Magisch Myanmar

Inspiratieroute: Magisch Myanmar

Deze vakantie begint in Yangon, waar duizenden pelgrims voortduren bladgoud aanbrengen op de Schwedagonpagode. Vanuit Yangon brengen we een bezoek aan de Golden Rock, die door de ligging elk moment in de vallei lijkt te kunnen vallen. Daarna naar Mandalay, waar het Koninklijk Paleis van Koning Mingon zich bevindt en waar we genieten we van de zonsondergang bij de U Bein-brug.

Een van de meest indrukwekkende plaatsen is absoluut Bagan, een gebied van tientallen vierkante kilometers waar je duizenden tempels, pagodes en paleizen kunt bezichtigen. Als laatste maken we een boottocht en overnachten we op het Inlemeer. Een fantastische ervaring met lieflijke vissersdorpjes die omgeven zijn door een prachtig berglandschap. Een rondreis door Myanmar staat garant voor indrukwekkende cultuur, met een evengoede prachtige natuur.

 

Magisch Myanmar

Dag 1: YANGON (-/-/-)

Je landt in Yangon Airport. Daar zal een privé chauffeur je staan opwachten om je naar je hotel in Yangon te brengen. De stad beschikt sinds kort over een internationale terminal en een nieuwe domestic terminal. Je kan op eigen gelegenheid wat rond gaan kijken in deze indrukwekkende stad.

Dag 2: YANGON (B/-/-)

Kijk eens aan, je eerste ontbijtje op Birmese bodem is een feit. Je wordt opgepikt door een chauffeur en gaat zo verder de stad ontdekken. De dag start met een bezoek aan de Chaukhtatkyi Pagoda, met zijn 66 meter één van de langste liggende Boeddha’s van Myanmar. Daarna zet de tocht zich verder richting Kandawgyi Lake. Hier maak je een wandeling boven het meer over de houten brug die daarvoor langs de oever is aangelegd. Aan het einde van die brug wacht het Karaweik Palace, de royal barge die nu dienst doet als restaurant en waar je je lunch kan nuttigen.

In de namiddag maak je een inloopje langs de Botataung Pagoda en de Sule Pagoda, om dan je dag af te sluiten tijdens de zonsondergang die valt over de majestueuze Shwedagon Pagoda.

Dag 3: GOLDEN ROCK & BAGO
(B/-/-)

Vandaag start je dag extra vroeg. Er staat je een tripje van zo’n 4 uur te wachten. Vroeg uit de veren dus en ontbijt/lunch-pakket mee want je zet koers richting Kyaiktiyo. Hier bevindt zich namelijk de Golden Rock, één van de bedevaartsoorden in Myanmar. Deze metershoog granieten rotsblok, is door gelovigen volgeplakt met bladgoud.

Op de weg terug maak je een stop in Bago, de oude hoofdstad van Myanmar. Hier bezoek je als eerste Kanbawzathadi Palace, welke was platgebrand in 1599 maar heropgebouwd is in 1990. Hierna volgt de Shwemawdaw Pagoda, met zijn 114 meter de hoogste pagoda van Myanmar, dik 15 meter hoger dan de Shwedagon Pagoda. Shwethalyaung is onze laatste stop.

Dag 4: YANGON – MANDALAY (B/-/-)

Na het ontbijt word je opgepikt en naar de luchthaven gebracht. Daar heb je een ochtendvlucht richting Mandalay. Bij aankomst start je met sightseeing in Mandalay city. De sightseeing houdt een bezoek in aan de Mahamuni Pagoda, waar je een belangrijke zittende Boeddha aantreft, bedekt in bladgoud. Hoe bladgoud wordt gemaakt zie je later vandaag.

Een ander hoogtepunt is het prachtige Shwenandaw Monastery, één van de laatste houten kloosters in Myanmar; het teakhout is oorspronkelijk van het koninklijk paleis in Inwa. Volgende stop is de Kuthodaw Pagoda, vermaard als het grootste boek ter wereld. Na een bezoek aan het Mandalay Palace, waar Koning Mindon met zijn 32 vrouwen leefde, is het tijd om naar de top van Mandalay Hill voor een uitzicht bij zonsondergang over de stad en de Ayeyarwaddy River.

Dag 5: AMARAPURA – INWA (B/-/-)

Ontbijt in het hotel. Daarna rij je naar de laatste koninklijke hoofdstad van het Birmese koninkrijk en een stad vol geschiedenis en cultuur. Onderweg stop je in Amarapura bij enkele traditionele weverijen en bewonder je het ochtendritueel en promenade van wel 1000 monniken in één van de grootste kloosters van het land.

