoog in Dubai naar het hoogste gebouw ter wereld, ski van een besneeuwde berg af midden in de woestijn, maak een skydive boven een kunstmatig eiland, zwem met haaien in het grootste winkelcentrum ter wereld, laat je verblinden door glitterende sieraden in oude soeks en voel het briesje op een tochtje in een traditionele dhow, allemaal in dezelfde vakantie.

Ontdek de stad waar dit alles mogelijk is en zorg dat je alle onmisbare attracties afvinkt tijdens jouw bezoek aan Dubai.

Bangkok

Krung Thep, ‘Stad der Engelen’, zoals de Thai hun hoofdstad Bangkok noemen, is een stad die nooit slaapt. Je hoeft je geen moment te vervelen in ‘the Big Mango’. Ook als je eerder in Bangkok bent geweest, heeft UniTrips voldoende informatie voor een enerverend verblijf.

Wat dacht je van een kanalentocht door ‘landelijk Bangkok’ of een dinercruise over de Chao Phraya rivier? De wijk Pratunam staat in Bangkok bekend als de plek waar je goed kunt winkelen, maar ook uitstekend kunt eten.

Laat je door ons verrassen met de veelzijdige mogelijkheden in Bangkok!

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur, een stad die echt uniek is. Je vindt de wereld in deze stad!

Een wereldicoon, de Petronas Twin Towers, die 452 meter ofwel 88 verdiepingen hoog zijn, met net daaronder de beste winkelstraten van Maleisië. Talloze Broadway-achtige theaters en levendige nachtscènes, perfect om de eetlust van partygoers te verzachten.

Maar natuurlijk, als je de traditionele oude wereld van de cultuur en waarden van Maleisië wilt ervaren, zullen de oude straten van Kuala Lumpur met zijn boeiende dagelijkse activiteiten en aromatische geuren je zeker weten te charmeren.

Singapore

Singapore profileert zich graag, en terecht, als dé ideale tussenstop op weg naar Australië en Nieuw-Zeeland of het perfecte uitje als je enkele weken in Maleisië, Indonesië of de Filipijnen vertoeft. Maar Singapore is veel meer dan alleen een perfecte tussenstop.

Aan de naam kleeft trouwens een sprookjesachtig verhaal. Volgens de legende was er eens, heel lang geleden, een Sumatraanse prins die op dat stukje land een bizar beest spotte. Een leeuw, geloofde hij. Een voorteken, dacht de prins: hier moet een nieuwe stad oprijzen, Singapure genaamd, stad van de leeuw. Singapore is zijn verleden niet vergeten. Op een van de kades van de idyllische Marina Bay vind je een monumentaal wit standbeeld van de Merlion, dat enerzijds de legende symboliseert en anderzijds haar roots als rustig vissersstadje.

Singapore is een toeristische paradijs! Wie Singapore niet neemt omdat je Thailand, Indonesië en Maleisië naast de deur hebt, heeft fout gedacht.

Ontdek bruisende wereldsteden in Azië

Een rondreis door een Aziatisch land, laat staan een wereldstad, kan een spannende onderneming zijn. Geniet van de drukte, maar er zijn ook tal van ontspanningsmogelijkheden. Lokale gidsen of chauffeurs brengen je naar de niet-toeristische plekjes: daar waar je moet zijn! Deze lokale ontmoetingen zal jouw leefwereld ongetwijfeld verrijken.

Welk land past bij jou ideale vakantie? Twijfel je over welk seizoen ideaal is voor jouw vakantie? Ben je gesteld op luxe of ben je eerder avontuurlijk ingesteld? Wij geven advies op maat. Ook op al je vragen rond bagage, voorzieningen en hygiëne ter plaatse hebben wij een antwoord.