Praktische Info Verenigde Arabische Emiraten

Praktische Info Verenigde Arabische Emiraten

 

Er komt veel bij kijken wanneer je een vakantie wil boeken naar de Emiraten. Om jullie al wat verder te helpen, hebben we jullie vragen gebundeld en er een antwoord op geformuleerd. Deze kan je hier allemaal vinden. Als je toch nog vragen hebt, aarzel niet en contacteer ons.

 

Heb ik een visum nodig voor mijn reis naar de Verenigde Arabische Emiraten?

Je hebt een paspoort nodig dat na terugkomst nog minimum zes maanden geldig is. Ga je naar Dubai en heb je de Belgische nationaliteit? Dan heb je geen visum nodig. 

Wanneer reis ik het beste naar de Verenigde Arabische Emiraten?

De beste reistijd voor de Verenigde Arabische Emiraten is van november tot en met maart. Gedurende deze periode heerst er een aangename temperatuur tussen de 25 en 30°C.

Wat moet er zeker in mijn reisapotheek zitten voor de Verenigde Arabische Emiraten?

Volgende items moeten zeker in je kleine reisapotheek zitten: pleisters, thermometer, pincet, antibiotica, paracetamol/dafalgan, keeltabletten, muggennet, insectencrème, zonnebrandcrème

Welke vaccinaties heb ik nodig voor mijn reis naar de Verenigde Arabische Emiraten?  

Inentingen tegen de belangrijkste ziektes kunnen zeker geen kwaad. Raadpleeg voor duidelijk advies jouw huisarts. 

Hoeveel uur tijdsverschil is er in de Verenigde Arabische Emiraten?

In de Verenigde Arabische Emiraten is het 3 uur later dan hier in België. Vergeet dus zeker bij aankomst het uur niet te veranderen. 

Is er Wifi beschikbaar in de Verenigde Arabische Emiraten?

Er is Wifi beschikbaar in de meeste hotels in de Verenigde Arabische Emiraten, al dan niet betalend.

Kan ik alcohol drinken in de Verenigde Arabische Emiraten? 

Alcohol is in de Verenigde Arabische Emiraten niet volledig verbannen. In sommige hotels en restaurants wordt er wel degelijk alcohol geschonken. Let op: alcohol drinken in het openbaar is echter wel verboden! 

Welk vervoersmiddel is de beste optie om de Verenigde Arabische Emiraten te verkennen?

Het land beschikt over een zeer uitgebreid netwerk aan wegen. Alle belangrijke steden en dorpen zijn via de weg perfect bereikbaar. In Dubai is de metro het meest efficiënte vervoersmiddel. 

Kan je in de Verenigde Arabische Emiraten geld afhalen? 

De Dirham (AED) is het wettelijke betaalmiddel in de Verenigde Arabische Emiraten. Ga je naar Dubai? Dan kan je overal betalen met je bankkaart als op de kaart Cirrus of Maestro opstaat. Je kan ook steeds geld afhalen uit geldautomaten wanneer je je bankkaart beschikbaar maakt voor wereldwijd gebruik. 

 

Welke taal wordt er gesproken in Dubai?

De officiële taal in Dubai is Arabisch, maar toch is de meest gesproken taal Engels.

Ben ik verplicht van fooi te geven in de Verenigde Arabische Emiraten?

Het is niet verplicht van fooi te geven en er gelden geen regels hieromtrent. Wanneer je toch fooi wil geven, mag je zelf beslissen hoeveel. 

Kan ik als vrouw veilig over straat lopen?

Ja, de Verenigde Arabische Emiraten is één van de veiligste landen ter wereld en staat steeds hoog genoteerd op wereldwijde ranglijsten.

Moet ik als vrouw een hoofddoek dragen?

Nee, er zijn wel bepaalde kledingvoorschriften waaraan je je moet houden. Op straat zie je niet veel vrouwen met een hoofddoek om omdat ongeveer 80% van de bevolking westerse immigranten zijn. 

Hoe wordt er in Dubai omgegaan met homoseksualiteit?

Op vlak van homoseksualiteit loopt het lang nog vrij ver achter op België. Homoseksualiteit en homoseksuele handelingen zijn dan ook verboden in het openbaar. 

Wat kan ik verwachten van het eten?

Het eten in de Verenigde Arabische Emiraten is gebaseerd op de Arabische keuken. Enkele ingrediënten die vaak gebruikt worden zijn: gedroogde vruchten, peulvruchten, saffraan, koriander, kardemom, kruidnagel, shoarma, pistache,…

Welke religies komen voor in de Verenigde Arabische Emiraten?

De officiële religie van de Verenigde Arabische Emiraten is de islam waardoor je veel moskeeën zal terugvinden in het land. zo’n 56% van de bevolking is moslim, 25% christen, 16% hindoe en het overige percentage heeft een andere godsdienst.

Ik ga naar de Verenigde Arabische Emiraten en doe aan…? 

Het klimaat is er erg warm. Het is daarom belangrijk om dunne katoenen kledij mee te nemen. Omdat de Verenigde Arabische Emiraten een islamitisch land is moet je goed opletten wat je aan doet. Je kleedt je best zo discreet mogelijk. Het dragen van zwemkledij is enkel mogelijk in zwembaden van hotels of resorts. 

Heb ik een wereldstekker nodig in de Verenigde Arabische Emiraten?

In het land worden stopcontacten van het type C, D en G gebruikt.

Is het veilig om het kraantjeswater in de Verenigde Arabische Emiraten te drinken?

Neen, het kraantjeswater is hier niet drinkbaar. Het is daarom ten zeerste aangeraden om steeds te kiezen voor gebotteld water. Kijk ook altijd goed na of het flesje nog verzegeld is.