Inspiratieroute Gezinsvakantie Jordanië

Home » Gezinsprogramma Jordanië

Ontdek onze inspiratieroute Gezinsvakantie in Jordanië

Wil je graag reizen naar verre landen in het Midden-Oosten met je gezin? Dan is Jordanië een goede eerste kennismaking met het Midden-Oosten. Er zijn verschillende activiteiten die je kan doen in dit land, samen met je kinderen. Perfect voor een kleine rondreis! Je leert samen met je gezin het land kennen waar je omringd wordt door prachtige omgevingen en vriendelijke mensen.

Contacteer ons gerust en we overlopen graag jouw wensen in Jordanië.

 

Hoogtepunten Gezinsvakantie Jordanië

Dag 1: AMMAN

Aankomst Amman International Airport (genaamd Queen Alia Airport) – ontmoeting en transfer naar hotel in Amman voor check-in en overnachting.

Dag 2: JERASH – AMMAN

Ontbijt in het hotel.

Transfer naar Jerash, waar de ruïnes van de Grieks-Romeinse stad Gerasa liggen, ook wel Antiochië aan de Gouden Rivier genoemd. Overblijfselen in het Grieks-Romeinse Jerash zijn onder meer oude kleine tempels, een zuilengalerij, oude theaters en een bijna volledig circuit van stadsmuren. Hierna reis je terug naar Amman voor een stadstour van Amman, de hoofdstad.  Je gaat op wandeltocht in de stad en je bezoekt lokale groenten- en kruidenmarkten, je kan een falafel snack en Arabisch snoepgoed Knafa proeven.

 

Dag 3: MOUNT NEBO – MADABA – PETRA

Ontbijt in het hotel. Check-out en transfer naar Mount Nebo: het gedenkteken van Mozes op de bergtop met een prachtig uitzicht op de Jordaanvallei, de Dode Zee en de rivier de Jordaan. Daarna rijd je verder naar Madaba, vooral bekend om zijn spectaculaire Byzantijnse mozaïeken. In Mimar, het Instituut voor Mozaïek Kunst en Restauratie, kunnen je kinderen leren hoe ze hun eigen kleine mozaïek maken. Daarna check je in in je hotel in Petra.

Optionele excursie: Petra by Night. Bewandel een kaarsverlicht pad en geniet van de spookachtige muziek van de Bedoeïenen.

Dag 4: PETRA – WADI RUM

Ontbijt in het hotel. Check-out en bezoek aan Petra, een historische en archeologische stad die beroemd is om haar uit de rotsen gehouwen architectuur en waterleidingsysteem. Een andere naam voor Petra is de Rozenstad vanwege de kleur van de steen waaruit het is gehouwen. Na je bezoek neem je een transfer naar Wadi Rum. Je checkt in in een kamp en daarna start een rondleiding ‘Stargazing’. 

Dag 5: AQABA

Ontbijt in het kamp. Check-out en transfer naar Aqaba, een kuststad gelegen aan de noordoostelijke punt van de Rode Zee en de enige zeehaven van Jordanië. Beroemd om zijn warme water en rijke onderwaterleven. Het is vandaag vooral bekend als badplaats en duikoord.

Dag 6: AQABA

Ontbijt in het hotel. Volledige vrije dag in Aqaba.

Dag 7: DODE ZEE

Ontbijt in het hotel. Check-out en transfer naar het hotel aan de Dode Zee voor check-in en overnachting.

Dag 8: AMMAN

Ontbijt in het hotel, check-out en transfer naar Amman QAIA Airport voor vertrek.

Wil je graag je verblijf verlengen, wens je een van de vermelde excursies via ons op voorhand bij te boeken of heb je nog andere opmerkingen? Laat het ons weten en we werken samen aan jouw vakantie!