Hoogtepunten in Japan

Over Japan

Japan is de meest verbazingwekkende bestemming en het biedt vele unieke ervaringen die je in geen enkel ander deel van de wereld kunt vinden. De cultuur van dit land is een interessante mix van oosterse tradities en westerse moderniteit die overal te zien is. Japan is een van de oudste beschavingen en heeft een prachtige en gevarieerde geschiedenis. Het prachtige, gevarieerde landschap met bergen en adembenemende uitzichten, dat door de Japanners zeer wordt gewaardeerd, biedt zo veel verschillende ervaringen die reizigers uit alle hoeken van de wereld aantrekken.

Hoogtepunten in Oost-Japan

TOKYO

Een verblijf in Tokio kan een rijke culturele ervaring zijn en je een heleboel nieuwe herinneringen bezorgen. Als je met een open geest door de stad reist, kan je interessante winkels, restaurants en bezienswaardigheden tegenkomen die buiten de gebaande paden liggen. Je kunt genieten van een traditionele culturele ervaring of iets innovatiefs proberen. Het is ook eindeloos gevarieerd, met houten gebouwen naast moderne torens gesmeed uit glas en staal, en haute cuisine restaurants naast kleine huisjes die al generaties lang dezelfde drie noedelgerechten serveren. Of je nu geïnteresseerd bent in eten, kunst, sport, architectuur, het nachtleven of mode, je zult Tokio zeker fascinerend vinden.

MOUNT FIJI

Het paradijs voor avonturiers! De Fuji berg, die wereldwijd bekend staat om de meest opwindende ervaring in Japan, is de ultieme plek om te bezoeken en zeker een van de meest romantische plaatsen in Japan. Hoewel het officiële klimseizoen begint in juli en eindigt in september, kun je de schoonheid het hele jaar door van een afstand bekijken. Het is een van de meest favoriete plaatsen in Japan. Onnodig te zeggen dat deze plek op je lijstje moet staan!

HAKONE

Hakone maakt deel uit van het Fuji-Hakone-Izu Nationaal Park, op minder dan honderd kilometer van Tokio. Beroemd om zijn warmwaterbronnen, natuurlijke schoonheid en het uitzicht over het Ashinokomeer op de nabijgelegen berg Fuji, is Hakone een van de populairste bestemmingen onder Japanse en internationale toeristen die even weg willen uit Tokio.

NIKKO

Nikko is een stad aan de ingang van het Nikko Nationaal Park, het meest bekend om Toshogu, het meest overdadig versierde heiligdom van Japan en het mausoleum van Tokugawa Ieyasu, de stichter van het Tokugawa shogunaat. Nikko was al eeuwenlang een centrum van Shinto en boeddhistische bergverering voordat Toshogu werd gebouwd in de jaren 1600, en Nikko National Park biedt nog steeds schilderachtige, bergachtige landschappen, meren, watervallen, warmwaterbronnen, wilde apen en wandelpaden.

KAMAKURA

Kamakura is een kuststad en soms het Kyoto van Oost-Japan genoemd, biedt talrijke tempels, heiligdommen en andere historische monumenten. Bovendien trekken de zandstranden van Kamakura in de zomermaanden grote menigten aan.

Hoogtepunten in West-Japan

KYOTO

Kyoto is het traditionele Japan zoals je het je voorstelt: geisha in felgekleurde kimono’s die uit houten theehuizen tevoorschijn komen, bossen bamboe, tempels en heiligdommen in goud en zilver en scharlakenrood, aangeharkte Zen tuinen, ingewikkelde feesten geserveerd op gelakte borden, sierlijke thee ceremonies, en markten vol met intrigerende ingrediënten. Ga de bergen in naar de omliggende wijken, waar je smalle stenen straatjes, oude houten huizen, monniken in vloeiende gewaden, en het geluid van gezang en gongs uit de vele tempels en heiligdommen zult vinden. Gion is de plek om geisha te spotten, Higashiyama heeft vele mooie tempels om te verkennen, en Arashiyama, in de westelijke heuvels, is een van de meest traditionele buurten en de thuisbasis van bamboe bosjes, eigenzinnige tempels, en apen. Kyoto is een van de top toeristische plekken in Japan.

OSAKA

Osaka is een fascinerende stad met zowel retro-charme als moderne flair en biedt een aantal van de beste eet-, cultuur- en uitgaansgelegenheden van Japan. Osaka heeft een van de meest levendige culturen van heel Japan, en een breed scala aan dingen te zien en te doen, van uitstekend winkelen, heerlijk eten en weelderige parken tot een willekeurig aantal entertainmentopties. Met name het bruisende nachtleven onderscheidt Osaka van naburige steden als Kyoto en Nara, die beide uitstekend geschikt zijn voor dagtrips. Osaka is zowel een stedelijke jungle vol neonlichten als een gastvrije stad vol vriendelijke mensen en belichaamt en tart de stereotypen van Japan.

HIROSHIMA

De stad die het Japanse landschap verfraait! Ondanks het feit dat Hiroshima wereldwijd bekend staat als slachtoffer van de gruwelijke atoombombardementen, is het nog steeds een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Japan. En geloof ons, afgezien van de toegewijde monumenten en plaatsen die de geschiedenis weerspiegelen, heeft de stad ook andere betoverende attracties zoals het Itsukushima heiligdom. Dit is de meest populaire plaats in Japan.

YAKUSHIMA

Een eiland van magische watervallen! Yakushima, een eiland in de prefectuur Kagoshima, is beroemd om zijn wilde dieren, cederbossen en watervallen. Als je iemand bent die graag de wildernis in trekt voor een ervaring van je leven, dan is deze beste plek om te bezoeken in Japan absoluut je tijd waard.

NARA

Ontdek de geschiedenis en cultuur van Japan in Nara. Deze oude stad is de thuisbasis van drie World Heritage sites, bestaande uit historische monumenten van het oude Nara, boeddhistische monumenten in het Horyuji gebied, en heilige plaatsen en pelgrimsroutes in de Kii Mountain Range. Nara, vol met natuurlijke schoonheid, charmante stadsgezichten en nationale schatten, ligt op minder dan een uur met de trein van Kyoto en Osaka, en is gemakkelijk bereikbaar vanuit Tokio.

Een vakantie vol plezier in Thailand!

Welke bestemmingen passen bij jouw ideale vakantie? Twijfel je over welk seizoen ideaal is voor jouw vakantie? Ben je gesteld op luxe of ben je eerder avontuurlijk ingesteld? Wij geven advies op maat. Ook op al je vragen rond bagage, voorzieningen en hygiëne ter plaatse hebben wij een antwoord.