Laos: pracht, praal en watervallen in het betoverende Luang Prabang 

Luang Prabang is een van de mooiste steden ter wereld. De schitterende bouwwerken met boeddhistische en Franse invloeden betoveren je in een oogopslag. De stad heeft haar naam te danken aan Pha Bang, een gouden Boeddhabeeld geschonken aan het koninkrijk door een volk in Cambodja. Deze stad zit vol cultuur en is volgens ons een van de mooiste bezienswaardigheden in Laos.

Vroeg uit de veren voor Tak Bat 

Voor een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden moet je vroeg uit de veren. Vergeet dus zeker niet jouw wekker te zetten. Elke ochtend bij zonsopgang kan je kijken naar een stoet van honderden monniken die door de straten van Luang Prabang schuifelen om aalmoezen te verzamelen. Hierbij delen de inwoners van de stad in absolute stilte rijst en zoetigheden uit. Probeer je als toerist zoveel mogelijk afzijdig te houden. Tak Bat is een bijzondere ceremonie waar je letterlijk stil van wordt.

Verfrissing in de Kuang Si watervallen 

De Tat Kuang Si ofwel Kuang Si watervallen zijn een van de mooiste plekjes in het noorden van Laos. Beroemd dankzij haar diepblauwe kleur en verschillende niveaus zijn deze watervallen een echte must-see. Het eerste niveau is erg geliefd bij toeristen maar hoe verder je loopt, hoe rustiger het wordt. De Kuang Si watervallen zijn zonder twijfel een van de mooiste watervallen op aarde.

Een tempel hier een Boeddha daar

In het centrum van Luang Prabang staat het vol met tempels. Wil je deze allemaal bezichtigen, dan ben je daar wel een dagje zoet mee. Zeker niet te missen is de Wat Xieng Thong tempel. Wist je trouwens dat het centrum van Luang Prabang op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat? Luang Prabang is ook erg veelzijdig. Je kan er prachtige wandelingen maken langs de mooie waterkant en in de Pak Ou grotten kan je dan weer tientallen Boeddhabeeldjes bewonderen.

Royaal genieten van architectuur in het voormalige Koninklijk Paleis

Het voormalige Koninklijke Paleis in Luang Prabang is een echte blikvanger in het midden van het centrum. Dit architecturaal pareltje is een combinatie van Franse en Laotiaanse invloeden uit 1904. Hier kan je royaal genieten van de architectuur, fototentoonstellingen, exposities en het hele wagenpark van de koninklijke familie.

Avondmarkt à la Luang Prabang 

Zonsondergang is het moment waarop de hoofdstraat in Luang Prabang transformeert van een autoweg tot een gezellig avondmarktje. Hier kan je leuke souvenirs, handgemaakte kledij en hebbedingetjes kopen. Ook je honger stil je hier! Het aanbod eten is misschien niet erg groot maar wel lokaal en bijzonder lekker.

 

Laos is prachtig en hier bij UniTrips weten we dat! Heb je de reiskriebels gekregen na het lezen van deze blog? Wil jij dolgraag naar Laosen Luang Prabang? UniTrips plant jouw reis helemaal op maat. Meer weten? Aarzel niet en contacteer ons!

 

De reiskriebels gekregen? Contacteer ons!  

1 + 12 =