Vakantie Singapore

Ontdek het prachtige Singapore

Singapore wordt gezien als één van de meest futuristische steden van de wereld. Als je door deze stad loopt voelt het dan ook alsof je in een sci-fi film beland bent. De architectuur loopt vloeiend in elkaar over en de stad oogt rustig en bijna klinisch schoon. Singapore is ongeveer dertien uur vliegen en is een absolute must-see als je van reizen houdt.

Wanneer je Singapore bezoekt begint je reis bij Changi Airport. Deze luchthaven is al meermaals uitgeroepen tot beste luchthaven ter wereld. Dit is niet zonder reden. Op de luchthaven is zoveel te beleven, dat je hier makkelijk een dag kan vertoeven. Zo biedt de luchthaven meerdere grote binnentuinen, bioscopen, zwembaden, shoppingmalls, indoor speeltuinen en uiteraard is er overal gratis internet.

Het land profileert zich graag, en terecht, als dé ideale tussenstop op weg naar Australië en Nieuw-Zeeland of het perfecte uitje als je enkele weken in Maleisië, Indonesië of de Filipijnen vertoeft.

Maar Singapore is daarnaast veel meer dan alleen een perfecte tussenstop!

↓ ↓ ↓ ↓ ↓ 

Speeddate met Singapore 

STREETFOOD

Trek de stad in naar een befaamde foodcourt en word overvallen door een drukte van jewelste. Tientallen streetfoodstalletjes schotelen je het lekkerste van de Aziatische keuken voor: curry’s, noedels vis, dim sum, aan spotprijzen!

Met je buik goed gevuld ben je gewapend voor een stevige verkenning van de bedrijvige metropool langs de wijken Little India en ChinaTown met de indrukwekkende Buddha Tooth Relic Temple, en Kampong Glam ook wel bekend als het moslimkwartier.

Wie ’s avonds van het straatleven wil genieten, moet in Haji Lane zijn, een van de weinige plekken met kleurrijke street art.

Goed om te weten is dat de vele bars uitpakken met happy hours!

ICOON VAN DE SKYLINE

Ontdek per boot de wonderbaarlijke skyline van Marina Bay en het Colonial District. Alleen al de architectuur van de gebouwen doet je mond vol verbazing openvallen.

Hét icoon van de skyline is zonder twijfel het driepotige Marina Bay Sands (hotel, bar, restaurant en casino in een!). Het heeft een indrukwekkend skypark observatiedek (Sky on 57) waar het heerlijk vertoeven is.

Wie graag duur shopt, kan even van de boot afstappen aan het exclusieve winkeleiland van Louis Vuitton!

SUPERBOMEN

In Garden by the Bay vind je de meest indrukwekkende bezienswaardigheid van Singapore. Deze tuinen zijn onderdeel van het plan om Singapore ‘een stad in een tuin’ te maken. Dit futuristische park is 101 hectare groot. Er groeien planten die ze van over de hele wereld hierheen hebben gebracht. Het is te vergelijken met de Ark van Noah, maar dan met planten!

De twee bizarre, glazen koepels in het park heten: Cloud Forest en Flower Dome.

 

Wat wil jij ontdekken in Singapore? 

Aan de naam kleeft een sprookjesachtig verhaal. Volgens de legende was er eens, heel lang geleden, een Sumatraanse prins die op dat stukje land een bizar beest spotte. Een leeuw, geloofde hij. Een voorteken, dacht de prins: hier moet een nieuwe stad oprijzen, Singapure genaamd, stad van de leeuw. Singapore is zijn verleden niet vergeten. Op een van de kades van de idyllische Marina Bay vind je een monumentaal wit standbeeld van de Merlion, dat enerzijds de legende symboliseert en anderzijds haar roots als rustig visserstadje.

Singapore is een toeristische paradijs!

Wie Singapore niet neemt omdat je Thailand, Indonesië en Maleisië naast de deur hebt, die heeft fout gedacht!

 

Waarom zou je met UniTrips naar Singapore gaan?

  • We gaan steeds zelf op verkenning en we hebben dus voldoende ervaring genoeg zodat ook jij dit prachtige land kan ontdekken.

  • We bieden enkel vakanties aan waar we zelf 200% achter staan.

  • We specialiseren ons in Zuidoost-Aziatische landen.

  • We werken met professionele partners ter plekke.

  • We stippelen reizen op maat uit voor jou.

  • Jij, onze reisvriend, komt steeds op de eerste plaats!

Dit was één van de mooiste reizen uit ons leven! Wow!

We hebben de hoogtepunten van onze must-see-lijst bezocht en daarnaast was de reis top uitgestippeld! 

-Frank & Carine

Rondreis - Trip naar Singapore

Wil je ook een onvergetelijke Singapore-ervaring?