Inspiratieroute Luxevakantie Jordanië

Home » Luxeprogramma Jordanië

Ontdek onze inspiratieroute Luxevakantie in Jordanië

Wil je graag exclusieve, luxueuze vakanties maken naar verre landen in het Midden-Oosten? Dan is Jordanië een goede eerste kennismaking met het Midden-Oosten. Er zijn verschillende activiteiten die je kan doen in dit land die je Jordanië doen beleven. Perfect voor een kleine rondreis! Je leert samen met UniTrips het land kennen waar je omringd wordt door prachtige omgevingen en vriendelijke mensen.

Contacteer ons gerust en we overlopen graag jouw wensen in Jordanië.

 

Hoogtepunten Luxevakantie Jordanië

Dag 1: AMMAN

Aankomst Amman International Airport (genaamd Queen Alia Airport) – ontmoeting en transfer naar hotel in Amman voor check-in en overnachting.

Dag 2: JERASH – AMMAN

Ontbijt in het hotel.

Transfer naar Jerash, waar de ruïnes van de Grieks-Romeinse stad Gerasa liggen, ook wel Antiochië aan de Gouden Rivier genoemd. Overblijfselen in het Grieks-Romeinse Jerash zijn onder meer oude kleine tempels, een zuilengalerij, oude theaters en een bijna volledig circuit van stadsmuren. Na de lunch in een lokaal restaurant, reis je terug naar Amman voor een stadstour.  Je gaat op wandeltocht in de stad, inclusief een wijnproeverij. Iedere persoon krijgt drie glaasjes lokale wijn met een kaasplankje om te delen. ’s Avonds is er een diner voorzien met vooral typische Jordaanse gerechten.

 

Dag 3: MOUNT NEBO – MADABA – PETRA

Ontbijt in het hotel. Check-out en transfer naar Mount Nebo: het gedenkteken van Mozes op de bergtop met een prachtig uitzicht op de Jordaanvallei, de Dode Zee en de rivier de Jordaan. Daarna rijd je verder naar Madaba, vooral bekend om zijn spectaculaire Byzantijnse mozaïeken. Je bezoekt er enkele historische gebouwen en geniet van een heerlijke lunch. Daarna ga je verder naar Petra om in te checken in je hotel. 

Dag 4: PETRA – WADI RUM

Ontbijt in het hotel. Check-out en bezoek aan Petra, een historische en archeologische stad die beroemd is om haar uit de rotsen gehouwen architectuur en waterleidingsysteem. Een andere naam voor Petra is de Rozenstad vanwege de kleur van de steen waaruit het is gehouwen. Na je bezoek neem je een transfer naar Wadi Rum. We regelen een Jeep Safari met een 4×4 bij zonsondergang. Geniet daarna van een glaasje champagne terwijl je de zon ziet ondergaan. Daarna ga je naar het kamp om in te checken.

Dag 5: AQABA

Heel erg vroeg word je opgehaald en naar de locatie gebracht om met een heteluchtballon te vliegen voor zo’n 45 minuten. Hierna is er een heerlijk ontbijt in het kamp. Check-out en transfer naar Aqaba, een kuststad gelegen aan de noordoostelijke punt van de Rode Zee en de enige zeehaven van Jordanië. In Aqaba vertrek je op een panoramische stadstour van de stad.

Dag 6: AQABA

Ontbijt in het hotel. Volledige vrije dag in Aqaba om te genieten van de zon en zee.

Dag 7: DODE ZEE

Ontbijt in het hotel. Check-out en transfer naar hotel aan de Dode Zee voor check-in en overnachting.

Dag 8: AMMAN

Ontbijt in het hotel, check-out en transfer naar Amman QAIA Airport voor vertrek.

Wil je graag je verblijf verlengen, wens je een van de vermelde excursies via ons op voorhand bij te boeken of heb je nog andere opmerkingen? Laat het ons weten en we werken samen aan jouw vakantie!