Praktische Info Sri Lanka

Praktische Info Sri Lanka

 

Er komt veel bij kijken wanneer je een vakantie wil boeken naar Sri Lanka. Om jullie al wat verder te helpen, hebben we jullie vragen gebundeld en er een antwoord op geformuleerd. Deze kan je hier allemaal vinden. Als je toch nog vragen hebt, aarzel niet en contacteer ons.

 

Wat is de beste periode om naar Sri Lanka te reizen? 

Het klimaat in Sri Lanka is het hele jaar goed, al zal je tijdens elk verblijf zowel zon als enkele plensbuien tegenkomen. De moesson zorgt van mei tot augustus echter voor meer regen dan in de andere maanden.

Ik vertrek naar Sri Lanka. Heb ik een visum nodig? 

Je hebt een internationaal paspoort nodig (na terugkomst nog minimum zes maanden geldig) en een (elektronische) visum. 

Welke vaccinaties heb ik nodig voor mijn reis naar Sri Lanka?  

Inentingen tegen de belangrijkste ziektes kan zeker geen kwaad. Raadpleeg voor duidelijk advies jouw huisarts. 

Wat moet er zeker in mijn reisapotheek zitten voor Vietnam?

Volgende items moeten zeker in je kleine reisapotheek zitten: pleisters, thermometer, pincet, antibiotica, paracetamol/dafalgan, keeltabletten, muggennet, insectencrème, zonnebrandcrème

Is er Wifi in Sri Lanka? 

In de meeste hotels in Sri Lanka zal je ongetwijfeld Wifi vinden. Ook in de grote steden bieden de meeste restaurants Wifi aan, al dan niet betalend. 

Wat is het tijdsverschil tussen Sri Lanka en België?

Tijdens onze zomertijd is het in Sri Lanka 3,5 uur later dan in België. In onze wintertijd is dit dan 4,5 uur later.

Hoe zit het met geldzaken in Sri Lanka?

De lokale munteenheid van Sri Lanka is de Sri Lankaanse roepie (LKR), maar je kan ook met de creditcard op veel plekken terecht.  Toch moet je ervoor zorgen dat je cash geld op zak hebt, je kan dit afhalen op de vele geldautomaten in het land. 

Welke taal spreekt men in Sri Lanka?

In Sri Lanka hebben ze twee officiële talen, het Singalees en het Tamil. De lokale bevolking beheerst ook het Engels vrij goed.

Moet ik muggenspray meenemen naar Sri Lanka? 

Muggen, je zal er niet aan ontkomen. In de meeste kamers zijn de juiste voorzorgsmaatregelen tegen muggen aanwezig. Maar een muggenspray meenemen is geen overbodige luxe. 

Heb ik een wereldstekker nodig in Sri Lanka?

Om jouw elektronische apparaten aan te sluiten op het lichtnet is het aangeraden om steeds een wereldstekker mee te nemen. 

 

Wat kan ik verwachten van het eten in Sri Lanka?

De gastronomie van Sri Lanka is zeker de moeite waard! Heerlijke curries, thee, wijn,… alles is hier te vinden. Het eten kan wel vrij pittig zijn voor ons Belgen dus vraag zeker aan het restaurant om het minder pittig te maken als je hier geen fan van bent.

Is het veilig om kraantjeswater te drinken in Sri Lanka?

Neen, het is ten zeerste aangeraden om steeds te kiezen voor gebotteld water. Kijk ook steeds na of het flesje nog verzegeld is.

Ga ik me veilig voelen in Sri Lanka?

Over het algemeen is Sri Lanka een veilig en aangenaam land om te reizen.

Wat voor kleding neem ik best mee in mijn koffer?

Het is aangeraden om makkelijke en luchtige kledij mee te nemen die gemaakt zijn van katoen of andere natuurlijke stoffen. Daarnaast is het ook goed om bescherming mee te nemen voor de zon, zoals een hoofddeksel en zonnebrandcrème. Wanneer je de bergen intrekt is het handig om iets warmere kledij in je koffer te steken aangezien het daar flink kan afkoelen ’s nachts.

Ben ik verplicht van een fooi te geven in Sri Lanka?

Het geven van fooien is niet verplicht, maar wel gebruikelijk in Sri Lanka. Vaak wordt een kleine fooi, tussen de 100 en 150 Rupee, gegeven aan serveersters, kamermeisjes,… In de duurdere of betere restaurants is het gebruikelijk om een fooi van 10% te geven.

Welke religies komen voor in Sri Lanka?

Het boeddhisme heeft de meeste aanhangers in Sri Lanka, met ongeveer 69% van de bevolking. Daarnaast is zo’n 15% hindoe, 6% christen en 7% moslim.

Met welke lokale gewoonten/gebruiken moet ik rekening houden in Vietnam?

In Sri Lanka wordt er steeds met de handen gegeten en dus niet met bestek. Wanneer je met je handen eet, gebruik dan steeds maar één hand (rechterhand). In Sri Lanka hechten ze veel belang aan het respectvol behandelen van de bevolking. Draag steeds gepaste kleding, korte rokjes of jurkjes zijn worden absoluut niet gewaardeerd.

Welke vervoersmiddelen zijn het beste om rond te reizen in Sri Lanka?

In Sri Lanka is er een groot netwerk aan bussen die op regelmatige tijdstippen rijden. Dit is dan ook de makkelijkste manier om het land te verkennen. Daarnaast is ook de trein een prima optie die meestal langs prachtige natuur rijden. Tenslotte kan de tuktuk niet in de lijst ontbreken.