Luxevakantie Jordanië

Home » Luxevakantie Jordanië

Beleef een luxevakantie in Jordanië

De veelzijdigheid van Jordanië en de vriendelijkheid van haar bevolking zijn nog maar twee van de vele troeven van dit land in het Midden-Oosten. Het is een veilig en betaalbaar land, met heel wat luxueuze hotels.

Ontdek de bruisende hoofdstad Amman met een wandeltour langs kruidenmarkten, geniet van de prachtige stranden om te bekomen, laat je verrassen door de geschiedenis en verlekker je met heerlijke lokale gerechten. En ga als hoogtepunt op ballonvaart!

AMMAN

In Amman maak je een gezellige wandeltocht doorheen de stad waar je wordt trakteert op mooie uitzichten en gezellige straatjes. Ook is er een wijnproeverij inclusief deze wandeltocht. Iedere persoon wordt verwend met drie glaasjes heerlijke lokale wijn met een kaasplankje om te delen. ’s Avonds geniet je van een luxediner met typische Jordaanse gerechten.

PETRA & WADI RUM

Je bezoekt Petra, een historische en archeologische stad die beroemd is om haar uit de rotsen gehouwen architectuur en waterleidingsysteem. Na je bezoek neem je een transfer naar Wadi Rum. Je kan er een kamelenrit maken of je gaat met een 4×4 een Jeep Safari maken bij zonsondergang. Samen met een glaasje champagne bewonder je hoe de zon ondergaat. Ook in Wadi Rum staat er ’s morgens vroeg een unieke ervaring te wachten, een vlucht met een heteluchtballon. Gedurende 45 minuten kan je genieten van de stilte en de prachtige uitzichten die je van hoog in de lucht kan bewonderen.

AQABA

Aqaba, een gezellige kuststad gelegen aan het noordoostelijke punt van de Rode Zee. In Aqaba ligt de enige zeehaven van Jordanië. Deze stad staat bekend voor zijn watersporten. Je kan ze hier ook zelf proberen zoals duiken, jetskiën en zeilen. Het is ook zeker de moeite om een stadstour te krijgen waar je panoramische uitzichten krijgt van de hele stad en de omgeving. 

DODE ZEE

Drijven zonder al te veel moeite te doen om met je hoofd boven water te blijven. Ja dat kan in de Dode Zee. Het is er heerlijk om te zwemmen of te zonnebaden. Ook staat de omgeving bij de Dode Zee bekend voor verschillende wellness en spa’s.