Community Vietnam

Home » Vietnam community

Community in Vietnam

Ontmoet de lokale bewoners van dit veelzijdige land! Breng een bezoek aan lokale bedrijven, slaap bij locals thuis en draag zelf een steentje bij aan de community! Wil je het authentieke Vietnam ontdekken? Dat kan met dit voorbeeldprogramma! Je bezoekt musea, lokale koffieplantages, authentieke dorpjes en lokale markten. Heerlijk!

Contacteer ons gerust en we overlopen graag jouw wensen in Vietnam.

 

Hoogtepunten Community in Vietnam

Dag 1: HO CHI MINH CITY

Je bezoekt het Hartinstituut van Ho Chi Minh City die een goede zorg willen bieden aan Vietnamese hartpatiënten, met de focus op kinderen. Het doel van deze afdeling is om de kosten van de operaties zo veel mogelijk te beperken en voor iedereen toegankelijk te maken omdat de kosten soms hoog kunnen oplopen. Na de rondleiding in het instituut neem je het vliegtuig naar Buon Ma Thuot en reis je door naar Akhodhong.

Dag 2: AKODHONG

Dit dorp wordt bewoond door de etnische Ede en staat vooral bekend om zijn koffieplantages. Er zal dan ook een bezoek georganiseerd worden naar zo’n koffieplantage. In de namiddag staat het Etnologisch Museum op de planning waar je een kijk krijgt op de traditionele levensstijl. De volgende ochtend, na het ontbijt, vertrek je richting Kontum (+/- 5 uur).

Dag 3-4: KONTUM

Tijdens de rit naar Kontum kom je langs een aantal thee en koffieplantages. In de namiddag kom je aan in het dorp en bezoek je de lokale markt
De volgende dag na het ontbijt vertrek je richting de houten kerk van Kontum. Hier maak je kennis met de vereniging “Poussière de Vie” die kansarme Vietnamezen kwaliteitsvol onderwijs biedt. Namiddag ga je naar het Jarai-dorp Plei Weh. Hier is indrukwekkende grafkunst te bezichtigen. Elke tombe wordt hier omringd door houten beelden.

Dag 5: KONRAY – HOI AN

Op weg naar Hoi An maak je een tussenstop in Konray om eens te stoppen bij de dorpjes Kondu en Konbin. Hier krijg je de kans om de laatste minderheidsgroep van de regio, het Hre Volk, te ontmoeten. Daarna zet je de tocht verder richting Hoi An waar je in de namiddag zal aankomen en overnachten.

Dag 6: HOI AN

In Hoi An staat er een kookles op de planning georganiseerd door de Street International Association. Deze organisatie leert straatkinderen de vaardigheden van koken en de restaurantindustrie. Eerst bezoek je een markt waar je alle ingrediënten vers kan inkopen om deze daarna te bereiden. Je zal typische gerechten uit Centraal-Vietnam bereiden. De workshop wordt afgesloten door het proeven van de zelfbereide gerechten. In de namiddag mag je op eigen houtje Hoi An verder gaan verkennen.

Dag 7: HUE

In Hue bezoek je het weeshuis van de stad dat straatkinderen, gehandicapte kinderen, verlaten kinderen of weeskinderen opvangt en opleidt om hen zo een betere toekomt te geven. Namiddag ga je naar een wellnesscentrum voor een massage van een blinde persoon die in dit centrum evenveel kansen krijgt dan de andere personeelsleden.