Gezinsvakantie Jordanië

Home » Gezinsvakantie Jordanië

Op vakantie met kinderen in Jordanië

De veelzijdigheid van Jordanië en de vriendelijkheid van haar bevolking zijn nog maar twee van de vele troeven van dit land in het Midden-Oosten. Het is een veilig en betaalbaar land, met heel wat kindvriendelijke hotels.

Ontdek de bruisende hoofdstad Amman met een wandeltour langs kruidenmarkten, geniet van de prachtige stranden om te bekomen, laat je verrassen door de geschiedenis en verlekker je met heerlijke lokale gerechten. 

AMMAN

In Amman zijn er veel oude, historische gebouwen die je gaat ontdekken met een leuke wandeltour! Er zijn gezellige markten met gezellige kraampjes die kruiden en groenten verkopen. Zijn je kinderen echte zoetebekjes? Probeer dan het Arabisch snoep Knafa. Er is geen betere manier om de stad te ontdekken dan te voet. Ook is er een heus waterpretpark waar je kinderen zeker val zullen genieten. Amman biedt een verscheidenheid aan kinderclubs waar gezinnen hun kleintjes mee naartoe kunnen nemen voor een dag vol plezier en activiteiten zowel binnen als buiten.

DANA BIOSPHERE RESERVE

Met uitzicht op het Sharah gebergte, is het de thuisbasis van ongeveer 555 soorten planten en 200 soorten van dieren, waarvan vele bedreigd zijn. Het is hier perfect om een wandeltocht te maken en al deze soorten planten en dieren te ontdekken.

PETRA

De meest iconische plaats in Jordanië, Petra. Deze oude stad staat genoteerd als UNESCO Werelderfgoed. ’s Avonds wordt deze stad omgetoverd in een sprookje. Het wordt verlicht met lichtjes en Bedoeïenen spelen hun muziek. Ook kan je verschillende ritjes maken op een kameel, ezel of paard in deze unieke omgeving. Je kinderen kunnen er ook kleurrijke fles maken die ze kunnen personaliseren. Een heel leuk souvenir! 

WADI RUM

Een gigantische woestijn waar je je energie kwijt kan! Ga op een Jeep Safari met je kinderen in een 4×4 en maak een spannende rit in het zand. Ook kan je een kamelenrit maken in de woestijn of ’s Avonds kan je de sterren bewonderen aan de heldere hemel. Je leert er meer over het heelal en alles wat erbij hoort. Deze spannende dag sluit je af in een kamp waar je als Indiana Jones kan overnachten.

AQABA

Watersporten zoals windsurfen, waterskiën, jetskiën, zeilen, en wedstrijden op het strand vormen een contrast met de woestijnen en de gebruikelijke bezienswaardigheden. Je kan er ook kamperen op een openbaar strand. Het is er erg vlak, perfect om een fiets te huren of een motorfiets. Het is er ook vlak, perfect om een fiets te huren of een motorfiets. Geniet van het reilen en zeilen in de souk van Aqaba. Dit is de plek om handwerk te vinden, zoals geborduurde artikelen, sieraden, aardewerk, en een mix van winkels met allerlei lekkers.

AZRAQ – SHAWMARI

Twee van de meest fascinerende toeristische attracties in Jordanië, het Azraq Wetland Reservaat en het Shawmari Wildreservaat, liggen in het hart van de oostelijke Jordaanse woestijn. Bedekt met ongerepte natuurlijke schoonheid, bevatten de reservaten oude natuurlijke poelen met de meest bedreigde en zeldzame soorten in het Midden-Oosten. Je kan een safarireis maken om de resultaten te zien van de internationale reddingspogingen om deze bedreigde dieren te redden. Krijg de kans om bedreigde diersoorten door een verrekijker vanuit een speciaal ontworpen toren te spotten.

Een vakantie vol plezier voor het hele gezin!

Als ouder kan een rondreis door Jordanië een spannende onderneming zijn. Er zijn dan ook tal van ontspanningsmogelijkheden om even te ontsnappen aan de drukte.

Lokale gidsen of chauffeurs brengen je naar de niet-toeristische plekjes: daar waar je moet zijn! Deze lokale ontmoetingen zullen de leefwereld van je kinderen – én die van jou – ongetwijfeld verrijken.

Welke bestemmingen passen bij jouw ideale vakantie? Twijfel je over welk seizoen ideaal is voor jouw vakantie? Ben je gesteld op luxe of ben je eerder avontuurlijk ingesteld? Wij geven advies op maat. Ook op al je vragen rond bagage, voorzieningen en hygiëne ter plaatse hebben wij een antwoord.