FAQ Thailand

Home » Praktische Info Thailand

FAQ Thailand

Er komt veel bij kijken wanneer je een vakantie wil boeken naar Thailand. Om jullie al wat verder te helpen, hebben we jullie vragen gebundeld en er een antwoord op geformuleerd. Deze kan je hier allemaal vinden. Als je toch nog vragen hebt, aarzel niet en contacteer ons.

In welke periode kan ik het best naar Thailand reizen?

De beste periode om jouw droomreis naar Thailand te maken is tussen oktober en februari. De temperaturen zijn niet te heet en de regenval blijft tijdens deze periodes beperkt. Wil je toch tijdens de zomer naar Thailand? Dat kan wel, maar dan heb je wel kans op een plensbuitje aan het einde van de dag.

Heb ik een visum nodig om naar Thailand te reizen?

Je hebt een internationaal paspoort nodig dat bij het terugkeren van je droomreis nog minimum zes maanden geldig is. Reizigers met de Belgische nationaliteit hebben geen visum nodig.

Is Thailand een goede bestemming om kinderen mee te nemen?

Het antwoord is: ja! Veel resorts en hotels zijn specifiek uitgebouwd voor kinderen en bieden dan ook veel animatie. Ook gedurende de activiteiten en het bezoeken van attracties kunnen kinderen zich prima vermaken.

Ik ga naar Thailand, moet ik naar de dokter voor inentingen?

Je kan best jouw huisdokter raadplegen over welke inentingen je al dan niet nodig hebt? Doe dit zeker tijdig voor jouw vertrek.

Wat moet er zeker in mijn reisapotheek zitten voor een bestemming als Thailand?

Volgende items moeten zeker in je kleine reisapotheek zitten: pleisters, thermometer, pincet, antibiotica, paracetamol/dafalgan, keeltabletten, muggennet, insectencrème, zonnebrandcrème

Kan ik met euro’s betalen in Thailand of moet ik geld gaan omwisselen?

De valuta in Thailand is de Thaise Baht en dus kan je er niet met euro’s betalen. Je kan dus best hier in België al wat zakcentjes gaan omwisselen voor vertrek. Maar, in de grote steden vind je ook heel wat geldautomaten waar je Thaise Baht kan pinnen. Denk er wel aan om jouw bankkaart en rekening wereldwijd toegankelijk te maken. Een creditcard op zak hebben is ook steeds handig.

Worden creditcards geaccepteerd in Thailand of kan ik enkel met contant geld betalen?

De meeste creditcards worden geaccepteerd in grote hotels en restaurants. Wanneer je bij kleinere bedrijven wil betalen, kan dit meestal enkel met contant geld (bv. taxi). Ook de goedkopere accomodatievormen en bedrijven accepteren vaak enkel contant geld.

Heb ik in Thailand een wereldstekker nodig?

Ja, die heb je zeker nodig om jouw elektrische apparaten op het lichtnet aan te sluiten.

Is er in Thailand Wifi?

In de meeste hotels is er Wifi beschikbaar alsook in de meeste restaurants en eetgelegenheden, al dan niet betalend.

Ik reis in Thailand met de nachttrein, wat kan ik verwachten?

Het is een bijzondere ervaring, overnachten in een nachttrein. We raden je aan om zeker voldoende water mee te nemen aan boord om te drinken maar ook om je tanden mee te poetsen. Dankzij de airconditioning kan het ook wel eens erg fris worden op de trein. Daarom is het aangeraden om zeker een dikke trui mee te nemen. Er is steeds schoon beddengoed aanwezig, dus een slaapzak meenemen is niet nodig.

Wat is de beste manier om me te verplaatsen in Thailand?

Thailand heeft veel transportmogelijkheden ter beschikking van de toerist. Voor lange afstanden kan je een binnenlandse vlucht boeken met een goedkope luchtvaartmaatschappij. Daarnaast kan je ook steeds de trein, bus of veerboot nemen naar je volgende bestemming. Wanneer je binnen de stad blijft, kan je ook een ritje doen met een Tuk Tuk.

Mag ik foto’s maken in boeddhistische tempels?

Dit mag meestal wel maar dan wel zonder flits. Als het in sommige gevallen toch niet mag, staat het steeds goed aangegeven. Het is wel not done om als toerist met een Boeddhabeeld op de foto te gaan in een tempel.

Spreekt de lokale bevolking een woordje Engels?

De meeste mensen kunnen wel een goed woordje Engels, vooral in de toeristische bestemmingen en in hotels, resorts en restaurants.

Wat voor kleding kan ik best meenemen naar Thailand?

In Thailand heerst er een tropisch klimaat. Dunne kleding, liefst van katoen is aan te raden. In de wintermaanden kan het ‘s avonds wel wat frisser worden. Een truitje in jouw reiskoffer gooien is dus zeker niet overbodig. Bezoek je aardig wat tempels dan moet je er wel aan denken om jouw schouders en benen tot over de knie te bedenken. Dit kledingvoorschrift geldt voor mannen en vrouwen.

Is het veilig om kraantjeswater te drinken?

Het is mogelijk om water van de kraan te drinken, maar het wordt niet sterk aangeraden. Voor een klein slokje is het natuurlijk geen enkel probleem.

Serveren ze in Thailand ook Westerse voeding?

Op bijna alle plaatsen serveren ze, naast de lokale keuken, ook Westerse gerechten. De internationale fastfoodketens zijn ook talrijk aanwezig, zoals McDonalds en KFC.

Is Thailand veilig om alleen naartoe te reizen?

Het antwoord op deze vraag is JA! Thailand is een populair land onder de backpackers uit alle uithoeken van de wereld. Dit maakt het makkelijk om onderweg sneller vrienden te maken.

Wat is het tijdsverschil tussen Thailand en België?

In Thailand is het 5 uur later dan in België tijdens onze zomertijd. Het is 6 uur later tijdens onze wintertijd.

Met welke lokale gewoonten/gebruiken moet ik rekening houden?

Thailand wordt vaak het land van de glimlach genoemd, glimlach dan ook steeds terug wanneer iemand naar je lacht. In Thailand eten ze met lepel en vork, de lepel houd je in je rechterhand en de vork houd ja in je linkerhand. Let wel op want de vork mag nooit in contact komen met je mond. Je mag als vrouw ook geen monnik aanraken of iets overhandigen aan een monnik. Daarnaast trek je steeds je schoenen uit wanneer je een tempel betreedt en raak je nooit het hoofd of de haren van iemand aan.

Wat zijn de beste luchtvaartmaatschappijen om binnen Thailand te reizen?

De nationale luchtvaartmaatschappij van Thailand is Thai Airways, maar ook Bangkok Airways is een goed alternatief. Voor de laagste prijzen moet je bij Nokair een vlucht boeken.

Ben ik verplicht van fooi te geven in Thailand?

Fooi geven is niet verplicht in Thailand en daarnaast ook niet echt gebruikelijk. Vaak laten de Thai het wisselgeld achter als ‘fooi’. In de toeristische gebieden wordt dan wel weer vaak een beetje fooi gegeven, maar het wordt niet verwacht. Het gemiddelde bedrag van een fooi in Thailand is tussen de 10 en 20 Baht.

Welke religies zijn er in Thailand?

De nationale religie in het land is Theravada Boeddhisme en zo’n 90% van de bevolking is beoefent dit geloof. Daarnaast komt ook de Islam, het Christendom en het Hindoeïsme voor in Thailand, maar wel in mindere mate.