Verborgen parels in Abu Dhabi

Ontdek de verborgen parels in Abu Dhabi

Naast de toeristische trekpleisters die ook zeker de moeite zijn, vind je in Abu Dhabi ook enkele verborgen parels. Deze plekken moeten nog vaak ontdekt worden door reizigers. 

Ontdek hier enkele prachtige verborgen schatten die zeker de moeite waard zijn om op te nemen in je reisprogramma in Abu Dhabi!

MANGROVE NATIONAL PARK

Veel mensen weten niet dat deze stad ook is gezegend met een aantal prachtige mangroven. Maak een betoverde tocht door de mangroves van Abu Dhabi en verken een ecosysteem vol weelderig groen en levenslustig zeeleven. Dit is absoluut een hoogtepunt van je vakantie in de Verenigde Arabische Emiraten. Laat deze geweldige ervaring niet aan je voorbij gaan! Huur bijvoorbeeld een kajak of met een Eco Donut en ontdek zo deze leuke plek.

MIRFA BEACH

Het is de thuishaven van het Al Dhafra Watersportfestival. Het beste aan deze plek is dat het hier zelden druk is. Hoe kun je beter dan dit de drukte van de stad even ontsnappen? Neem je opblaas-donut mee, spring in het blauwe water om lekker af te koelen en kampeer onder een prachtige sterrenhemel. Jij had vast niet verwacht te gaan relaxen in Abu Dhabi?

JEBEL HAFEET

De Jebel Hafeet, die meer dan 3.000 meter hoog uit de woestijn oprijst en de grens tussen de VAE en Oman overschrijdt, is de hoogste berg van het emiraat en de op één na hoogste berg van het land. Deze buurt is perfect voor een kleine roadtrip. Hij is zelfs als een van de beste rijwegen ter wereld hebben bestempeld. De weg slingert zich een weg door de kalksteen van de berg tot aan de top. Je hebt er een prachtig uitzicht op de zonsondergang!

EMPTY QUARTER

Sta versteld van de de grootste ononderbroken zandmassa ter wereld van de Rub al-Khali of ook wel Empty Quarter. Woestijnduinen zo ver als het oog reikt en altijd veranderend. Wil jij genieten van een luxe oase? Ontdek dan het prachtige Qasr Al Sarab. Het lijkt hier wel een sprookje uit 1001 Nachten. Ga op een romantische wandeling in de duinen bij zonsopgang of maak een te gekke kamelentrek.