De beste gidsen in Azië

Home » Onze Gidsen

Ontmoet de UniTrips gidsen

Draai of keer het hoe je wil, een onvergetelijke vakantie hangt ook af van de gids waarmee je op pad gaat. Tijdens jouw reis in Azië zorgen we dan ook voor de beste, meest professionele en leukste gidsen. En dat zijn onze UniTrips gidsen 🙂

Ze spreken vloeiend Engels en hebben allen een hoge opleiding als Tour Guide volbracht. Of het nu gaat om het begeleiden van activiteiten, de kennis over cultuurhistorische hoogtepunten of het ontdekken van prachtige natuur, dankzij hun jarenlange ervaring zorgen zij voor blije gezichten. Bovendien brengen zij jullie écht in contact met de lokale bevolking, wat jullie reis nog meer bijzonder maakt.

Deze fantastische gidsen werken al jarenlang voor UniTrips en kennen perfect de behoeften van onze reizigers. Zij kunnen zich dan ook flexibel aanpassen aan jullie wensen. Wat start als de ontmoeting met jullie gastheer, wordt de kennismaking van een nieuwe vriend voor het leven.

De beste gidsen in Thailand

Ontmoet hieronder onze UniTrips gidsen in Thailand.

Maha

Fijn je te ontmoeten, Chaiyaphum Soktia 🙂 

In Thailand wordt iedereen aangesproken met zijn/haar bijnaam, zowel door onze vakantiegangers als door de Thai zelf. Maak kennis met Maha, hij is geboren in de Nong Khai provincie, in het noordoosten van Thailand. Hij wordt bijna 50 jaar en is één van onze meest ervaren gidsen. Maha zal waarschijnlijk jouw gids zijn als je naar het noorden en het noordoosten van Thailand op vakantie bent.

Met zijn stralende glimlach deelt hij graag zijn kennis en weet hij telkens onze reizigers te entertainen. Hij houdt van pikant eten en speelt graag muziek als hobby. Bovendien is zijn favoriete kleur blauw, dus de connectie met UniTrips was snel gemaakt 🙂

Maha heet je straks van harte welkom in Noord-Thailand!

Jill

Fijn je te ontmoeten, Kittaya Chatprasopchok 🙂 

Haar bijnaam is Jill en één van onze vaste gidsen voor de ontdekking van Centraal-Thailand. Ga je naar Bangkok, Khao Yai, Ayutthaya, Kanchanaburi of Hua Hin? Dan zal deze energieke dame jouw gastvrouw zijn.

Al meer dan 20 jaar is ze gids en leidt ze reizigers rond langs tempels en natuurparken. Ze laat je plaatsen zien die vol zijn van geschiedenis, charme en natuur. Bovendien laat Jill je vaak verrassend kennis maken met de lokale bevolking. 

Zij eet het liefst noodle soup en in haar vrije tijd houdt ze van lezen. Als ze zelf op vakantie gaat, dan gaat ze het liefst naar de bergen, waar ze het heerlijk fris vindt.

Jill kijkt ernaar uit om jullie straks het mooie Thailand te laten zien!

Pan

Fijn je te ontmoeten, Kannika Emkamol 🙂 

Haar bijnaam is Pan, zoals Peter Pan, zegt ze zelf 🙂

Zij is ook één van onze vaste gidsen in Centraal-Thailand. Deze knappe dame toont je maar wat graag alle leuke plekjes in Bangkok, Khao Yai, Ayutthaya, Kanchanaburi en Hua Hin.

Ondertussen werkt Pan al meer dan 11 jaar als gids en leidt al van in het begin onze UniTrips reizigers rond. Ze houdt van cultuurhistorische sites en kan je er alles over vertellen. Jill wil graag haar werk doen als jouw nieuwe vriendin, omdat ze weet dat jij komt om te ontspannen. Ze is dan ook heel flexibel en haar positiviteit is aanstekelijk 🙂

Eten met Pan is heel makkelijk, ze eet letterlijk alles graag, en ze eet graag veel, haha! Ze is sportief want als hobby gaat ze vaak zwemmen.

Pan staat alvast te popelen om jullie rond te leiden!

De beste gidsen in Vietnam

Ontmoet hieronder onze UniTrips gidsen in Vietnam.

Chi Trung

Fijn je te ontmoeten, Chi Trung. Of moeten we zeggen ‘Thomas’? 🙂

Thomas zijn volledige naam is Lo Chi Trung. Hij is onze vaste gids in het noorden van Vietnam. Chi Trung vindt de vakantiegangers van UniTrips de allerbeste, hij houdt echt van ons Belgen. Hij is hier zelfs al een paar keer geweest.

