Home » Singapore

Speeddate met Singapore

Meteen verliefd

Speeddates zijn vaak de mooiste, en al zeker de meest intense. Dat gevoel heb je als je na een aantal dagen verleid worden door Singapore!

Het land profileert zich graag, en terecht, als dé ideale tussenstop op weg naar Australië en Nieuw-Zeeland of het perfecte uitje als je enkele weken in Maleisië, Indonesië of de Filipijnen vertoeft. Maar Singapore is daarnaast veel meer dan alleen een perfecte tussenstop.

Aan de naam kleeft trouwens een sprookjesachtig verhaal. Volgens de legende was er eens, heel lang geleden, een Sumatraanse prins die op dat stukje land een bizar beest spotte. Een leeuw, geloofde hij. Een voorteken, dacht de prins: hier moet een nieuwe stad oprijzen, Singapure genaamd, stad van de leeuw. Singapore is zijn verleden niet vergeten. Op een van de kades van de idyllische Marina Bay vind je een monumentaal wit standbeeld van de Merlion, dat enerzijds de legende symboliseert en anderzijds haar roots als rustig visserstadje.

Singapore is een toeristische paradijs! Wie Singapore niet neemt omdat je Thailand, Indonesië en Maleisië naast de deur hebt, die heeft fout gedacht.

STREETFOOD

Trek de stad in naar een befaamde foodcourt en je wordt overvallen door een drukte van jewelste. Tientallen streetfoodstalletjes schotelen je het lekkerste van de Aziatische keuken voor, curry’s, noedels, vis, dim sum, aan spotprijzen. Je gaat zitten waar je een plekje vindt. Met je buik goed gevuld ben je gewapend voor een stevige verkenning van de bedrijvige metropool langs de wijken Little India, ChinaTown met de indrukwekkende Buddga Tooth Relic Temple, en Kampong Glam, het moslimkwartier. Wie ’s avonds van het straatleven wil genieten, moet in Haji Lane zijn, een van de weinige plekken met kleurrijke street art. De vele bars pakken uit met happy hours.

ICOON VAN DE SKYLINE

Ontdek per boot de wonderbaarlijke skyline van Marina Bay en het Colonial District. Alleen al de architectuur van de gebouwen doet je mond vol verbazing openvallen. Hét icoon van de skyline is zonder twijfel het driepotige Marina Bay Sands (hotel, bar, restaurant en casino in een) met een indrukwekkend skypark observatiedek (Sky on 57) waar het heerlijk vertoeven is. Wie graag duur shopt, kan even van de boot afstappen aan het exclusieve winkeleiland van Louis Vuitton.

SUPERBOMEN

In Garden by the Bay vind je meest indrukwekkende bezienswaardigheid van Singapore. Deze tuinen, een publiek park van 101 hectare groot, zijn met niets te vergelijken. Je kan er gemakkelijk een hele namiddag rondkuieren. De grote publiektrekkers zijn de ‘supertrees’: tientallen meters hoge ijzeren zuilen, begroeid met allerlei groen, en verbonden met elkaar door een skyway waarop het heerlijk wandelen is. De twee bizarre glazen koepels in het park, Cloud Forest en Flower Dome, herbergen een uniek samenspel van exotische planten.