Wat je absoluut niet mag missen in Sri Lanka!  

Op het veelzijdige Sri Lanka beleef je afwisseling en avontuur! Verken het onontdekte noorden met ontelbaar veel culturele schatten. Van wondermooie natuur, kleurrijke tempels en groene theeplantages in een schilderachtig heuvellandschap tot hagelwitte stranden en een heuse onderwaterwereld! Sri Lanka heeft het allemaal!

Een stukje Nederland en visserij in Negombo 

Negombo is een stad aan de westkust van Sri Lanka en ligt in een lagune met uitgestrekte mangrovebossen bezaaid met kokospalmen. Maar er is zoveel meer in Negombo dan enkel maar een prachtig strand. Hier vind je ook nog een stukje koloniale cultuur. De Nederlandse kolonisatie heeft haar sporen nagelaten in de vorm van de “Dutch Canals”. Vaar met een bootje over de kanalen tijdens zonsondergang, magie verzekerd! Ook het koloniale Nederlandse fort is absoluut de moeite waard en wat je zeker niet mag overslaan in Negombo is de lokale vismarkt. Richting het strand zie je tal van matten waar vissers hun vissen te drogen leggen en bij zonsopgang legen de vissers hun bootjes in het ondiepe water. Het perfecte moment om prachtige foto’s te nemen! 

 

Tempels en ruïnes in Anuradhapura  

Ook in Sri Lanka kan je niet omheen de tempels kijken. De Munneswaram tempel in Puttalam is een Hindoeïstische tempel. Hier worden onder andere het Navarathri en Sivarathri festival georganiseerd. Aan ruïnes ook geen gebrek. Zo heb je de ruïnes van Mihintale en Anuradhapura die je meenemen op een culturele trip. Anuradhapura was namelijk de allereerste hoofdstad van Sri Lanka. Neem wel gepaste kleding mee. Uit respect voor de cultuur is het belangrijk om jouw schouders en knieën te bedekken, ja mannen ook. Heb je toevallig witte kleding in jouw reiskoffer? Dan blend je helemaal in met de locals, want zij dragen vaak enkel wit. Wit staat namelijk volgens het Boeddhisme voor puurheid en het openstaan om te leren. Tip: neem ook een paar sokken mee, je mag de complexen enkel betreden zonder schoenen. Maar de vloer kan erg heet worden door de zon.

 

Bijzondere rotsen met adembenemende uitzichten in Dambulla en Sigiriya 

Een tempel dat is één ding, maar een tempel op een rots is toch nog wat anders. De Dambulla-rotstempel uit de eerste eeuw voor Christus is officieel Werelderfgoed. Deze imposante grottempel bestaat uit maar liefst vijf grotten. In dit 2000 vierkante meter groot complex vind je meer dan 150 afbeeldingen van Boeddha, waaronder een gigantisch exemplaar van 14 meter rotswand. Beklim het 5e-eeuwse Sigiriya-rotsfort en check nog een monument van jouw Werelderfgoed-lijstje. Deze citadel, ook wel de “Lion-Rock” genoemd is zo een 200 meter hoog en omgeven door een gracht en wondermooie watertuinen. Ben je toch in de buurt, bezoek er ook zeker de wereldberoemde fresco’s van de ”Heavenly Maidens” van Sigiriya.

 

Lijkt een reis naar Sri Lanka echt wat voor jou? Of staat het al heel lang op jouw verlanglijstje? Tijd om daar dan iets aan te doen. Boek jouw reis naar Sri Lanka bij UniTrips en kom nog veel meer onontdekte plekjes te weten.

De reiskriebels gekregen? Contacteer ons!