Home » Bangkok

Bangkok

Krung Thep, ‘Stad der Engelen’, zoals de Thai hun hoofdstad Bangkok noemen, is een stad die nooit slaapt. Je hoeft je geen moment te vervelen in ’the Big Mango’. Ook als je eerder in Bangkok bent geweest, heeft UniTrips voldoende informatie voor een enerverend verblijf.

Wat dacht je van een kanalentocht door ‘landelijk Bangkok’ of een dinercruise over de Chao Phraya rivier? De wijk Pratunam staat in Bangkok bekend als de plek waar je goed kunt winkelen, maar ook uitstekend kunt eten. Laat je door ons verrassen met de veelzijdige mogelijkheden in Bangkok!

Cultuur in Bangkok

Wil jij proeven van op en top Thaise cultuur? Dan ben je in Thailands hoofdstad Bangkok aan het juiste adres. Het begon allemaal als een klein handelscentrum en als haven voor Ayutthaya dat werd platgebrand in 1767. Iets later in de geschiedenis verplaatste koning Rama I de hoofdstad naar de oostoever en dit groeide verder uit tot het Bangkok dat we vandaag kennen.

Bangkok is een stad met contrasten. In het historische centrum vind je er weelderige tempels en paleizen. Maar, in het midden van de stad bevindt je je tussen de wolkenkrabbers.

Wist je dat Bangkok soms wel het Venetië van het Oosten wordt genoemd? De vele kanalen met haar drijvende marktjes geven een magisch en toch wel historisch gevoel

.

TEMPLE HOPPING

Bangkok heeft vele mooie tempels. Huur een tuk-tuk-chauffeur om je rond te rijden voor een dag temple hopping.  Begin met een bezoek aan het Grote Paleis en de naburige Wat Pho, de thuisbasis van de beroemde liggende Boeddha en massageschool. Ze zijn prachtig en het vakmanschap in de architectuur is geweldig. Ga vervolgens over de rivier naar Wat Arun. Het is onze favoriete tempel in de stad vanwege het uitzicht! Enkele andere pareltjes zijn: Wat Saket, Wat Traimit & Wat Intharawihan.

 

FOODIE CITY

Bangkok is een en al eten. Je stopt hier nooit met eten. Tijdens dit culinair avontuur kan het beroemde Chinatown niet ontbreken. Bangkok heeft een wirwar van straatjes & vele winkels waarbij mysterieuze kruiden en exotische geuren je tegemoet komen. Van kleine hapjes, tot een heerlijk meergangen diner. Van eenvoudige straatstalletjes tot gerenommeerde restaurants. Het eten is bijzonder, authentiek en van hoge kwaliteit is. Proef en beleef het allemaal.

OUDE BANGKOK

Neem een tour op een longtailboot over de Chao Phraya rivier, een ontspannende en mooie ervaring die niet mag worden overgeslagen. Of maak een fietstocht door het oude Bangkok, waar langzaam het stedelijke gebied verandert in een meer landelijke omgeving. Wat een rust en verademing is dit, een dorpse sfeer. Hier zie je het authentieke Thaise leven rondom vrolijk gekleurde tempels. Een gemeende glimlach hier, een wuivend handgebaar daar. Geen toerist meer te zien…