Schilderachtig Sri Lanka

Inspiratieroute: Schilderachtig Sri Lanka

Ontdek in deze rondreis van zo een twee weken het pracht en praal in Sri Lanka! Uiteraard zijn er enkele bezienswaardigheden die elke reiziger in Sri Lanka moet gezien hebben, maar daarnaast ga je met deze vakantie ook de verborgen parels bezoeken die niet gekend zijn bij iedere reiziger. Wil je Sri Lanka ontdekken? Dat kan met dit voorbeeldprogramma!

Een reis naar Sri Lanka biedt vele hoogtepunten en veel afwisseling. Het relatief onontdekte noorden van Sri Lanka is pas sinds enige jaren open voor toerisme, maar herbergt een schat aan cultuur en natuur. In kleurrijke tempels vol met Boeddhabeelden komen monniken om te mediteren en offers te brengen. 

Wandel door schitterende heuvellandschappen met groene theeplantages waar dames in gekleurde sari’s hun manden vullen met theebladeren en geniet van een heerlijk kopje verse Ceylonthee. De vele badplaatsen nodigen uit om heerlijk te luieren, de onderwaterwereld al snorkelend te verkennen of een frisse duik in zee te nemen.

Sri Lanka – A land like no other!

Contacteer ons gerust en we overlopen graag jouw wensen in Sri Lanka.

 

Schilderachtig Sri Lanka

Dag 1: NEGOMBO

Welkom In Sri Lanka. Je wordt opgehaald in het internationale vliegveld van Colombo en naar het hotel in Negombo gebracht, waar een welkomstdrankje te wachten staat en de fantastische reis eindelijk kan beginnen. Je begrijpt dat reizen best vermoeiend kan zijn, dus je hebt de kans om het vandaag rustig aan te doen. Je wilt misschien even opfrissen op uw kamer, of uitrusten op een ligstoel onder de palmbomen, terwijl je uitkijkt over het zwembad. Met een kopje koffie of een lekkere cocktail erbij, kan de vakantie nu echt beginnen.

In de namiddag doen je een kleine city tour in Negombo, het hart van de visindustrie in Sri Lanka. De zee met catamarans is karakteristiek voor het landschap in Negombo. Onderweg naar het hotel bezoek je het Nederlandse fort.  

Dag 2: NEGOMBO

Ontbijt in het hotel. Vandaag ga je het dierenrijk en de schoonheid van Muthurajawela Marsh ontdekken tijdens een
twee uur durende bootsafari met een professionele gids.

Geniet van de rust terwijl je langs mangroves vaart waar je leert over het fragiele ecosysteem. Onderweg zie je reigers, vogels en zelfs krokodillen passeren. Na je boottrip bezoeken je een vissersdorpje om een inzicht te krijgen in het lokale leven.

De rest van de dag ben je vrij.

Dag 3: PUTTALAM-ANURADHAPURA

Vandaag ga je je verplaatsen, met eindbestemming Anuradhapura. Onderweg bezoek je de Munneswaram tempel in Puttalam. De tempel is regionaal een heel belangrijk Hindu Complex. Deze is in de regio één van vijf oude tempels gewijd aan Shiva.

Daarna rijd je verder naar de ruïnes van Mihintale. Net 16 km buiten de heilige stad Anuradhapura ligt de bakermat van het Boeddhisme in Sri Lanka. Je wandelt langs een gigantische fontein richting de beroemde trap van de tempel. Je voelt de afkoeling van het graniet als je van de ruïnes richting de Kantaka Stoepa loopt.

De hoogtepunten van het heilige land zijn Maha Seya – de belangrijkste dagoba – en Aradana Gala, de top van de rots geeft je een adembenemende uitzicht over het Koninkrijk der Meren, Anuradhapura.

Dag 4: ANURADHAPURA

Vandaag bezoek je de ruïnes van Anuradhapura met een Tuk Tuk als transportmiddel. Anuradhapura heeft een rijk erfgoed als een van de grootste en oudste beschavingen ter wereld met 113 koningen en een regeerperiode van 1300 piekjaren. Dit maakt de stad de grootste van oud-Sri Lanka volgend op zijn heerschappij als de eerste hoofdstad van het land. Het beste voorbeeld hiervan is de meer dan 2200 jaar oude Sri Maha Bodhi, de heilige Bodhiboom onder welke Heer Boeddha zijn verlichting heeft bereikt.

Wandel door de heilige paden van de stad en aanschouw de Ruwanweliseya, de gigantische dagoba die langs de Basawakkulama Tank ligt. In hun schaduw ontdek je het Samadhi Boeddha-standbeeld & Isurumuniya het sterkste koninkrijk in de geschiedenis van Sri Lanka bevestigen.

Dag 5: DAMBULLA-SIGIRIYA 

Ontbijt in het hotel. Daarna rijd je naar Dambulla.

Beklim de Dambulla-rotstempel die werd gebouwd door koning Walagambahu in de 1e eeuw voor Christus en nu Werelderfgoed is. Het is de meest indrukwekkende van Sri Lanka’s grottempels. Het complex van vijf grotten met meer dan 2000 vierkante meter geverfde muren en plafonds is het grootste gebied van schilderijen gevonden in de wereld.

Het bevat meer dan 150 afbeeldingen van Boeddha waarvan de grootste, een kolossale figuur is, uitgehouwen uit de rots en verspreid over 14 meter.   

