Golfvakantie in Azië

Home » Golfvakantie

Golfvakantie in Azië

Azië associeer je misschien niet meteen met golf- of andere luxevakanties. Bij UniTrips zijn we ervan overtuigd dat er op dat vlak héél wat te ontdekken is. Populaire Aziatische bestemmingen zoals Thailand en Vietnam hebben veel potentieel voor een verrassende golfvakantie. Wat is jouw volgende bestemming? Ontdek de mogelijkheden van golfvakanties in Azië.

Golf in Azië kent de laatste jaren een enorme groei. De mix van prachtige locaties, het gunstige klimaat en de vriendelijke bevolking zorgen er voor een enorme boost van de sport. Op vele plaatsen zijn de golfbanen verbonden aan een hotelresort, maar je kan ook kiezen voor een rondreis waarbij je verschillende top golfbanen aandoet.

Volgens reviewsite Leading Courses, is het Banyan Golf Club resort in Thailand de allerbeste golfbaan in Azië en ook Bali National Golf Club voert heel wat populariteitslijstjes aan. Ontdek de vele mogelijkheden, voor zowel de beginnende als de geoefende golfer.

Thailand

De befaamde gastvrijheid en de heerlijke keuken maken van Thailand één van de populairste Aziatische vakantiebestemmingen. Ook voor golfers komt het verrassend uit de hoek, velen bestempelen ‘het land van de glimlach’ als de beste golfbestemming van Azië. Het land telt meer dan 200 golfbanen, die je zowel aan het strand – bijvoorbeeld op het fabelachtige Phuket of in ‘Koninklijke Badplaats’ Hua Hin – als in de buurt van hoofdstad Bangkok vindt.

Kom tot rust op de golfbaan en geniet na op één van de vele topstranden. Laat je betoveren door de prachtige natuur en de vele tempels die het land rijk is. Thailand heeft veel te bieden voor budget- én luxereizigers.

Vietnam

Een kleurrijk land met een rijke geschiedenis. Je vindt er een mix van groene bergen, rijstvelden en de mooiste boottochten van de wereld met als topper Halong Bay, een paradijselijke baai die meer dan terecht werelderfgoed is.

Vietnam is een steeds populairdere vakantiebestemming, waar je als golfer zeker aan je trekken zal komen. Combineer een bezoek aan Vietnam met Singapore, Kuala Lumpur of het tempelcomplex Angkor Wat in Cambodja en pik zo een combinatie van sport en cultuur mee.

Cambodja

Angkor Wat en Siem Reap hebben tal van fantastische golfbanen en luxehotels met spa en culinaire verwennerijen, waar je heerlijk kan bekomen van je partijtje golf. Wil je naast golfen ook wat cultuur opsnuiven of tot rust komen in de adembenemende natuur? Cambodja biedt het allemaal.

Het land is bedekt met tropisch oerwoud en de bossen zijn een geliefde leefomgeving voor veel exotische plant- en diersoorten, zoals bijvoorbeeld orchideeën en tijgers. Te midden van al die natuurpracht kan je de tempel van Angkor Wat vinden: een heuse ‘must-see’ die terecht beschouwd wordt als één van de belangrijkste archeologische sites in Zuidoost-Azië.

Sri Lanka

Sri Lanka is een exotische bestemming vol met contrasten en legendes. Landschappelijk zeer afwisselend, variërend van goudgele stranden en een tropische jungle tot terrasvormige theeplantages en de prachtige, bergachtige hooglanden.

Het is de ideale bestemming voor een heerlijke combinatiereis met golf, cultuur en natuur.

Myanmar

Tempels, grotten, ruïnes, pagodes: je komt van alles tegen op golfbanen. Soms hinderen ze je spel maar ze maken golf ook extra leuk. De ongetwijfeld meest uitzonderlijke hindernissen en obstakels op golfbanen vind je in Myanmar. Met name in Bagan.

Bagan, dat is 42 km² land bezaaid met tempels. Meer dan 4400 tempels in totaal: dat is waanzinnig veel. Deze tempels dateren uit ongeveer dezelfde periode als de tempels van Angkor Wat in Cambodja. En je vindt er dus ook prachtige golfbanen, waar je bijna geen hole zonder pagode treft. Als je in een ronde geen enkele keer ‘last’ hebt van zo’n tempel, dan ben je een heel goede golfer! Het proberen waard!

Malediven

Wist je dat je ook in de Malediven kan golfen? Shangri-La Villingili Resort & Spa heeft een 9-holes course langs de tropische wateren van de Malediven. Villingili Golf Course, ontworpen en beheerd door Shangri-La Hotels & Resorts, is de eerste en enige in zijn soort in de Malediven, deze 9-holes golfbaan bevat par drie en par vier holes, met een gemiddelde lengte van 112 meter. Het is een recreatieve baan, ontworpen voor het plezier van zowel de ervaren golfers als de beginners.

Bij elk van de negen holes staan spectaculaire uitdagingen en uitzichten te wachten. Kokospalmen en andere exotische flora, witte zandstranden, turquoise lagunes en de brandende Indische Oceaan zwelt op langs de fairways. Hoe uniek kan het worden?

Shangri-La Villingili Resort & Spa is een ideale bestemming voor de ‘luxegolfer’.

Golfen op andere bestemmingen buiten Azië

Ook op andere bestemmingen buiten Azië zijn heel wat golfmogelijkheden. Op basis van jouw persoonlijke wensen creëert UniTrips de golfvakantie van jouw dromen. Zo hebben we in het verleden al golfvakanties uitgewerkt in Europa (Frankrijk, Spanje, Tenerife), Afrika (Zuid-Afrika, Kenia), Dubai & Mauritius.

Hou je van de combinatie golfen en rondtrekken? Wil je je hele vakantie ondergedompeld worden in luxe? Zoek je naar een combinatie met wellness of shoppen? Of je nu een rondtrekkende reiziger of veel belang hecht aan luxe, UniTrips zoekt de perfecte locaties en routes voor je uit.