Hoogtepunten in Malediven

Over Malediven

De Malediven zijn een groep eilanden bestaande uit 1190 koraaleilanden in de Indische Oceaan. Het land staat bekend om zijn kristalheldere wateren met prachtige blauwe tinten, wuivende palmbomen en stralend wit zand onder de grenzeloze blauwe hemel. Het zal je dus ook niet verbazen dat de rijkdom van de onderwaterwereld een buitengewone attractie voor duikliefhebbers is. Met mooi en warm weer heel het jaar door zijn de Malediven een uitstekende keuze voor een idyllische strandvakantie. Het is de ultieme droom van luxe en rust.

Ten Noorden van Malé

MALE

Malé is het kloppend hartje van de Malediven. Het is een rijk tropisch eiland omgeven door oogverblindend witte koraalriffen. Male staat bekend om zijn oude moskee en kleurrijke gebouwen. Met haar schoonheid is het eiland vandaag uitgegroeid tot een van de meest bezochte plaatsen op de Malediven. Van slenteren door de drukke straten met winkeltjes en levendige markten tot het leren over de geschiedenis van de Malediven, je zal elk moment in de hoofdstad Male geweldig vinden. Met erfgoedgebouwen aan de ene kant en bomen en water met gastvrije tinten aan de andere kant, is Male een must-visit.

BANANA REEF

Banana Reef is een van de oudste riffen die in de Malediven zijn ontdekt en is versierd met schitterende grotten, majestueuze kliffen en prachtige koraalbegroeiingen. Het Banana Reef is de meest bekende en gewilde duikplek van de Malediven. Vooral om zijn grote diversiteit aan vissen, koralen en grotten. Het rif is gevormd als een banaan en meet wel 300 meter.

THULHAGIRI

Thulhagiri Island staat beter bekend als het vogeleiland of Lovebird Island, dit komt door de vele zingende vogels die aanwezig zijn op het eiland, die je een vrolijk vakantiegevoel bezorgen. Relax in de spa waar de werknemers zijn getraind op de Coconut Spa School gelegen in Brazilië. Dankzij het schitterende huisrif van dit eiland kun je heerlijk duiken en snorkelen, ga ook voor een nachtduik om het onderwaterleven op een andere manier te ontdekken. Kom oog in oog te staan met zeeschildpadden en tropische vissen. Maak ook zeker een strandwandeling op het witte zand.

VRIJDAGMOSKEE IN MALE

De Vrijdagmoskee is een historische bezienswaardigheid die gebouwd is in 1556. Het gebouw is met veertig meter hoog het hoogste gebouw van de eilandengroep. Het gebouw is herkenbaar aan haar gouden koepel. In deze moskee kunnen wel 5.000 personen terecht, het is dan ook de grootste moskee van het land. De moskee is gebouwd met koraalstenen en verstevigd met metalen strips. De Vrijdagmoskee is in 2008 toegevoegd aan de culturele UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is tevens een regel dat er geen ander gebouw op Malé hoger mag zijn dan deze moskee.

VADOO ISLAND

Vaadhoo Island is een prachtig eiland op de Malediven dat prachtige stranden, iconische landschappen en een betoverende schoonheid biedt. Als de zon ondergaat op Vaadhoo Island, lichten de zeegolven die tegen de kust kabbelen op als een glinsterend veld van blauwe stippen waardoor de zee eruitziet als een nachtelijke sterrenhemel. Je kunt het water omwoelen, en als het plankton aanwezig is, zal het rond het prachtige blauwe licht spetteren, wat een betoverend beeld oplevert.

Ten Zuiden van Malé

FILITHEYO

Als je van duiken houdt is Filitheyo Island ook een aanrader. Het eiland kenmerkt zich door een prachtig kanaal dat tussen koraaleilanden doorloopt en ligt vlak voor het eiland. Als je graag avontuurlijk bezig bent kun je het afgezonken wrak net voor de kust van Filitheyo bekijken. Je kan zelf het wrak binnen gaan en de vele zeedieren en het koraal bewonderen.

MAAFUSHI ISLAND

Maafushi Island is een van de grootste en mooiste eilanden van de Malediven. Dit eiland ligt in Kaafu Atoll. Het eiland is een idyllische bestemming die een perfect evenwicht vindt tussen levensstijl en gemak. Geen reis naar de Malediven is compleet zonder een zandbankexcursie. Zandbanken zijn gemaakt van sneeuwwit zand dat zich vormt in een ondiep gedeelte van de zee. De kleuren die van een zandbank afkomen zijn werkelijk betoverend. Bovendien kan je ook op vistocht gaan, ook ’s nachts. Of je kan aan eilandhoppen gaan doen, er zijn een aantal eilanden rond Maafushi die je kunt verkennen. Als je bang bent om diep in het water te duiken, dan is een van de dingen waarvan je kunt genieten op het water de prachtige dolfijnensafari.

ALIMATHA ISLAND

Alimatha Island ligt in het Vaavu Atoll aan de oostkant van de Malediven. Het is een wondermooie bestemming, je kan er duiken op wereldklasse, snorkelen in een aquarium en je hebt er een centraal strand met geweldige faciliteiten. Het eiland zelf heeft een rijke groene vegetatie omringd door stranden en vele prachtige bezienswaardigheden.

GAN ISLAND

Gan Island ligt in Addu Atoll in het zuidelijke deel van de Malediven en is het op een na grootste eiland van de Malediven. Gan is omgeven door flora en dit maakt het tot een van de beste bestemmingen op de Malediven. Gan is afgeleid van het Sanskriet woord Grama, wat dorp betekent. Een aantal activiteiten die je kan doen op Gan is scuba diving, wateractiviteiten (zoals duiken, snorkelen) en natuurlijk de prachtige stranden ontdekken.

DHADIMAGI KILHI

Dhadimagi Kilhi, bekend om zijn schoonheid, is een van de beste plaatsen om te bezoeken op de Malediven. Het is ook het op een na grootste zoetwatermeer van het land. Omringd door groen aan alle kanten, is het een ideale plek om te bezoeken in de Malediven. Je kunt hier genieten van spannende activiteiten zoals vissen, zwemmen, kajakken en varen. Dhadimagi Kilhi is gelegen op het Fuvahmulah Atol van de Malediven.

Een vakantie vol plezier in Thailand!

Welke bestemmingen passen bij jouw ideale vakantie? Twijfel je over welk seizoen ideaal is voor jouw vakantie? Ben je gesteld op luxe of ben je eerder avontuurlijk ingesteld? Wij geven advies op maat. Ook op al je vragen rond bagage, voorzieningen en hygiëne ter plaatse hebben wij een antwoord.