Ontdek de Gouden (t)Rots van Myanmar 

In Myanmar sta je steeds versteld van de prachtige cultuur en de onvergetelijke en magische trekpleisters. Ooit al eens gehoord van de Gouden Rots? Deze niet te missen bezienswaardigheid is een van de meest spirituele plekken in Myanmar en is een echt bedevaartsoord.

Oogverblindende Gouden (t)Rots 

 

De Gouden Rots in Myanmar is gelegen in het bergachtige Kyaikto. De rots balanceert op de top van een berg en is een van de meest spirituele locaties voor de lokale Boeddhisten van Myanmar.

De reus van een rots is volledig bedekt met bladgoud en heeft een stoepa van maar liefst zeven meter op de top. De rots lijkt te balanceren op de berg alsof het de regels van de zwaartekracht volledig opheft. Een bezoek aan de Gouden Rots is magisch en het uitzicht op het groene berglandschap is fenomenaal! Het bladgoud van de rots aanraken? Dit is jammer genoeg enkel toegelaten voor mannen. Maar dit neemt niet weg dat een bezoek aan deze glinsterende rots een unieke beleving is.

 Niet zomaar een rots maar een echte legende  

Achter deze rots schuilt een echte Boeddhistische legende. Volgens de legende gaf Boeddha een van zijn haren aan een kluizenaar. De kluizenaar bewaarde het haartje en bracht het naar de koning. De kluizenaar wenste dat uit het haartje een rots zou groeien in de vorm van Boeddha’s hoofd. Het is dan ook de legende dat het dat ene haartje van Boeddha is waardoor de rots niet naar beneden valt.  Bezoek je Myanmar en wil je traditie, geloof en cultuur combineren? Dan vind je het allemaal aan de Gouden Rots.

 Het Kyaiktiyo Pagoda Festival

Bezoek je Myanmar ergens in midden oktober? Mis dan het Kyaiktiyo Pagoda Festival zeker niet. Tijdens een traditionele ceremonie omgeven door kaarslicht brengen pelgrims offers en voegen ze bladgoud toe aan de rots. Het kaarslicht is bijna magisch en verlicht de hele berg. Een onvergetelijke ervaring gegarandeerd.

Op weg naar de gouden top

De Gouden Rots bezoeken is één ding, maar er geraken dat is wat anders. Vanuit Kinpun kan je meerijden in een van de trucks, speciaal voorzien van bankjes in de laadbak om bezoekers mee naar boven te nemen. Geniet van het prachtige uitzicht over het bergachtige landschap of sla een praatje met de locals. Na een avontuurlijke rit in de truck moet je jouw schoenen en sokken uitrekken voor het laatste stukje van je reis naar de top. Eenmaal boven bevind je je in magische sferen om naar huis over te schrijven.

Tip: Bezoek de Gouden Rots in Myanmar bij zonsondergang. De ondergaande zon reflecteert op de Gouden Rots voor een fenomenale glinstering op de top van de berg. Zoiets heb je nog nooit gezien!

Wil jij Deze Gouden Rots in Myanmar absoluut niet missen? Boek dan snel jouw reis bij UniTrips. Voor meer informatie, wees niet verlegen en contacteer ons

 

De reiskriebels gekregen? Contacteer ons!  

12 + 5 =