Fantastisch Filipijnen

Inspiratieroute: Fantastisch Filipijnen

Deze vakantie op de Filipijnen is anders dan alle andere. Tijdens deze 17-daagse vakantie ontmoet je de lokale bevolking en leef je met en tussen hen in (zonder al te veel in te leveren op uw eigen comfort).

Je begint in de bruisende hoofdstad Manilla en bezoekt daarna de stad Legazpi om dan door te gaan naar het prachtige eiland Malapascua met zijn ongerepte stranden en een echt natuurwonder, de ondergrondse rivier van Sabang. (Er zijn ook een aantal interessante opties mogelijk zoals dolfijnen spotten of de beklimming van een vulkaan)

Deze kennismaking met het duizend(en) eilandenrijk wordt afgesloten op El Nido, een verzameling van de meest fantastische bounty eilandjes.

Contacteer ons gerust en we overlopen graag jouw wensen in de Filipijnen.

 

Fantastisch Filipijnen

Dag 1: MANILLA (-/-/-)

Deze reis begint in Manilla. Nadat jullie zijn aangekomen met de internationale vlucht worden jullie op de luchthaven opgewacht en naar jullie hotel gebracht bij de baai van Manilla. Jullie kunnen op eigen gelegenheid wat rond gaan kijken in deze bruisende wereldstad maar jullie kunnen ook lekker relaxen bij het zwembad van het hotel.

Dag 2: MANILLA (B/-/D)

Vandaag een stadsrondrit langs de vele attracties. Na lunchtijd worden jullie opgehaald voor een ontdekkingstocht door Manila. Jullie gids laat je diverse attracties zien zoals het oudste fort in de Filipijnen. Dit Fort Santiago is gebouwd door de Spanjaarden. Intramuros is het oude gedeelte van Manila wat niet te missen is. Hier kan je schitterende koloniale gebouwen en kerken bekijken uit de Spaanse en Amerikaanse koloniale tijd. Rizal park is bijna 200 jaar oud en het bekendste park van Manila. Daarna gaan we door naar de Mall of Asia. We bezoeken verder nog onder andere Forbes Park, Manila American Memorial Cemetery, en de beroemde Roxas Boulevard.

De tour duurt ongeveer 4 uur waarna je aansluitend van de bus in de boot stapt voor de Sunset Dinner Cruise: een lekkere, mooie en swingende cruise door de baai van Manila. Een heerlijk buffet met internationale en lokale gerechten begeleidt door een Filipijnse band met romantische muziek terwijl de zon zakt en de duizenden lichtjes van de metropool aangaan.

Dag 3: LEGAZPI CITY (B/-/-)

Na het ontbijt worden jullie naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Legazpi City, ongeveer 500 kilometer zuidelijker. Deze prettige stad ligt aan de fraaie baai van Albay, met een spectaculair uitzicht op de nog actieve Mayon Vulkaan. Bij aankomst beginnen we met een stadsrondrit.

We bezichtigen o.a.:

  • De Cagsawa ruïnes van een kerk, verwoest in 1814 door een uitbarsting van de Mayon Vulkaan. (Deze kerk was de vervanging van een kerk die in 1636 gebouwd was en die door Nederlandse piraten verwoest is)
  • Lignon hill. Dit is een heuvel naast het vliegveld, vanwaar je een schitterend uitzicht over de stad en ver daarbuiten hebt.
  • De boulevard en shoppingmall Embarcadero

Hierna worden jullie naar het hotel gebracht met uitzicht op de vulkaan en kan je relaxen of wat rondwandelen over de gezellige boulevard.

Dag 4: BATAN ISLAND (B/L/D)

Je eigen plek op een onontdekt eiland. In de ochtend vertrek per lokale boot naar Batan Island. Dit paradijselijke eilandje ligt ongeveer 2 uur varen van de kust en de kans bestaat dat je wordt begeleid door dolfijnen. Je reist met een lokale houten passagiersboot, waar de gewone Filipino’s ook mee varen. Op dit eiland komen geen andere toeristen, behalve jullie.

De bevolking is uitzonderlijk vriendelijk. Hier is alles nog puur en kan je van dichtbij meemaken hoe de lokale bevolking leeft. De boot zet jullie af voor het huis van een Nederlands-Filipijns echtpaar, aan een parelwit strand met kokospalmen.

