Praktische Info Singapore

Praktische Info Singapore

 

Er komt veel bij kijken wanneer je een vakantie wil boeken naar Singapore. Om jullie al wat verder te helpen, hebben we jullie vragen gebundeld en er een antwoord op geformuleerd. Deze kan je hier allemaal vinden. Als je toch nog vragen hebt, aarzel niet en contacteer ons.

 

Wat is de beste periode om naar Singapore te reizen?

De gemiddelde temperatuur het hele jaar door is zo’n 30°C, dus het land is het hele jaar bereisbaar. De natste maanden zijn van november tot en met januari, maar de regenbuien duren vaak niet lang.

Heb ik voor mijn reis naar Singapore een visum nodig?

Reis je naar Singapore? Dan heb je een internationaal paspoort nodig dat, na terugkeer van Singapore, nog minimaal zes maanden geldig moet zijn. Heb je de Belgische nationaliteit? Dan heb je voor een bezoek aan Singapore geen visum nodig. 

Is het wel veilig als toerist in Singapore?

Singapore is een van de veiligste landen om te reizen. Op wereldwijde ranglijsten staat het land steevast ergens bovenaan.

Welke vaccinaties heb ik nodig voor mijn reis naar Singapore?

Voor Singapore gelden geen verplichte vaccinaties, maar het is wel verstandig om hierover even contact op te nemen met je huisarts.

Wat moet zeker in mijn reisapotheek zitten voor Singapore?

Volgende items moeten zeker in je kleine reisapotheek zitten: pleisters, thermometer, pincet, antibiotica, paracetamol/dafalgan, keeltabletten, muggennet, insectencrème, zonnebrandcrème. 

Ik ga op reis naar Singapore en neem zeker mee…?

Singapore is een tropisch land. Het is dan ook aangeraden om dunne en katoenen kleding mee te nemen. Vergeet zeker ook niet een paar comfortabele wandelschoenen en teenslippers mee te nemen. Neem ook zeker een hoofddeksel en zonnebril mee om je te beschermen tegen de tropische zon. 

Is er Wifi in Singapore?

Wireless@SG is de openbare Wifi in Singapore. Er is dus zeker Wifi beschikbaar in het land. 

Heb ik een wereldstekker nodig in Singapore?

Het voltage in Singapore bedraagt 230 Volt. Het is dan ook aangeraden om een wisselstekker mee te nemen om jouw elektrische apparaten aan te sluiten op het lichtnet.  

Wat is de lokale munteenheid?

De nationale munteenheid van Singapre is de Singapore Dollar (SGD), maar op de meeste plaatsen kan je ook met de kaart betalen.

Welke taal spreken ze in Singapore?

Het land heeft eigenlijk vier officiële talen: Maleis, Engels, Chinees en Tamil. Ondanks dat de nationale taal Maleis is, wordt het Chinees toch het meest gesproken. Doordat de regering het spreken van Engels zo veel mogelijk probeert te stimuleren, kunnen de meeste mensen ook wel een woordje Engels.

Zal ik te maken krijgen met een grote cultuurschok tijdens mijn reis?

Het is aangeraden om voor vertrek je te verdiepen in de cultuur en tradities van het land. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan en voorkom je misverstanden met de lokale bevolking. 

Met welke lokale gewoonten/gebruiken met ik rekening houden?

Singapore is een land met véél regels. Zo mag je bijvoorbeeld geen kauwgom kauwen in het openbaar of afval op straat gooien. De Singaporezen worden ook graag met rust gelaten dus over je moet niet beginnen over koetjes en kalfjes tegen de lokale bevolking.

Wat is het tijdsverschil tussen Singapore en België?

In Singapore is het 6 uur later dan in België in onze zomertijd. In onze wintertijd is het in Singapore 7 uur later.

Wat is de beste manier om in het land rond te reizen?

De meest efficiënte manier om je te verplaatsen in Singapore is de metro want het land heeft een groot metronetwerk opgebouwd. Wanneer je ergens niet met de metro kunt geraken, is de bus het beste optie. 

Wat kan ik verwachten van het eten?

Op vlak van eten is Singapore een mix van culturen: Chinees, Indiaas of zelfs Italiaans. Ook de streetfood stalletjes verkopen heerlijk eten tegen een goede prijs. Er zal dus zeker voor ieder wat wils zijn!

Is het veilig om het kraantjeswater in Singapore te drinken?

Neen, het is niet veilig om het kraantjeswater in Singapore te drinken. Het is daarom ten zeerste aangeraden om voor gebotteld water te kiezen. Kijk ook steeds na of het flesje nog verzegeld is.

Ben ik verplicht om fooi te geven in Singapore?

Het is niet verplicht om fooi te geven in Singapore en het is vaak ook niet gebruikelijk. Enkel in de dure restaurants en cafés verwachten ze vaak 10% van het bedrag als fooi.

Welke religies zijn er in Singapore?

Ongeveer 45% van de bevolking is aanhanger van het boeddhisme en taoïsme. Daarnaast is zo’n 17% van de bevolking christen en 15% is moslim. De overige zijn hindoe.