Community in Jordanië

Home » Community Jordanië

Ontmoet de community in Jordanië

De veelzijdigheid van Jordanië en de vriendelijkheid van haar bevolking zijn nog maar twee van de vele troeven van dit land in het Midden-Oosten. Het is een veilig en betaalbaar land, met heel wat verblijven bij lokale gezinnen.

Er is geen betere manier om een nieuw land te leren kennen dan het te ontdekken samen met de lokale bevolking. Dwaal af van het toeristisch pad en krijg een echte kijk op het leven in Jordanië. Neem deel aan een kookworkshop, schuif bij aan tafel bij mensen die wonen in de Wadi Rum woestijn en nog zoveel meer! Een zeer unieke ervaring om niet snel meer te vergeten!

AMMAN

Leer de hoofdstad kennen door een gegidste wandeling door het centrum. Bezoek de lokale groenten-en kruidenmarkten, probeer een falafel snack en proef het typische Arabische snoep Knafa. Wat verder ligt Irak El-Amir waar je Women Cooperative Society kan bezoeken. Bewonder hun productie van handgemaakt papier, handgeweven stof, keramiek/klei, en voedselverwerking.

SOUF – AL MAWA

In Souf staat er jou een heerlijke fietstocht te wachten, begeleid door een privégids. De makkelijke tot gemiddelde fietsroute van 10 tot 12 km neemt je mee door bossen, bergen en prachtige landschappen.  Ook kan je een opvangtehuis voor dieren bezoeken, het Al Mawa Sanctuary. Zij verblijven hier permanent aangezien niet in het wild kunnen gezet worden en niet teruggestuurd kunnen worden. Je ziet hoe de lokale organisatie hier te werk gaat.

MADABA

In Madaba staat er een culinaire wandeling op je te wachten. Begin je wandeltocht door Madaba met een bezoek aan de kerk van St. George waar de beroemde mozaïekkaart van het Heilige Land ligt. Ga verder naar het Verbrande Paleis, langs de lokale winkels langs de weg. Stop voor een vers sapje voor een bezoek aan het Archeologisch Park, verken dan het centrum. Andere bezienswaardigheden zijn de Johannes de Doper kerk en een aantal oude huizen. Ontmoet de lokale bevolking tijdens uw tour. Hierna staat er een heerlijke kookworkshop op je te wachten waar je zelf je zelfgemaakt typisch Jordaans gerecht kan proeven.

PETRA

Petra, een historische en archeologische stad die beroemd is om haar uit de rotsen gehouwen architectuur en waterleidingsysteem. Een andere naam voor Petra is Rozenstad vanwege de kleur van de steen waaruit het is gehouwen. Je kan ’s avonds een kookworkshop volgen waar een local je de trucjes leert om een heerlijk Jordaans gerecht klaar te maken. Of je kiest om te eten bij een lokale familie in Wadi Musa. Beide unieke ervaringen!

WADI RUM

In de hoofdstad van Jordanië zijn er ook veel mogelijkheden om je dagen te vullen, zowel met wellness als met andere activiteiten. Er zijn tal van sportfaciliteiten in de stad. Ook kan je een Hammam bezoeken, een Turks bad om tot rust te komen maar ook om meer te weten te komen over de cultuur. Dit is een openbaar badhuis dat heel populair is in Jordanië. 

BAIT AL-BARAKA IN UMM QAIS

Bait Al-Baraka in Umm Qais staat bekend om de verschillende en vele trektochten die je er kan maken. waar je een trektocht zal maken. Umm Qais ligt op een heuvel waar verschillende routes liggen om adembenemende wandelingen te maken. Een ervaren lokale gids neemt je mee op deze tocht. 

DODE ZEE

Het is heerlijk om ook afwisseling te hebben tijdens je reis. Je kan ook een dagje naar het strand gaan bij de Dode Zee. Er zijn tal van mineralen te vinden in de wateren van de Dode Zee die goed zijn voor je huid en zelfs allergieën kunnen verhelpen. De modder wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt in schoonheidsproducten. In de omgeving zijn er dan ook tal van mogelijkheden om een spa of wellnesscentrum te bezoeken voor een ontspannen dag.