Home » Abu Dhabi

Abu Dhabi

 


 

And you think you’ve done it all

 

Abu Dhabi is de grootste stad in het emiraat Abu Dhabi en eveneens de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Wist je dat ongeveer zeventig procent van de bevolking in de stad Abu Dhabi woont? Ja hoor! Dit komt omdat Abu Dhabi het politieke, culturele en economische hart van de Verenigde Arabische Emiraten is. Ook bij toeristen is de stad erg geliefd. De stad is niet enkel een culturele ervaring van de bovenste plank maar ook gastvrij, al moet je wel de lokale gewoontes en regels respecteren. In Abu Dhabi geniet je van zon, zee en strand, cultureel erfgoed en een groot gastronomisch en shopping aanbod. Wil je in luxe en stijl op vakantie naar deze droombestemming? Schrap deze bestemming dan snel van jouw bucketlist en vlieg erheen!

ZEE, CULTUUR & ERFGOED

Neem een duik in Abu Dhabi! Zwem in het glinsterende turquoise water, ontspan op verbazingwekkende witte stranden of ga op in een zeilhistorie die honderden jaren oud is.

De historische plekken in Abu Dhabi, de erfgoedattracties, kunst en musea reflecteren een diepgeworteld verleden en een toekomst rijk aan cultuur. De combinatie van internationale invloeden en een sterke betrokkenheid bij plaatselijk erfgoed heeft gezorgd voor een intrigerende mix van oud en nieuw.

 

DINEREN & ICONISCHE STADSSYMBOLEN

In Abu Dhabi komen allerlei wereldkeukens bijeen, met restaurants die een levendige en gevarieerde mix van internationale smaken aanbieden.

Van de Arabische pracht van het Emirates Palace tot het enige hotel dat over een F1-baan ligt, van de prachtige duinen van het VAE-paviljoen tot ’s werelds verst overhellende toren: je zal versteld staan van de architectonische wonderen.

 

FAMILIEBESTEMMING

Abu Dhabi, een bestemming voor de hele familie, nodigt je uit om de adembenemende Sheikh Zayed Grand Mosque te ontdekken, om een adrenalinekick te beleven terwijl je de snelste achtbaan in het grootste attractiepark ter wereld trotseert, te slenteren in de ontspannende Al Ain Oase, de dieren in de boeiende dierentuinen van het emiraat te voeren, of om een geweldig dagje uit te beleven op publiekstrekker van de hoofdstad van de VAE, de Corniche.