Vijf bijzondere plekjes die je absoluut niet mag missen in Bangkok  

Heb jij een reis naar Bangkok gepland? Of wil jij er in de toekomst heel erg graag naartoe? UniTrips reist nu al met je mee. In deze blog nemen we je mee op ontdekking in Bangkok. We tonen je vijf dingen die je absoluut gezien moet hebben.

Overal goud in het Grand Palace 

Het Grand Palace in Bangkok is een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden. Deze mag je dus absoluut niet missen. In 1782 ging Koning Rama I van start met de bouw van het paleis. En van het einde van de 18deeeuw tot midden 20eeeuw deed het dienst als koninklijke residentie. Dit mooie paleis vind je op het eiland Rattanakosin.

Het ommuurde complex is 218.400 vierkante meter groot. Het paleis is vooral gekend voor zijn met goud omlijste daken, gigantische beelden van olifanten en de vele prachtige tuinen. Binnen de muren van het complex vind je ook de Wat Phra Kaew tempel met de bekende Smaragdgroene Boeddha. Nog zo’n niet te missen bezienswaardigheden in Bangkok. Drie vliegen in een klap!

 

Geschiedenis in het historische Chinatown  

Over de hele wereld vind je in grootsteden wel een Chinatown. Maar die in Bangkok is toch een tikkeltje meer! Het is namelijk de grootste Chinatown ter wereld. Het is net een klein doolhof met nauwe straatjes, levendige marktjes, overheerlijke restaurantjes, lokale bedrijfjes,  winkeltjes en tal van verborgen tempels.

Vergeet zeker niet om Sampeng Lane te bezoeken. In deze lange smalle straat kan je allerlei dingen kopen. Het is er druk maar nergens in Bangkok hangt er meer sfeer en is het er zo goedkoop. In Chinatown blijf je zeker niet op je honger zitten! Letterlijk dan… Hier eet je de beste streetfood die er is. Tip: hoe meer mensen aan een kraam staan, hoe lekkerder het eten. Het wachten is dus zeker de moeite waard. Niet enkel souvenirs en lekker eten vind je in Chinatown. Je vindt er ook de grootste Gouden Boeddha ter wereld in Wat Traimit.

Tip: voor een prachtig uitzicht over Bangkok, ga dan naar het Grand China Princess restaurant. Hier kijk je over heel Chinatown, haar omgeving en zelf de Chao Phraya rivier. Dit restaurant draait 360 graden in het rond terwijl je geniet van een welverdiende aperitief en een overheerlijk diner.

 

Met beide voeten in een bootje de floating marktjes 

Bangkok wordt wel eens het Venetië van het Oosten genoemd. Over heel Bangkok vind je er drijvende marktjes die je per bootje kan bezoeken. Hier kan je authentieke Thaise souvenirs kopen en proeven van lekkere lokale gerechten. Hier beleef je een ultieme en authentieke Thaise beleving. De populairste drijvende markten in en rond Bangkok zijn: Damnoen Saduak (de grootste), Taling Chan, Tha Kha, Don Wai, Amphawa, Bang Nok Kwaek.

Oude vliegtuigen spotten op “The Airplane Graveyard” 

Wil jij eens wat anders zien dan de typische postkaartbezienswaardigheden? Dan is The Airplane Graveyard in Bangkok zeker wat voor jou! Bijzonder, speciaal en absoluut een unieke beleving om over naar huis te schrijven. Heb je je ooit als eens afgevraagd wat er met afgedankte vliegtuigen gebeurt? Sinds 2010 begon een rijke Chinese zakenman met het verzamelen van kapotte, gecrashte of afgekeurde vliegtuigen. Hij stript deze vliegtuigen en verkoopt kleine onderdelen zoals zuurstofmaskers en stoelen weer door.

Een van de meest bijzondere vliegtuigen is een Boeing 747 met maar liefst twee verdiepingen. Je kan in deze reus van een vliegtuig uit de jaren zeventig een kijkje nemen. Naast de Boeing 747 liggen er kleinere vliegtuigen en brokstukken. Een unieke ervaring voor elke vliegtuigfanaat!

 

Ontelbare tempels tellen, dat kan enkel in Bangkok

In Bangkok vind je ontelbaar veel tempels. Het is bijna onmogelijk om ze allemaal te bezoeken. Maar dit zijn alvast onze favorieten.

De Wat Arun Tempel is een prachtige tempel gelegen aan de Chao Phraya Rivier. Uniek aan deze tempel is de bijna 100 meter hoge prang bedekt met oogverblindende bloemenmozaïeken.

De Wat Saket ofwel Golden Mount vergt wel wat inspanning. Maar het beklimmen van 318 treden naar de top is het zeker waard. Op weg naar de top ben je omgeven door prachtige bloemenperkjes en sprankelende watervalletjes. Op de top kan je even op adem komen met een 360 graden zicht over Bangkok.

Een bijzondere draak in de bijt is de Wat Samphran net buiten Bangkok. Wat maakt deze tempel dan zo speciaal? Het is een bijzonder stukje architectuur. Om de toren krult namelijk een enorme draak en in de prachtige tuinen vind je ontelbaar veel beelden van dieren. Deze tempel is een echte aanrader voor een bezoekje met de kinderen.

Wil jij deze plekjes in Bangkok zeker niet missen? Wil jij graag meer weten over onze reizen naar het mooie Bangkok? Aarzel dan niet en neem contact met ons op.

De reiskriebels gekregen? Contacteer ons!  

15 + 14 =