Hoogtepunten in Singapore

Over Singapore

Singapore betreden is binnengaan in een wereld van architecturale wonderen en culinaire hoogstandjes, waar weelderig groen en milieuvriendelijke winkelcentra in vertrouwen naast elkaar bestaan. Hier komen vrienden, families en geliefden om zichzelf en elkaar te vinden in een geest die culturen overstijgt en worden elke dag nieuwe ervaringen gecreëerd!

Hoogtepunten in Noord-Singapore

KHATIB BONGSU

Khatib Bongsu is een gebied van mangroves en vlakten; een van Singapore’s laatste niet gedempte rivieren. De vredige sfeer trekt vogelspotters, fietsers, joggers, natuurliefhebbers en visliefhebbers aan. Probeer zeker eens te kajakken of te peddelen door het rustige water te midden van betoverend groen en het getjilp van vogels is sereen en vredig. Kijk uit naar de vele vogelsoorten, zoals de Grote Zilverreiger, en neem een adempauze van het hectische stadsleven terwijl je weer in contact komt met de natuur.

ANG MO KIO

Ang Mo Kio is gelegen in de richting van de noordoostelijke regio. Er zijn een aantal speciale ervaringen waarvan je kan genieten in Ang Mo Kio tijdens je reis door Singapore, zoals fietsen langs het netwerk van parkaansluitingen, vogelzangconcerten, en meer.

PULAU UBIN

Pulau Ubin is een eiland ten noordoosten van Singapore. In het Maleis betekent het Granieten Eiland. Het is een van de laatste twee dorpskernen van Singapore – een plaats waar men echt kan genieten en Singapore kan ervaren zoals het vroeger was. De belangrijkste attractie is de Chek Jawa Wetlands. Of het nu de avontuurlijke mountainbike is of fietsen rond het ongerepte eiland, met weelderige groene bossen en uitgestrekte glooiende weiden, Pulau Ubin is een ideale ontspanningsplek. Geflankeerd door de mini Puaka Hill met het getjilp van vogels weerkaatsend op de achtergrond, is het ook populair om te wandelen en vogels te kijken. Bezoekers van dit eiland gaan ook kajakken tussen de mangroves en kamperen te midden van de vredige omgeving om naar de fonkelende nachtelijke sterren te kijken.

KRANJI

Singapore staat bekend om zijn vele wolkenkrabbers en flatgebouwen. Maar verborgen in de noordwestelijke hoek van dit eiland natie is een gebied met nauwelijks een hoog gebouw in zicht en in plaats daarvan biedt een vleugje van de natuur en bijna voelt alsof je in een ander land helemaal. Een alternatieve kant van Singapore rond het Kranji Reservoir, gevuld met boerderijen, bomen en een beetje geschiedenis.

CHOA CHU KANG

Choa Chu Kang is een klein woonstadje in Singapore, weg van de drukte van de stad. Stop bij een café hier en nip van een smakelijke mok koffie. Verken de omgeving te voet en je zal een boeddhistische tempel tegenkomen. Er zijn ook een paar groene gebieden, voornamelijk parken en een wildreservaat. De restaurants serveren heerlijk eten, en de belangrijkste stad van Singapore is niet al te ver weg. Breng hier een dag of twee door en geniet van de prachtige bezienswaardigheden die dit land te bieden heeft.

Hoogtepunten in Zuid-Singapore

SINGAPORE

Singapore heeft nog veel superlatieven in de wacht gesleept: de schoonste, de best geplande en misschien wel de meest vermakelijke stad in de wereld. The Lion City is de thuisbasis van de grootste infinity pool op het dak, ’s werelds eerste safaripark voor nachtdieren, eeuwenoude tempels en, natuurlijk, een aantal van de beste eetgelegenheden op de planeet. Je vindt er ook buitengewone tuinen, indrukwekkende architectuur, podia voor optredens van wereldklasse en winkelstraten. De stadstaat biedt een fascinerende samensmelting van oud en nieuw, het historische en het moderne.

SENTOSA

Sentosa Island, een klein vakantie-eiland voor de zuidkust van Singapore, is de thuisbasis van thema-attracties, zonovergoten stranden, weelderige regenwouden en verbazingwekkende kuuroorden. Sentosa Island zit boordevol attracties en is bezaaid met panoramische tuinen, waaronder een vlindertuin, pretparken, een adembenemend aquarium (Underwater World), strandclubs met levendige muziek, een etnisch dorp en het hoogtepunt van het eiland, een enorm Merlion-standbeeld. Het enige bewaard gebleven fort van Singapore, Fort Siloso, ligt ook op Sentosa Island.

LAZARUS

Lazarus Eiland ook bekend als Pulau Sakijang Pelepah, is verbonden met het nabijgelegen St Johns Island door een betonnen loopbrug. Het strand, met zijn adembenemend mooie omgeving, is een perfect zandstrand en een ideale plek om te genieten van de stralen en te picknicken. Het oostelijke strand van Lazarus Island is niet rotsachtig en is goed om te zwemmen. Kattenliefhebbers opgelet, want op het eiland leven verschillende zwerfkatten en een beroemde kat met één oog die de bijnaam piratenkat heeft. Wie zich even wil terugtrekken uit de drukte van de stad of even wil ontsnappen aan het monotone leven, kan op het eiland zijn hart ophalen, op verkenning gaan en ontspannen.

MARINA BAY

Gardens by the Bay, genesteld in het centrum van Singapore, is de botanische tuin van de toekomst, het land van de nieuwste generatie superbomen, high-tech space-domes en bizarre sculpturen. Met bijna 4.00.000 planten is Gardens by the Bay beroemd om de ontzagwekkende hedendaagse architectuur en de hypnotiserende Garden Rhapsody, de licht- en geluidsshow. Het uitgestrekte en kleurrijke superpark ligt verspreid over 250 hectare teruggewonnen land langs de waterkant. De beroemde Supertree-structuren, futuristische botanische reuzen die met elkaar verbonden zijn via een indrukwekkende Skyway, bieden een betoverend uitzicht als men de skywalk over de tuinen neemt. De grote zeeschelpvormige kas van Gardens by the Bay, genaamd de Flower Dome, is de grootste glazen kas ter wereld waarin een kil bergklimaat wordt nagebootst.

EAST COST PARK

East Coast Park is een 15 km lang park aan zee, het grootste in Singapore, gelegen langs de zuidoostkust. Het is een prachtig park en een geliefde plek onder de plaatselijke bevolking die hier massaal komen windsurfen, zwemmen, kajakken, picknicken, barbecueën, fietsen, skateboarden en eten. Het fietspad in dit betoverende park wordt vaak druk bezocht door fietsers en rolschaatsers, terwijl de water baby’s kunnen worden gespot genietend van watersporten en aquatische activiteiten. In East Coast Park bevindt zich ook het Xtreme SkatePark van wereldklasse, een paradijs voor skateboarders die op zoek zijn naar spanning en sensatie.

Een vakantie vol plezier in Thailand!

Welke bestemmingen passen bij jouw ideale vakantie? Twijfel je over welk seizoen ideaal is voor jouw vakantie? Ben je gesteld op luxe of ben je eerder avontuurlijk ingesteld? Wij geven advies op maat. Ook op al je vragen rond bagage, voorzieningen en hygiëne ter plaatse hebben wij een antwoord.