Vijf verborgen parels in Thailand  

In Thailand is alles magisch! Maar zo magisch als het land is, zo verborgen zijn de mooiste dorpjes en provincies. Soms ben je er maar een paar
kilometer van verwijdert zonder dat je het weet… Als je Thailand in al haar pracht en praal wil ontdekken dan mag je deze vijf verborgen parels zeker niet missen. 

Culinair en kunst in Lampang 

In Lampang, de stad van paard en kar, valt een hele boel te beleven. Elke zaterdag en zondag kan je er genieten van marktjes waar lokale kunstenaars hun mooiste werken tentoonstellen. Tip: maak een wandeling door het oude centrum of maak fietstocht. Wij huren voor jou een fiets en bezorgen je een routeplan met de mooiste routes. Het enige wat jij moet doen? Onze route volgen en niet vergeten te trappen.

 

Zeker niet te missen is een ritje met de scooter naar het prachtige “Wat Chaloem Phrakiat Phrachomklao Rachanuson”. Hier vind je mooie tempels op de top van de rotsen. Een verbazingwekkend uitzicht gegarandeerd! De Wang-rivier oversteken? Dat doe je op de Ratsadapisek-brug. Deze historische brug werd in 1894 gebouwd en was toen de langste brug in Thailand. Een stukje geschiedenis onder je voeten dus!

Nog meer Thaise pracht en praal ontdekken, dat doe je net buiten de stad. Hier kan je de beroemde duizend jaar oude Wat Phra That Lampang Luang tempel bezoeken. Laat je betoveren door haar vijf Boeddhabeelden, groenblauwe chedi en bewonderenswaardige muurschilderingen.

 

Boeddha’s en watervallen in Phetchabun 

Petchabun, in het noorden van Thailand, zorgt het hele jaar door voor een aangename 29 graden. Khao Kho is de populairste bestemming van de provincie. Waarom? Ze staat bekent om haar prachtige bloemen-, aardbeien- en wintergroentebedrijven. Avontuurlijk kamperen onder de dennenbomen kan in het Nam Nao National Park en het National Park Tung Salaeng Luang.

Zoek verfrissing op bij de watervallen en bewonder prachtige heuvels bedekt met bloementapijten in het Phu Hin Rong Kla National Park. Ben je toch iets meer een stadsmens? Bezoek dan zeker de Pha Sorn Kaew tempel. Hier kan je niet langs de metershoge Boeddhabeelden kijken. Gewoonweg adembenemend!

 

Alpaca’s aaien in Ratchaburi 

In Ratchaburi smaakt elke noedel op elke hoek van de straat anders! De provincie staat niet voor niets bekend voor haar authentieke noedels. Elke winkel in de stad heeft een ander recept.

Breng je een bezoek aan Ratchaburi, dan mag je zeker het oude koningspaleis in Khao Wang niet vergeten! Khao Wang betekent berg met royale residentie. Dit verraad het dus al, dit prachtig paleis bevindt zich op een berg hoog boven de stad.

Iets meer avontuur vind je in de grotten van Khao Ngu. Ze zijn zo’n zevenhonderd jaar oud maar nog steeds open voor bezoek. In de grotten word je overweldigd met Boeddhabeelden. Elk jaar rond eind september wordt hier een grote viering gehouden om de beelden en de boeddhistische kunst te eren. Met een beetje geluk kan jij dit vanop de eerste rij meemaken. De grot is niet enkel de thuis van prachtige Boeddhabeelden maar ook van de lokale apenpopulatie.

Van apen naar alpaca’s… Alpaca Hill is een echt paradijs voor deze harige vriendjes en is bovendien Thailands eerste Alpaca boerderij. Het geeft je de kans om erg dicht bij deze dieren te komen tijdens een georganiseerde tour met gids. Hier maak je herinneringen om nooit meer te vergeten.

Fietsen langs het strand in Chanthaburi

Deze mooie stad in Oost-Thailand is een echte must-visit. Een echte must-do, is het huren van een fiets! Met de fiets cruise je over de 111 km lange strandweg langs de kust, voorzien van fietspaden. Het is eens een andere interpretatie van “een dagje aan het strand”…

Vergeet zeker niet te stoppen aan het prachtige Laem Sing strand en het pittoreske dorp Rai Phan Din. Hier vind je nog een authentiek staaltje Thais vakmanschap met zo’n vierhonderd huizen gebouwd op palen boven de zee.

Wil je proeven van een lekker stukje versgevangen vis? Dan moet je in het district van Klung zijn. Hier vind je visrestaurants en heerlijke vis à volonté.

Ook niet te missen zijn Chanthaburi’s natuurparken zoals het Nam Tok Phlio National Park en het Khao Kitchakut National Park. Hier ontdek je het Thaise wildlife op een authentieke en ongerepte manier. Van watervallen, met mos bedekte tempels en zeldzame diersoorten… Chanthaburi neemt je mee op een echt avontuur.

 

Ongerepte natuur en kleurrijke tempels in Loei  

Loei is een van koelste en minst toeristische provincies van Thailand. Zo ver als je kan kijken zie je groen. Het mooie en groene landschap maakt hier en daar enkel een kleine tussenstop voor een kleurrijke tempel. Thailand wordt wel eens het land van de glimlach genoemd… En dat ga je hier zeker merken! Hier voel je je helemaal welkom.

Bezoek je Loei, dan kan je met een beetje geluk het Phi Ta Khon Festival meepikken. Het anders rustige dorpje Dan Sai viert drie dagen lang feest om de regen te eren en kwade geesten te verdrijven. Zo hoopt de lokale bevolking op een goede rijstoogst en een jaar vol geluk. Met kleurrijke kleding en maskers trekken mensen de straat op tijdens een heuse optocht.

De tempels in Loei, zoals Wat Neramit Wipatsana, zijn een echt contrast met de drukke toeristische tempels in Bangkok. In het noorden van Thailand zijn de tempels exact zoals ze moeten zijn. Schitterend, uitzonderlijk mooi om naar te kijken, met prachtige details, maar ook vredig. Hier kom je helemaal tot rust!

Wil jij Thailand op een unieke manier ontdekken. Dan mag je deze verborgen landschatten zeker niet missen. UniTrips plant jouw reis naar Thailand van A tot Z. Meer weten? Contacteer ons.

 

De reiskriebels gekregen? Contacteer ons!  

8 + 7 =