Wat is de beste reistijd voor Abu Dhabi?

Home » Wat is de beste reistijd voor Abu Dhabi?

Beste Reistijd Abu Dhabi

Abu Dhabi maakt net zoals Dubai onderdeel uit van de Verenigde Arabische Emiraten en is flink in opkomst als vakantiebestemming. De stad is met name populair bij toeristen die in Dubai op vakantie gaan en een dag op bezoek gaan in de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, Abu Dhabi. Tijdens een bezoek aan dit Emiraat is er voor iedere reiziger een activiteit te vinden.  

Je vakantie naar Abu Dhabi, dat is een droomvakantie om nooit meer te vergeten!

↓ ↓ ↓ ↓ ↓ 

De seizoenen

In Abu Dhabi heerst een warm woestijnklimaat. Gedurende heel het jaar is er amper kans op regen of neerslag. De winters zijn vrij warm, maar de zomers zijn extreem heet. De combinatie van hitte en droogte in de zomermaanden maakt het moeilijk om echt deel te nemen aan activiteiten. De temperaturen kunnen dan oplopen tot meer dan 40°C. Dit is niet aangenaam meer. Je zal dan echt ruimtes moeten opzoeken die door airconditioning gekoeld worden.

Hieruit kunnen we concluderen dat je best naar Abu Dhabi kan reizen in de winterperiode. Deze periode loopt van november tot en met april. De winters in Abu Dhabi hebben aangename temperaturen, veel zon en weinig neerslag. De temperaturen liggen gemiddeld tussen 24 en 30°C. Vanaf april wordt het steeds warmer en beginnen de temperaturen te stijgen boven 30°C. ’s Avonds koelt het geleidelijk af en bereikt men een minima van 10 tot 20°C.

Overweldigend met alle luxe en moskeeën. Perfect te combineren met een vakantie in Dubai, heerlijk weer!

Nienke & Jasper - Trip naar Abu Dhabi

Wil je ook een onvergetelijke Abu Dhabi-ervaring?