Verborgen parels in Jordanië

Home » Verborgen parels Jordanië

Ontdek de verborgen parels in Jordanië

Naast de toeristische trekpleisters die ook zeker de moeite zijn, vind je in Jordanië ook enkele verborgen parels. Deze plekken moeten nog vaak ontdekt worden door reizigers. 

Ontdek hier enkele prachtige verborgen schatten die zeker de moeite waard zijn om op te nemen in je reisprogramma in Jordanië!

DANA

Dana is een haven van rust en stilte waar je veel natuurlijke schatten kan vinden. Je kan er rustig mediteren tussen de bergen, slapen onder de sterren, adem frisse lucht of volg de sporen van wilde dieren in Dana. Er zijn verschillende landschappen in deze regio: beboste hooglanden, rotsachtige hellingen, zandduinen en steenwoestijnen. Ook kunnen reizigers de inheemse bevolking ontmoeten, de Ata’ta tribe, die hier de voorbije 400 jaar wonen in een nederzetting die meer dan 6000 jaar bestaat.

MUJIB NATURE RESERVE

Zowel avontuur als comfort kan je vinden in het Mujib Nature Reserve. Het best kan je dit reservaat te voet ontdekken met één van de vele prachtige wandelroutes. Het is gelegen diep in de Wadi Mujib kloof die de Dode Zee in gaat op 410 m onder het zeeniveau. Het Mujib-reservaat heeft een hoogteverschil van 1300 m tussen de verschillende delen, aangezien het zich uitstrekt tot het Karak- en het Madabagebergte in het zuiden en het noorden. Ook is er wildlife te spotten in dit natuurreservaat. Hyena, jakhals, wilde kat, caracal, das, mangoest en wolf. Allemaal dieren die hier hun thuis hebben. 

AQABA MARINE PARK

De Golf van Aqaba is beroemd om zijn mariene fauna. Het is ’s werelds meest noordelijke ecosysteem van koraalriffen. Aqaba Marine Park is de thuisbasis van 1.000 soorten vis, koralen en zoogdieren. Seizoensgebonden bezoekers van de Golf van Aqaba zijn zeeschildpadden, dolfijnen, zeekoeien en ongevaarlijke walvishaaien.

SHAWMARI NATURE RESERVE

Het Shawmari Wildlife Reserve, een toevluchtsoord voor een aantal bedreigde diersoorten, is ontworpen om een aantrekkelijke locatie te zijn voor schoolreisjes en familie-uitjes. Het reservaat werd opgericht als een kweekcentrum voor lokaal uitgestorven of bedreigde diersoorten. Het heeft zich ontwikkeld tot een thuis voor enkele van de zeldzaamste diersoorten in het Midden-Oosten. Het reservaat biedt bezoekers de kans om wilde dieren van dichtbij te zien en betrokken te raken bij de bescherming en verbetering van hun welzijn.

RIVIERKLOOF

Hoewel je misschien niet meteen aan water denkt bij het horen van Jordanië, zit het land vol met adembenemende rivier canyons waar je geweldig kunt wandelen, klimmen, abseilen, en zelfs vissen. Het water ontspringt in het westen, borrelt op uit hete bronnen of uit de steeds zeldzamer wordende gesmolten wintersneeuw, en stroomt naar beneden naar de Dode Zee, het laagste punt op aarde.