Hij is 44 jaar oud, is getrouwd en heeft twee prachtige dochters. Chi Trung behoort zelf tot een van de 54 stammen, minderheidsgroepen in Vietnam. Als hij niet op pad is, woont hij samen met zijn gezin in het noordwesten van Vietnam, in het bergachtige gebied. 

In 1995 al is Chi Trung naar de Nationale Universiteit voor vreemde talen in Hanoi getrokken, waar hij Engels studeerde. In 1999 is hij begonnen met werken als reisleider. Wat hij dus nog steeds met zeer veel passie doet. Ontmoet jij straks Chi Trung in Noord-Vietnam?

Tuan

Fijn je te ontmoeten, Tuan 🙂

Tuan zijn volledige naam is Tran Van Tuan. Hij is één van onze beste gidsen in Centraal-Vietnam. Tuan is geboren en opgegroeid in Da Nang, waar hij ook zijn studie voor ‘Vreemde Talen’ heeft afgewerkt aan de universiteit. Ondertussen is Tuan al meer dan 15 jaar reisleider.

Hij is 40 jaar oud, is getrouwd en heeft twee kinderen, een jongen van 10 en een meisje van 4 jaar oud. Hij werkt dan ook zeer graag met gezinnen en omschrijft zichzelf als geduldig, flexibel, zorgzaam en enthousiast. Hij is gemotiveerd en gaat graag met jou een persoonlijke connectie aan.

Tuan is een actieveling, hij doet niet liever dan gaan fietsen, zwemmen of welke sport dan ook. Om tot rust te komen, luistert hij graag muziek.

Tuan heet je straks graag van harte welkom in Centraal-Vietnam!

Phuong

Fijn je te ontmoeten, Phuong 🙂

Phuong zijn volledige naam is Vu Tan Phuong. Hij is één van onze voorkeursgidsen in het zuiden van Vietnam. Phuong is geboren in Cambodja in 1972. Toen de oorlog 3 jaar later gedaan was, is hij en zijn familie teruggekomen naar Vietnam is en is hij opgegroeid in de Mekong Delta. In 1997 is hij afgestudeerd in Saigon aan het Tourism College.

Phuong is getrouwd en heeft twee mooie dochters, van 13 en 3 jaar oud. Hij is zeer ervaren, hij kent alle leukste plekjes in heel Zuid-Vietnam en hij begeleidde al vakantiegangers van over heel de wereld.

Hij leert graag bij over andere culturen, Zijn passies zijn lezen en het verzamelen van nota’s van over heel de wereld.

Zijn motto is: “Het geluk van mijn gasten, is het mijne”.

David

Fijn je te ontmoeten, David 🙂

David zijn échte naam is Tuan. Hij noemt zichzelf echter David, zo kan je je niet vergissen met onze Tuan in Centraal-Vietnam.

Hij is ook één van onze gidsen in het zuiden van Vietnam. David is geboren en opgegroeid in Saigon. Hij had van kinds af al een grote passie voor reizen. Zijn passie is zijn werk geworden, want hij is nu heel erg blij dat hij aan de slag is als lokale gids.

David is onze jongste gids in Vietnam, en zit dus boordevol energie. Dat werkt enorm aanstekelijk. Hij gelooft dat zijn inspiratie en ervaring ervoor zullen zorgen dat jullie een prachtige reis kunnen maken in Vietnam.

Reis je naar het zuiden? Dan staat David jullie mogelijk op te wachten. We horen hem zelf nog zeggen: “Welcome to Viet Nam”.

David staat alvast te popelen om jullie rond te leiden in het zuiden!

De beste gidsen in Myanmar

Ontmoet hieronder onze UniTrips gidsen in Myanmar.

George

Fijn je te ontmoeten, Mr. Myo Naing 🙂 

Maak kennis met George, een goedlachse veertiger met een heerlijk gevoel voor humor. Hij is één van onze geliefkoosde gidsen in Yangon en omgeving. Hij is enorm intelligente man die houdt van persoonlijk te connecteren en je prachtige verhalen te vertellen over zijn land. George spreekt vloeiend Engels en is al meer dan 10 jaar tour guide in Myanmar.

Hij houdt zelf enorm van op vakantie gaan, Inle Lake is zijn favoriete plaats in eigen land. Hij vindt het een magische en unieke plaats. Verder zal je George vaak met een boek zien, want houdt van lezen en hoopt steeds iets bij te leren. Sociaal contact is zeer belangrijk voor hem, hij wil elke UniTrips reiziger gelukkig maken 🙂

George laat je straks graag alle leukste plekjes in Yangon zien!

Win

Mingalarbar (hallo), Ms. Win Yu Lwin 🙂 

Ze gebruikt graag het eerste woord van haar naam wanneer ze zich aan onze reizigers voorstelt. Win komt uit Taunggyi, de hoofdstad van Shan State in Myanmar en werkt al meer dan 20 jaar als Tour Guide. Dat werk is ze destijds begonnen omwille van haar liefde voor het reizen.

