Wat is de beste reistijd voor Jordanië?

Home » Wat is de beste reistijd voor Jordanië?

Beste Reistijd Jordanië

Jordanië is een prachtig en veelzijdig land en naast de prachtige hoofdstad Amman is er nog zoveel meer te ontdekken. Jordanië is een land van betoverende schoonheid en grote contrasten en leent zich perfect voor een afwisselende rondreis. Het land kent een rijke geschiedenis en een mix van oosterse en westerse culturen. Dit is een ideale bestemming om kennis te maken met het Midden-Oosten. Jordanië staat vooral bekend om het wereldwonder Petra. Maar er zijn ook talloze prachtige woestijnkastelen!

Je vakantie naar Jordanië, dat is een droomvakantie om nooit meer te vergeten!

↓ ↓ ↓ ↓ ↓ 

De seizoenen

Jordanië kent door de hoogteverschillen verschillende klimaten. In het westen van het land heerst een mediterraan klimaat en in het binnenland een woestijnklimaat. Over het algemeen is het in Jordanië in onze zomer heet en droog, met temperaturen rond de 30 graden. ‘s Avonds koelt het wel goed af. In onze winter is het koud en nat met temperaturen rond de 15 graden. Bovendien kan er dan zelfs sneeuw vallen. De hoogste gemiddelde temperatuur in Jordanië is 34°C in juli en augustus en de laagste is 14°C in januari.

In de lagergelegen gebieden zoals de Dode Zee, de Jordaanvallei en Wadi Araba kan het in de zomer zeer heet worden met temperaturen rond de 40 graden of meer. ’s Nachts koelt het niet veel af. In de winter wordt het hier niet zo koud als in de rest van het land.

De beste reistijd voor Jordanië is van april t/m november, waarin je een aangename tot hete temperatuur hebt en amper tot geen neerslag. De temperaturen liggen dan tussen de 20 en 35 graden, dus heerlijk zomerweer zonder dat het te heet wordt. November is het einde van het hoogseizoen: de prijzen zijn lager, het is minder druk en de temperatuur is aangenaam. Let er wel op dat het in het najaar vroeg donker is, namelijk rond 18:00 uur al. Van december tot en met maart is het laagseizoen in Jordanië. Het is in die periode niet heel koud, maar je hebt wel de meeste kans op neerslag. 

Heerlijk genoten van de lokale cultuur, prachtige bezienswaardigheden en hotels! Alles was tot in de puntjes geregeld!

Rick & Sabine

Wil je ook een onvergetelijke Jordanië-ervaring?