Home » Kuala Lumpur

Kuala Lumpur

A City of Contrasts & Diversity

Kuala Lumpur, een stad die echt uniek is. Je vindt de wereld in deze stad!

Hier laten we je zien welke bezienswaardigheden je moet zien en moet doen. Met zoveel plekken om te gaan, kan een reis naar Kuala Lumpur overweldigend lijken. Maar om te helpen, hebben we de beste attracties samengevat en zullen wij je in en rond deze geweldige stad begeleiden.

Een wereldicoon, de Petronas Twin Towers, die 452 meter ofwel 88 verdiepingen hoog zijn, met net daaronder de beste winkelstraten van Maleisië. Talloze Broadway-achtige theaters en levendige nachtscènes, perfect om de eetlust van partygoers te verzachten.

Maar natuurlijk, als je de traditionele oude wereld van de cultuur en waarden van Maleisië wilt ervaren, zullen de oude straten van Kuala Lumpur met zijn boeiende dagelijkse activiteiten en aromatische geuren je zeker weten te charmeren.

PETRONAS TWIN TOWERS

Dit wereldberoemde icoon is op dit moment met zijn 451,9m hoogte, de grootste tweelingstructuur ter wereld en vijfde hoogste wolkenkrabber. De skybridge die de twee torens verbindt, is ook de wereld’s hoogste brug van twee verdiepingen, die gebruikt wordt als een prachtig kijkplatform. Het 88-verdiepingen tellende gebouw beschikt over glas en staal aan de buitenkant en een traditioneel geïnspireerd interieur. Hiermee reflecteert Maleisië haar ambities om vooruit te gaan terwijl de nationale identiteit behouden blijft.

FOODIE AVONTUUR

Gelegen in het hart van Kuala Lumpur, is Jalan Alor één van Maleisië’s meest populaire culinaire trekpleisters. Relatief rustig gedurende de dag, wordt de straat omgetoverd tot een bruisend outdoor etensmarkt als de zon naar beneden gaat. Marktkramers vlammen hun wokken op als hongerige klanten toe te stromen, zitten op tafels en stoelen aan de kant van de straat.

SHOP TILL YOU DROP

Uitgelicht als de vierde beste winkelstad van de wereld is Kuala Lumpur inderdaad een paradijs voor shoppers. Drie van de 10 grootste winkelcentra ter wereld zijn in Kuala Lumpur. De BBKLCC verwent je met zijn overvloedige mode-, eten- en entertainmentmogelijkheden naar keuze. Verlies jezelf in de enorme selectie van lokale en internationale merken die beschikbaar zijn in negen grote winkelcentra.