Na de lunch bezoek je het nabijgelegen kleine eiland Inwa. Inwa is toegankelijk via een korte ferry transfer en er zijn geen wagens op het eiland. Je rijdt hier rond achterin een ponykar over landweggetjes op zoek naar oude paleismuren, een uitkijktoren, het Maha Aungmye Bonzan monastery en het elegante teakhouten Bagaya Kyaung, waar jonge monniken nog steeds studeren. In de late namiddag ga je terug richting Mandalay city en stop je onderweg bij Sagaing Hill.

Om de dag extra spectaculair af te sluiten ga je genieten van de zonsondergang bij de U Bein Bridge die zich uitstrekt over Lake Taungtaman, en met zijn 1,2 kilometer de oudste en langste teakhouten brug ter wereld is.

Dag 6: MANDALAY – BANGAN (B/-/-)

Ontbijt in het hotel. Daarna een transfer naar de luchthaven voor een binnenlandse vlucht naar Bagan.

Bij aankomst in Bagan, heb je een transfer naar het hotel. Onderweg pik je de e-bikes op. Nu ben je 3 dagen vrij om per e-bike Bagan te ontdekken. Aanbevelingen voor vandaag: Nagayon , Abeyadana Pahto, Nanpaya en Gubyankgyi. ’s Avonds kan je genieten van de zonsondergang vanop een van de pagodes.

Dag 7: BAGAN (B/L/-)

Ontbijt in het hotel. Aanbevelingen voor vandaag:

– Nyaung U lokale markt en Shwezigon Pagoda
– Wetkyi-in- Gubyaukgyi
– Ananda Ok Kyaung
– Htilominlo Temple

Dag 8: BAGAN (B/-/-)

Ontbijt in het hotel. Vandaag heb je de dag vrij om verder op ontdekking te gaan of om even uit te rusten aan het zwembad. Aanbevelingen voor vandaag:

– Ananda Pagoda
– Dhammayangyi Temple
– Thatbyinnyu Temple

Dag 9: BAGAN – PINDAYA (B/-/-)

Ontbijt in het hotel. Vandaag staat er een lange rit op het programma.

Rit van Bagan naar Pindaya duurt ongeveer 8 uur. Onderweg bezoek je het prachtige klooster bovenop Mt. Popa.

Na dit bezoek rij je verder door de bergen en geniet je van geweldige vergezichten. Van zodra je de bergen uit bent en je vanaf Kalaw richting Pindaya rijdt, merk je de prachtige gekleurde landschappen zo ver je kan zien. 

Dag 10: PINDAYA – INLE LAKE (B/-/-)

Ontbijt in het hotel. Na een bezoek aan de Pindaya Caves, rij je weer doorheen het prachtige kleurrijke landschap richting het magische Inle Lake. Het meer bevindt zich 900 meter boven zeeniveau en 22 km lang bij 11 km breed.

Bij aankomst in Nyaung Shwe jetty stap je de boot op en vervolg je je reis met een bezoek aan Indain en zijn 17de eeuwse betoverende pagodas. Om Indain en het nabijgelegen dorpje te bereiken, vaar je met de boot door een smalle kreek die uitloopt in het Inle Lake. Onderweg kun je buffalo’s zien baden in het water.

Na de lunch bezoek je Ywaman, een dorpje waar Shan mensen op traditionele manier papier maken en je zilversmeden aan het werk kunt zien.

DAG 11: INLE LAKE (B/-/-)

Na het ontbijt vaar je al vroeg uit richting het zuidereinde van het Inle Lake voor een tocht langs Sangha en Thakong dorpjes. Deze relaxerende boottocht duurt ongeveer 3 uur enkele rit, maar geeft je de kans om van het betreden pad af te gaan en de authentieke cultuur en traditionele levensstijl te zien van sommige etnische groepen in dit gebied.

Onderweg zal je genieten van unieke landschappen, bloeiend bomen, prachtige waterlelies en andere rustieke elementen van leven op het water.

Dag 12: INLE LAKE – NGAPALI BEACH (B/-/-)

Na het vroege ontbijt stap je de boot op en vaar je weer richting het vasteland. Daar staat een chauffeur je op te wachten om je naar Heho Airport te brengen.

Vanuit Heho hebben je een binnenlandse vlucht richting Thandwe Airport, de luchthaven van Ngapali Beach.

Dag 13: NGAPALI BEACH (B/-/-)

Ontbijt in het hotel. 

Verder genieten jullie vandaag aan het strand

Dag 14: NGAPALI BEACH (B/-/-)

Ontbijt in het hotel.

Verder geniet je vandaag aan het strand.

Vanuit je hotel in Ngapali Beach word je weer naar Thandwe Airport gebracht. Je vliegt weer terug naar Yangon om je aansluitende vlucht huiswaarts te maken of zet je vakantie voort richting je volgende bestemming.

Wil je graag je verblijf verlengen, wens je een van de vermelde excursies via ons op voorhand bij te boeken, of heb je nog andere opmerkingen? Laat het ons weten en we werken samen aan jouw vakantie!