Hoogtepunten in Hong Kong

Over Hong Kong

Wat is een betere stad om te bezoeken in het oostelijke deel van de wereld dan Hong Kong, het culturele centrum van Zuid-Azië. Het is de perfecte mix van traditionele en moderne cultuur en je krijgt het beste van twee werelden in deze stad die nooit slaapt. Afgezien van de wolkenkrabbers en het heerlijke eten, zijn er nog veel meer redenen om Hong Kong te bezoeken!

Hoogtepunten in Noord-Hong Kong

HONG KONG

Hong Kong is vooral bekend als een paradijs voor shoppers. Er is echter zoveel meer in Hongkong dan winkelen. Je kunt genieten van het uitzicht over de stad vanaf grote hoogte, lokale gerechten proeven, festivals vieren, sportwedstrijden bijwonen en filmlocaties in de stad bezoeken.

VICTORIA PEAK

Als er één bestemming die je zou moeten bezoeken in Hong Kong dan zou het de Victoria Peak moeten zijn. Victoria Peak is het hoogste punt op het eiland van Hong Kong en biedt een adembenemend panoramisch uitzicht van 360 graden over de stad met zijn wolkenkrabbers. Overdag strekt je horizon zich uit over de fonkelende wolkenkrabbers en de Victoria Harbor, helemaal tot aan de groene heuvels van de New Territories. In de vroege avond kan je het panorama zien versmelten in roze en oranje voordat het weer tot leven komt als een oogverblindend melkwegstelsel van licht. Naast het panoramische uitzicht kan je ook een bezoek brengen aan de Peak Tower & Sky Terrace 428.

KOWLOON

Kowloon City is zo divers als Hong Kong maar kan zijn. De diversiteit strekt zich uit tot de geschiedenis van Kowloon City. Dit gebied dateert eeuwen van voor de moderne tijd van Hongkong, met monumenten die teruggaan tot de 13e eeuw. Historische huizen zijn omgebouwd tot coffeeshops, oude dorpen worden nieuw leven ingeblazen en voormalige industriële faciliteiten zijn creatieve enclaves geworden. Hier vind je ook de overblijfselen van de beruchte Kowloon Walled City, een Chinese militaire buitenpost die uitgroeide tot ’s werelds meest ongewone verticale sloppenwijk. Het is nu omgetoverd tot een prachtig park met een historische plek in het hart. Heerlijk eten, boeiende geschiedenis en de geuren en geluiden van verre landen – als er één wijk is die bewijst hoe eclectisch en veelzijdig Hongkong kan zijn, dan is het deze wel.

KAM TIN

Kam Tim is de huisbasis van de grootste inheemse Tang Clan met pittoreske landschappen, cultureel erfgoed plekken en een serene sfeer die je doet afvragen of je nog steeds in Hong Kong bent, de wijk biedt de perfecte weekendje weg voor bezoekers die op zoek zijn naar iets anders. Van het iconische Kam Tin Tree House tot minder bekende vlooienmarkten en historische ommuurde dorpen.

TUEN MUN

Weg van de nieuwe ontwikkelingen, schittert de natuurlijke schoonheid van Tuen Mun, en dankzij het openbaar vervoer zijn ze makkelijker te bereiken dan ooit. Bezoekers vinden genoeg om verliefd op te worden in de eindeloze heuvels van Tam Lam Country Park, en de zes prachtige stranden die zich uitstrekken over de kustlijn van het district, die het soort panoramische uitzichten en sereniteit bieden die je niet in de stad zult vinden.

Hoogtepunten in Zuid-Hong Kong

LANTAU EILAND

Lantau Island is het grootste eiland van Hong Kong, gelegen aan de westkant van Hong Kong Island. Het heeft een aantal van de grootste en beste bezienswaardigheden van Hongkong – dramatisch uitzicht op de oceaan, prachtige wandelpaden, ongerepte stranden en een pittoresk dorpje. Je kunt de machtige Grote Boeddha (Tian Tan Boeddha) verkennen, genieten van een prachtig uitzicht vanuit de Ngong Ping kabelbaan, een avontuur beleven in het traditionele Tai O vissersdorp.

ABERDEEN FISHING VILLAGE

Aberdeen is een gebied en stad op het zuidwesten van Hong Kong Island. Aberdeen is ook bij de lokale bevolking van Hong Kong gekend vanwege het drijvende dorp en de drijvende visrestaurants die in de Aberdeen Harbor liggen. Geniet van een wandeling langs de waterkant om de vele veerboten en schepen te zien die in de haven stoppen of varen. Om de haven beter te verkennen, is het aan te raden om een sampan tour te nemen die een rondje door de haven vaart voor een rit van 30 minuten. Als je alleen een glimp van de haven wilt opvangen, kan je een kleine veerboot nemen naar Ap Lei Chau Island.

PO TOI

Het meest zuidelijke eiland van Hongkong, Po Toi, waar maar weinig mensen wonen, biedt een schilderachtige ontsnapping aan de drukke, bruisende stad. Houd je camera gereed om vreemde rotsformaties, oude beeldhouwwerken en idyllische landschappen vast te leggen. Het 3,69 vierkante kilometer grote eiland, dat vanuit de stad bereikbaar is met een kleine veerboot, of kaito, staat bekend om zijn grillige, grillig genaamde rotspartijen aan de kust, zoals Conch Rock, Palm Cliff en Tortoise Rock. Het is ook de thuisbasis van rotstekeningen uit de Bronstijd die meer dan 3000 jaar oud zijn. Je kunt het eiland gemakkelijk verkennen door de drie kriskras door elkaar lopende wandelpaden te volgen die een adembenemend uitzicht bieden op de Zuid-Chinese Zee.

DRAGON’S BACK

Als je toe bent aan een beetje beweging, probeer dan te ontsnappen aan de Dragon’s Back Hike. Hong Kong’s meest populaire wandelroute, deze wandeling biedt een spectaculair uitzicht over de oceaan, Big Wave Bay, Mount Collinson, Stanley, en Shek O. Het is een aangename afwisseling van de drukte van de grote stad om vogels te horen fluiten, het geluid van kleine watervallen, en de bladeren klapperen in de oceaan bries. Het gebied heeft fantastische stranden om te zwemmen, en Shek O heeft een verscheidenheid aan restaurants met goede visgerechten.

REPULSE BAY

Repulse Bay Beach is het beroemdste strand van Hongkong. Je kunt een wandeling maken naar het zuidoostelijke uiteinde van het strand van Repulse Bay naar Kwun Yam Shrine, een ongebruikelijk heiligdom voor Kwun Yam. Omringd door vele verbazingwekkende goden en figuren – goudvissen, rammen, de geldgod, de maanheer, en andere Zuid-Chinese iconen, alsmede de status van Tin Hau. Voor het heiligdom, aan de linkerkant als je naar de zee kijkt, ligt de Longevity Bridge en het Longevity Pavilion. Na de recreatieve wandeling, kan je ontspannen op het zandstrand en als je wilt zwemmen, kan je gaan.

Een vakantie vol plezier in Thailand!

Welke bestemmingen passen bij jouw ideale vakantie? Twijfel je over welk seizoen ideaal is voor jouw vakantie? Ben je gesteld op luxe of ben je eerder avontuurlijk ingesteld? Wij geven advies op maat. Ook op al je vragen rond bagage, voorzieningen en hygiëne ter plaatse hebben wij een antwoord.