Wat is de beste reistijd voor Singapore?

Home » Wat is de beste reistijd voor Singapore?

Beste Reistijd Singapore

Singapore wordt gezien als één van demeest futuristische steden van de wereld. Als je door deze stad loopt voelt het dan ook alsof je in een sci-fi film beland bent. De architectuur loopt vloeiend in elkaar over en de stad oogt rustig en bijna klinisch schoon. Singapore is ongeveer dertien uur vliegen en is een absolute must-see als je van reizen houdt.
Wanneer je Singapore bezoekt begint je reis bij Changi AirportDeze luchthaven is al meermaals uitgeroepen tot beste luchthaven ter wereld. Dit is niet zonder reden. Op de luchthaven is zoveel te beleven, dat je hier makkelijk een dag kan vertoeven. Zo biedt de luchthaven meerdere grote binnentuinen, bioscopen, zwembaden, shoppingmalls, indoor speeltuinen en uiteraard is er overal gratis internet. 

Het land profileert zich graag, en terecht, als dé ideale tussenstop op weg naar Australië en Nieuw-Zeeland of het perfecte uitje als je enkele weken in Maleisië, Indonesië of de Filipijnen vertoeft.

Maar Singapore is daarnaast veel meer dan alleen een perfecte tussenstop!

↓ ↓ ↓ ↓ ↓ 

De seizoenen

Singapore beschikt over een tropisch klimaat. Er zijn bovendien geen seizoenen zoals wij die hier in Europa kennen. Er wordt slechts een onderverdeling gemaakt in het droge en natte seizoen. In het droge seizoen valt er echter ook vrij veel regen. De vele neerslag heeft te maken met de moessons. De noordoostelijke moesson begint gedurende de Europese wintermaanden en is de start van het regenseizoen. De klamme lucht wordt door veel Europeanen veelal als onaangenaam ervaren. De zuidwestelijke moesson start eind juni en brengt ook veel neerslag, maar minder dan tijdens de wintermaanden.

De beste reistijd om naar Singapore te reizen, zijn de maanden februari tot en met september. In deze maanden valt de minste neerslag en is de luchtvochtigheid aangenamer. Overdag ligt de temperatuur rond de 30 graden, ’s avonds koelt het af naar circa 24 graden. Gemiddeld beschik je over zes uren zon per dag. Je hebt dus een warme temperatuur en weinig tot middelmatige neerslag.

Wat een mooie bestemming! Wij zijn nog steeds onder de indruk van deze spectaculaire reis! Super goed gedaan UniTrips!

Els & Dimitri - Trip naar Singapore

Wil je ook een onvergetelijke Singapore-ervaring?