Inspiratieroute Community Jordanië

Home » Communityprogramma Jordanië

Ontdek onze inspiratieroute Community in Jordanië

Wil je graag reizen naar verre landen in het Midden-Oosten om de community te ontmoeten? Dan is Jordanië een goede eerste kennismaking met het Midden-Oosten. Er zijn verschillende activiteiten die je kan doen in dit land om de cultuur en gewoonten te leren kennen. Perfect voor een kleine rondreis! Je leert samen met de lokale bevolking het land kennen waar je omringd wordt door prachtige omgevingen en vriendelijke mensen.

Contacteer ons gerust en we overlopen graag jouw wensen in Jordanië.

 

Hoogtepunten Community Jordanië

Dag 1: AMMAN

Aankomst Amman International Airport (genaamd Queen Alia Airport) – ontmoeting en transfer naar hotel in Amman voor check-in en overnachting.

Dag 2: AMMAN

Ontbijt in het hotel.

Vandaag staat er een een stadstour van Amman op de planning.  Je gaat op wandeltocht in de stad en je bezoekt lokale groenten- en kruidenmarkten, je kan een falafel snack en Arabisch snoepgoed Knafa proeven. Daarna reis je verder naar Irak El-Amir. Hier bezoek je de historische site van “Qaser El-Abd”, Hellenistische ruïnes. Ook neem je een kijkje bij Women Cooperative Society en bewonder je hun productie van handgemaakt papier, handgeweven stof, keramiek/klei, en voedselverwerking.

Na deze unieke ontmoeting, ga je naar het hotel in Amman om te overnachten. 

Dag 3: SOUF – AL MAWA – AMMAN

Ontbijt in het hotel. Daarna zal een lokale bus je ophalen en rijd je naar Bayt Khayrat Souf Local House waar je fietstocht begint met een privégids. De makkelijke tot gemiddelde fietsroute van 10 tot 12 km neemt je mee door bossen, bergen en een prachtig landschap. Souf is gelegen boven een reeks bergen op een hoogte van 1 000 meter. Na de lunch vertrek je terug met een bus naar Al Mawa Sanctuary. Hier worden dieren opgevangen die niet naar hun land van herkomst kunnen worden gestuurd of niet in het wild kunnen worden vrijgelaten. 

Dag 4: MOUNT NEBO – MADABA – PETRA

Ontbijt in het hotel. Check-out en begin van de ochtend met een transfer naar Mount Nebo: de bergtop met een gedenkteken van Mozes met een prachtig uitzicht op de Jordaanvallei, de Dode Zee en de rivier de Jordaan. Daarna rijd je verder naar Madaba. Daar zal je een wandeltour maken doorheen de stad. Tijdens deze tour bezoek je historische gebouwen zoals het Verbrande Paleis en de kerk van St. George waar de beroemde mozaïekkaart van het Heilige Land ligt. Daarna krijg je een kookworkshop in een restaurant en leer je verschillende lokale gerechten maken die je zelf mag opeten natuurlijk! Je eindigt de dag met een rit naar Petra om in te checken in je hotel.

Dag 5: PETRA

Na je ontbijt, start de dag met een bezoek aan Petra, een historische en archeologische stad die beroemd is om haar uit de rotsen gehouwen architectuur en waterleidingsysteem. Een andere naam voor Petra is Rozenstad vanwege de kleur van de steen waaruit het is gehouwen. In Petra kan je ’s avonds kiezen om een kookworkshop te volgen of om te gaan eten bij een lokale familie in Wadi Musa. Hierna ga je terug naar je hotel om te overnachten.

Dag 6: LITTLE PETRA – WADI RUM

Ontbijt in het hotel. Check-out en transfer naar Little Petra. Na 10 minuten rijden vind je Al Beidha, beter bekend als Little Petra. Je betreedt de site via een smalle kloof genaamd Siq al-Barid, de “koude Siq”. De naam verwijst naar het feit dat de hoge muren het zonlicht verhinderen de kloof binnen te dringen en op te warmen. Daarna rijd je verder naar Wadi Rum Desert. Hier zal je lunchen met een Bedoeïense familie en vertrek je op Jeep Safari met een 4×4. ’s Avonds ga je naar het kamp waar je zal overnachten.

Dag 7: DODE ZEE

Ontbijt in het kamp en check-out. Deze ochtend zal je genieten van een koffiesessie waar je zal zien hoe Bedoeïenen hun koffie roosteren, malen en vervolgens de koffie bereiden als onderdeel van hun cultuur. 

Na deze sessie vertrek je uit Wadi Rum en brengt een transfer je naar het hotel aan de Dode Zee voor check-in en overnachting.

Dag 8: BAIT AL-BARAKA IN UMM QAIS (EXTRA)

Ontbijt in het hotel. Daarna brengt een transfer je naar Bait Al-Baraka in Umm Qais waar je een trektocht zal maken. Umm Qais ligt op een heuvel waar verschillende routes liggen om adembenemende wandelingen te maken. Een ervaren lokale gids neemt je mee op deze tocht. 

Dag 9: DODE ZEE (EXTRA)

Ontbijt in het hotel. Je hebt de volledige dag vrij. Je vult je dag vandaag zelf in.  

Dag 10: AMMAN (EXTRA)

Ontbijt in het hotel, check-out en transfer naar Amman QAIA Airport voor vertrek.

Wil je graag je verblijf verlengen, wens je een van de vermelde excursies via ons op voorhand bij te boeken of heb je nog andere opmerkingen? Laat het ons weten en we werken samen aan jouw vakantie!