Dag 6: SIGIRIYA

Ontbijt in het hotel. Daarna transfer naar Sigiriya Rock Fortress.

Beklim het 5e-eeuwse Sigiriya-rotsfort dat op de werelderfgoedlijst staat, gebouwd door King Kashyapa. De ”Lion Rock” is een citadel van ongewone schoonheid 200 meter boven het struikgewas. Een gracht, een wal en een beroemde watertuin liggen aan de basis van de rots. Bezoek de wereldberoemde fresco’s van de ”Heavenly Maidens” van Sigiriya.

In de namiddag staat er een erg leuke jeepsafari in Minneriya National Park op het programma. Het 9000 hectaren groot nationaal park is bekend om zijn grote populatie olifanten die in kuddes van 100-150 door de jungle zwerven en vaak te zien zijn in de buurt van meren.

Dag 7: MATALE-KANDY

Je vertrekt weer verder, ditmaal richting Kandy. Onderweg bezoek je een kruidentuin in Matale en ontdek je de kruiden waarvoor Sri Lanka bekend is. Hier volg je ook een kookdemonstratie waarbij je leert hoe je een lokale curry maakt en uiteraard de mogelijkheid krijgt om ook te proeven!

Daarna krijg je een stadstour door Kandy. Deze World Heritage Site en laatste koninklijke hoofdstad van Sri Lanka heeft een variëteit aan cultuur, geschiedenis en erfgoed te bieden. Je bezoekt uiteraard de belangrijke tempel, de heilige Tempel van de Tand van Boeddha.

Dag 8: PINNAWALA

Na het ontbijt word je naar Pinnawala gebracht. Daar stap je mee in het Elephant Freedom Project. Wat doet dit project het super goed!

Deze lieve mensen zetten zich op een enorm goede manier in voor de olifanten. Het is een geweldige ervaring; je loopt met de olifant door de jungle, je mag de olifant wassen in de rivier, en je sluit af met de lekkerste curry van Sri Lanka.

Aan het einde van de dag word je weer naar Kandy gebracht.

Dag 9: KANDY-ELLA

Vandaag maak je een prachtige treinrit van Kandy naar Ella.

Onderweg bezoek je Nuwara Eliya, vanwege zijn verkwikkende bergklimaat en het landschap, Sri Lanka’s is het meest populaire heuveloord. Hier in het hart van Sri Lanka wordt een aanzienlijk deel van ‘s werelds beste thee geproduceerd. Ook de hoogste berg van Sri Lanka, de Pidurutalagala bevindt zich hier.

Je bezoekt uiteraard een theefabriek. Hier kom je alles te weten over het productieproces van thee. Je kan ook zien hoe thee wordt gesorteerd. Proef een kopje of pure Ceylon-thee in de fabriek.

Dag 10: ELLA

Vandaag wandel je naar Little Adam’s Peak, die ook bekend staat als Punchi Sri Pada in Sinhala. Het is een korte wandeling van 45 minuten van Ella naar Little Adam’s Peak. Je komt onderweg langs een prachtige theeplantage. Het klimmen wordt beloond wanneer je boven komt en een schitterend zicht op Ella Gap en het omringende landschap krijgt.

Je gaat verder en bezoekt Ravana Falls. Er is een mysterieuze tunnel in het midden van de watervallen. Sommigen geloven dat dit dezelfde tunnel is die leidt van Dowa Rock tempel. In de buurt van de watervallen bezoek je ook de Ravana Ella-grot.

Dag 11: UDAWALAWE NATIONAAL PARK

Ben je klaar voor een jeepsafari door het Udawalawe National Park?

Udawalawe National Park ligt op de grens van de provincies Sabaragamuwa en Uva. Het nationale park is gecreëerd om een toevluchtsoord te bieden voor wilde dieren die verplaatst werden omwille van de bouw van het Udawalawe Reservoir op de Walawe-rivier. De nationaal park is beroemd om zijn veelheid aan dikhuidige zoogdieren.

Dag 12: ELEPHANT TRANSIT HOME

Vandaag ga je richting Udawalawe National Park waar je het Elephant Transit Home bezoekt.

Het Elephant Transit Home bevindt zich binnen Udawalawe National Park en werd in 1995 opgericht door het ministerie Natuurbehoud van Sri Lanka. Het primaire doel is om wees-olifantenkalfjes te rehabiliteren om uiteindelijk weer terug in het wild los te kunnen laten.

Dag 13: COLOMBO

Vandaag ga je richting Colombo en ontdek je het erfgoed van de stad.

Colombo is de grootste stad van Sri Lanka en wint de laatste jaren aan populariteit. Het is het commerciële centrum. Waar het vroeger een stad was waar reizigers ‘verplicht’ heen moesten op hun weg naar het zuiden is het vandaag de dag een veelzijdige stad die steeds meer zijn glorie van vroeger terug vindt. De stad is een mix van koloniale huizen, moderne kantoorpanden, cafeetjes, tempels en moskeeën.

Dag 14: COLOMBO

Vandaag is de dag vrij te besteden. Geniet van je laatste dag in Sri Lanka!

Vaak wordt Sri Lanka gecombineerd met een strandverblijf op de Malediven. Ontdek via deze link de wondere waterwereld en paradijs op de Malediven.

Wil je graag je verblijf verlengen, wens je een van de vermelde excursies via ons op voorhand bij te boeken, of heb je nog andere opmerkingen? Laat het ons weten en we werken samen aan jouw vakantie!