In de loop der jaren heeft ze natuurlijk een enorme kennis opgedaan om jullie te geven informeren over de lokale cultuur, regels en religie. Met haar jarenlange ervaring weet ze perfect haar rol is als gids te volbrengen.

Win houdt van lezen, schrijven en fotograferen. Ze is erg geïnteresseerd in het leren van nieuwe dingen en ontdekt graag gewoontes uit andere culturen. Inle Lake is haar favoriete plaats in Myanmar. Ze vindt het een bijzondere plek vanwege de bewoners van het meer en hun manier van leven… op het water. Ze vindt het fascinerend.

Win heet je welkom om samen met haar van Myanmar te genieten.

Tong Tong

Fijn je te ontmoeten, Ms. Tonn Tonn 🙂 

Deze lieve dame zegt altijd tegen haar gasten dat ze haar Tong Tong kunnen noemen, net zoals het geluid van een bel.

Tong Tong is één van onze favoriete gidsen in Mandalay en omgeving. Zelf is ze geboren in Amarapura, bekend om het traditionele weven van zijde en katoen, en de plaats waar de beroemde U Bein Bridge ligt. Er hoeft dus niet aan getwijfeld te worden welk plaats haar favoriet is 🙂

Ze is 28 jaar oud en werkt al acht jaar als Engelstalige reisleider. 

In haar vrije tijd leest ze meestal boeken en geeft ze Engelse les aan de kinderen. Soms reist ze met haar vrienden op de motor het land door. Ze houdt van plaatsen waar ze nog niet eerder is geweest, vooral naar dorpen waar etnische mensen wonen. Zo is ze zelf best avontuurlijk.

Tonn Tonn gelooft dat het leven zinloos is zonder op vakantie te gaan 🙂

Aung

Mingalarbar, Mr. Aung Myo Ko 🙂 

Zoals veel Birmezen gebruikt hij graag het eerste woord van zijn naam als bijnaam. Bovendien is het dezelfde voornaam als Aung San Suu Kyi, de leidster van de democratie in Myanmar.

Aung woont in het prachtige Bagan en is vroeg in de 30 jaren oud. Hij werkt al sinds 2009 als Tour Guide. Dat werk is hij begonnen na zijn opleiding vreemde talen en zijn reisbegeleidersopleiding.

Aung is helemaal geen stadsmens. Gezien hij houdt van geschiedenis, cultuur en natuur, is het platteland van Bagan op zijn lijf geschreven.

Hij houdt ervan als hij de wensen en interesses van de gasten ten volle kan vervullen. Hij is flexibel en extravert. In zijn vrije tijd luistert hij naar muziek en zingt hij zelf. Sportief is hij ook, want hij speelt graag ‘Chinlone’ of Cane Ball, een soort netvoetbal, de traditionele sport.

De beste gidsen in Cambodja

Ontmoet hieronder onze UniTrips gidsen in Cambodja.

Tola

Fijn je te ontmoeten, Koeu Tola 🙂

Hij is 33 jaar oud en getrouwd met zijn lieftallig vrouwtje. 

Na de middelbare school wist hij al dat hij een Engelstalige gids wilde zijn voor de Angkor-tempels. Maar eerst moest hij in het leger dienen voordat hij echt aan het werk mocht gaan als gids. 

Tola vertelt graag over de geschiedenis van Cambodja aan onze vakantiegangers en hij is enorm trots dat hij dit kan doen. 

In zijn vrije tijd houdt Tola van lezen, voetballen en volleyballen. Nadat hij klaar is met zijn werk vind hij het leuk om te socializen met zijn familie en vrienden.

Ontmoet jij straks Tola in Cambodja? Hij kijkt er alvast naar uit!

Chan

Fijn je te ontmoeten, Chan 🙂

Mrs. Chan werkt sinds 2017 als een Engels sprekende gids voor ons in Cambodja. Er zijn vele redenen waarom zij gids wou worden, maar een van de belangrijkste redenen is dat zij graag praat met mensen van over heel de wereld en met plezier leert van andere culturen en gewoonten. Van die uitwisseling leert ze nog elke dag.

Ze wil toeristen de schoonheid van Cambodja laten zien en hen informeren over de lokale tradities en gebruiken. Ze is er trots op een Cambodjaanse vrouw te zijn en de kans te hebben om elke dag met toeristen te werken. Ze respecteert onze vakantiegangers en zorgt er altijd voor dat UniTrippers een onvergetelijke tijd in Cambodja beleven.

Haar vrije tijd wil ze het liefst veel tijd doorbrengen met haar familie en haar baby. Chan heet je straks van harte welkom in Cambodja!