Hoogtepunten in Vietnam

Over Vietnam

Vietnam is een veelzijdig land met een boeiende geschiedenis. Een land met geuren en kleuren die je telkens weer verrassen.
Naast de prachtige hoofdstad Hanoi is er nog zoveel meer te ontdekken.
Van uitgestrekte rijstvelden,  een prachtig berglandschap en een van de zeven natuurwonderen, Ha Long Bay.

Kom terecht in een land om verliefd op te worden. Je komt hier ogen tekort, zowel vanuit historisch, cultureel als natuur oogpunt.
Een rondreis Vietnam staat garant voor een onvergetelijke tijd en onvoorstelbaar veel variatie.
Een reis naar Vietnam, dat is een droomreis om nooit meer te vergeten!

Hoogtepunten in Noord-Vietnam

HANOI

Maak een streetfood-safari in Hanoi. Geuren van kruiden komen je tegemoet en de felgekleurde plastic stoeltjes nodigen uit tot een maaltijd. De wirwar van straten in Hanoi vormen in feite één grote openluchtmarktDe keuken van Vietnam is zo veelzijdig! Met een lokale gids ga je via de smalle straten naar de lokale hotspots die je zelf niet zo snel vindt. Je kinderen leren hoe ze met stokjes moeten eten en je proeft Pho (de beroemde noedelsoep) en Vietnamese loempia’s. Laat je volledig gaan in alle Vietnamese lekkernijen. 

HALONG BAY

Halong Bay, met zijn enorme kalksteenrotsen die uit zee oprijzen, is een prachtig natuurwonder. Halong Bay is een verzamelnaam van 3 baaien. Wij verkiezen steeds de minder toeristische baaien Bay Tu Long en Lan Ha BayDe beste manier om deze te verkennen? Met een houten Jonk. Dit is een soort cruise boot die naar tal van eilandjes vaart, welke je vervolgens per kajak kan verkennen. Heb je nog energie over? Beklim dan het hoogste punt en kijk uit over deze adembenemende baai.

NINH BINH

Torenhoge kalksteenrotsen in combinatie met uitgestrekte rijstvelden zorgen hier voor een prachtig stukje natuur. Jullie kinderen zullen het hier geweldig vinden om boot- en fietstochtjes te maken door deze majestueuze omgeving. Bij Thung Nham Bird Garden kan je terecht om grotten te gaan bezoeken en vogels te spotten over het vogelmeer. Ky Son village is een aanrader om een leuke fietstocht te maken en de lokale boeren te helpen met rijst oogsten.

RIJSTVELDEN EN RIJSTTERRASSEN

In het noorden van Vietnam vind je de meest uitgestrekte rijstvelden en meest spectaculaire rijstterrassen die je ooit zag. Per privé transfer brengt onze gids jullie van Mai Chau, over Mu Cang Chai naar Sapa. Onderweg is het een aanrader om écht kennis te maken met de gastvrijheid van de Vietnamezen, en te overnachten in een homestay, bij de mensen thuis. In Sapa starten alle hikes. Je loopt via rijstterrassen direct de heuvels in. Onderweg zie je rijstvelden en Vietnamezen die aan het werk zijn. Ook per fiets en zelfs per scooter is deze streek prachtig om te verkennen.

CAO BANG

Weggestopt in een afgelegen gebied van Noord-Vietnam, barst de provincie Cao Bang van de prachtige geo-culturele bezienswaardigheden. Met vijf grote riviersystemen en 47 meren speelt water een cruciale rol in het vormgeven van het landschap en het lokale leven. Een groot deel van Cao Bang wordt beschermd als UNESCO Global Geopark. De buitengewone diversiteit van de provincie maakt het een spectaculaire plek om te verkennen, vooral voor avontuurlijke reizigers, met als hoogtepunt de Ban Gioc-waterval.

Hoogtepunten in Centraal-Vietnam

PHONG NHA KE BANG NATIONAAL PARK

Phong Nha Ke Bang National Park staat garant voor actie en avontuur. In dit nationaal park vind je enkele van de grootste grotten ter wereld. Laat het avontuur op je los terwijl je het park ontdekt per fiets of per kajak. We raden aan om een wandeling te maken waarbij je tussen bomen en over dikke wortels loopt, alsof je in de jungle zit. Of ga ziplinen waarna je eindigt bij een grot. Je krijgt een lampje op je hoofd en gaan, samen met een gids, op ontdekkingstocht in deze dark cave.

HUE

Een stukje cultuur in Vietnam vind je in de oude keizerstad Hué. Met de fiets of scooter rijd je naar de citadel en keizerlijke graven, omringd door een stadsmuur. Eenmaal in de koningsstad kun je je eigen kite maken waarmee je kan vliegeren boven de pagodes van de oude stad. Omdat hier vroeger de keizers zetelden staat Hué bekend om de beste keuken van Vietnam. Maak je eigen loempia’s bij Gecko Pub (in het toeristische gedeelte van Hué) en proef de authentieke Vietnamese toetjes aan de oever van de rivier, samen met Vietnamezen.

HOI AN

Hoi An is wat ons betreft het leukste en meest knusse stadje van Vietnam. ’s Avonds wordt het autovrije centrum verlicht door gekleurde lampionnen. In Hoi An leren je kinderen hoe ze een gekleurde lampion kunnen maken, helpen jullie een boer met het plukken van de rijst en peddel je rond in een traditionele bamboo boot. Net buiten Hoi An vind je een langgerekt, tropisch strand. Doe hier je flippers aan en zet je snorkel op, want het is tijd voor een verfrissende duik.

HO CHI MINH

Ho Chi Minh City is een levendige metropool die je absoluut niet mag missen. Ho Chi Minh City, voorheen Saigon, was de hoofdstad van het voormalige Zuid-Vietnam. Tegenwoordig is er nog één plein waar wat van de koloniale architectuur te zien valt, en de absolute blikvanger is de Notre Dame basiliek. Cholon is het Chinatown van Ho Chi Minh City. Dat is te merken aan de tempels, de lampionnetjes op straat en natuurlijk aan de bijzondere specerijen. Als je meer wil weten over de Vietnamoorlog, dan is een bezoek aan het War Remnants Museum onvermijdelijk. Hier vind je een aantal indrukwekkende exposities over het dramatische verloop van de oorlog, en omvat onder meer foto’s, documenten en verschillende soorten wapens.

CAN THO

Het ‘echte’ Vietnam beleef je in en rondom Can Tho. Het is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoekje aan de Mekong Delta, een waterrijk gebied in Zuid-Vietnam. Can Tho is de grootste plaats van de regio Mekong Delta. De Mekong Delta is zoals de naam al doet vermoeden een wirwar van vertakkingen (delta) van de Mekong-rivier, die dwars door Zuidoost-Azië stroomt. Vietnamezen leven er in woonboten of huisjes op palen, en kopen en verkopen hun waren op de drijvende markten in de rivier. In de Mekong Delta-regio vind je ook veel rijstvelden en andere landbouwvelden, waar je met een bootje langs kunt varen. Ook worden er veelal rondleidingen georganiseerd naar lokale rijstnoedel- en kokossnoepfabrieken.

Een vakantie vol plezier in Vietnam!

Welke bestemmingen passen bij jouw ideale vakantie? Twijfel je over welk seizoen ideaal is voor jouw vakantie? Ben je gesteld op luxe of ben je eerder avontuurlijk ingesteld? Wij geven advies op maat. Ook op al je vragen rond bagage, voorzieningen en hygiëne ter plaatse hebben wij een antwoord.