Visum Service

Home » Visum Service

Visum Service voor jouw vakantie naar Azië

Voor je op vakantie vertrekt kijk je best altijd na of je een visum nodig hebt. Vooral wanneer je gaat naar een Aziatische bestemming. UniTrips biedt samen met VisumCentrale de makkelijkste en snelste manier om na te kijken of je een visum nodig hebt voor jouw vakantie! Je kan ook via de website van VisumCentrale je visum meteen aanvragen.

Wat is een visum?

Een visum is een stempel dat wordt uitgegeven door de overheid van het land van bestemming waarmee je officieel de toestemming krijgt om naar dat land te reizen of om er een tussenlanding te maken. In verschillende landen is dit verplicht en moet je deze aanvragen vooraleer je op vakantie vertrekt.

 

Hoe weet ik of ik een visum nodig heb of niet?

Surf naar VisumCentrale.be en kies het land van je nationaliteit (paspoort), een land van bestemming en reisdoel (toerisme, zakenreis). Op basis hiervan kom je te weten of je visumplichtig bent of niet. Hou hierbij niet alleen rekening met je eindbestemming maar ook met alle overstap- en/of landingsplaatsen op je vakantieroute.

 

Wat heb je nodig om een reisvisum aan te vragen?

De specifieke vereisten variëren van land tot land, maar de meeste landen vereisen dat u recente pasfoto’s en uw internationaal reispaspoort inlevert. Daarnaast moet u een aanvraagformulier invullen. Uw paspoort is nodig omdat het visum, als het wordt uitgegeven, wordt aangebracht op een lege visumpagina in uw paspoort. In een aantal gevallen zijn er aanvullende documenten nodig, zoals een gedetailleerd reisplan, informatie over uw gezondheid of een uitnodigingsbrief.

Geen schrik, op de website van VisumCentrale vind je alle visumvereisten terug voor jouw vakantiebestemming!

 

Wat zijn de verschillen tussen een multiple, double of single entry visum?

Een multiple entry visum geeft de reiziger de mogelijkheid om het land te bezoeken voor onbeperkt aantal keren, zo lang als het visum geldig is en de duur van het verblijf binnen de grenzen is.

Een double entry visum geeft de reiziger de mogelijkheid het land twee keer te bezoeken.
Een single entry visum geeft de reiziger de mogelijkheid het land maar één keer te bezoeken. Voor iedere keer heeft u een visum nodig.

Hoeveel tijd heeft VisumCentrale nodig om mijn visumaanvraag te verwerken?

De verwerkingstijd van een visumaanvraag verschilt per land van bestemming. VisumCentrale kan voor een aantal landen de visumaanvraag binnen een dag verwerken. Bezoek de visa-sectie en selecteer uw vakantiebestemming om de verwerkingstijd van uw visumaanvraag te bekijken.

 

Heb je vragen?

Heb je nog bijkomende vragen over het aanvragen van jouw visum? Of heb je nog algemene vragen over jouw reis? Stel ze ons gerust en we beantwoorden ze zo snel en duidelijk mogelijk!

M: info@unitrips.be
T: 0496 68 89 87