Dag 5: BATAN ISLAND (B/L/D)

Dag vijf is een dag om helemaal te relaxen. Geniet van de natuur, ga snorkelen tussen de koralen om de meest schitterende tropische vissen te zien, relax op het strand of ga op ontdekkingstocht over het eiland en maak kennis met de lokale bevolking.

Can you find Nemo? 🙂

Dag 6: LEGAZPI CITY 

Na het ontbijt wordt het tijd om afscheid te nemen van deze idyllische plek en varen we terug naar Legazpi City. Voor de sportievelingen onder jullie is het mogelijk om naar de Mayon vulkaan te gaan en de lava van de laatste uitbarsting in 2009 te zien.

Als je geen zin hebt in een lange wandeling, dan is zwemmen met Walvishaaien misschien een optie voor jou (niet inclusief). Je zwemt met Walvishaaien (Whale Sharks) in de baai van Albay. De Walvishaai is de grootste vis ter wereld, tussen de 4 en 12 meter lang, en leeft alleen van plankton. Een unieke belevenis! Zwemmen met Walvishaaien kan vanaf 35 euro, dit is inclusief boot, gids, belastingen, mineraal water en duikbril.

Opmerking: de walvishaaien zijn niet in gevangenschap en verhuizen soms naar andere plekken, afhankelijk van de hoeveelheid voedsel (plankton) die aanwezig is. Daarom kunnen wij nooit garanderen dat de dieren er zeker zijn.

Dag 7: LEGAZPI-CEBU-MOALBOAL (B/-/-)

In de ochtend transfer naar het vliegveld van Legazpi voor jullie vlucht naar Cebu City, de hoofdstad van het eiland Cebu en de oudste stad van de Filipijnen.

Vanaf het vliegveld rijden we in ongeveer 3 uur dwars over het eiland naar Moalboal. Hier ligt het idyllische resort waar jullie overnacht. Het ligt aan White Beach, een strand dat bekend staat om zijn parelwitte zand en kristalhelder water. Aan de overkant van het water zie je het grote eiland Negros liggen.

Dag 8: MOALBOAL (B/-/-)

Zwemmen tussen de vissen!

Deze dag kunnen jullie duiken met grote scholen sardines en tonijn. Ook kan je zeeschildpadden tegenkomen. Een onvergetelijke ervaring. Als je niet duikt, kan je snorkelen en van het schitterende strand genieten.

De sfeer is relaxed en kleinschalig. Hier vind je geen massa toerisme. Het is hier alsof je op huwelijksreis bent 🙂

Dag 9: MOALBOAL (B/-/-)

Geniet van zee, zon, strand en onderwaterleven. Vandaag nog een volle dag genieten van de relaxte sfeer en de prachtige natuur.

Breng eens een bezoek aan de Kawasan-watervallen. De Kawasan- watervallen vormen een belangrijke trekpleister voor zowel lokale mensen als toeristen. De watervallen liggen in een dichtbegroeide omgeving en zijn te bereiken via een 1,5 kilometer lang voetpad heuvel op. De Kawasan-watervallen zijn een reeks van watervallen en eerste waterval, vanaf de hoofdweg al te zien, is de grootste.

Dag 10: MOALBOAL – CEBU (B/-/-)

Na het ontbijt rijden we terug naar Cebu City en hebben jullie alle tijd om wat rond te kijken in deze oude stad. Cebu City is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Cebu. De stad wordt ook wel de koningin van het zuiden genoemd en is de oudste stad van het land.

Jullie kunnen het nationaal heiligdom, ook bekend als Magellan’s Cross, bezichtigen. Op deze plaats werden in 1521 de eerste Filipino’s gedoopt tot het christendom. Ook de Basilica Minore del Santo Niño is de moeite waard. Deze basiliek is driemaal door een brand verwoest geweest, en in 1739 werd de bouw van het huidige basiliek voltooid en is de versie van de kerk zoals die nu te bewonderen is.

DAG 11: CEBU – MALAPASCUA (B/-/-)

Vandaag rijden we naar het noordelijkste puntje van Cebu. De weg loopt gedeeltelijk langs de kust. Je bent ongeveer 3 uur aan het rijden en 40 minuten onderweg met de boot. Na deze trip komen jullie aan op dit prachtige eiland met zijn exotische stranden. Pal aan het strand ligt jullie comfortabele hotel.

Het resort ligt aan het strand, op 35 minuten varen van Monad Shoal, een wereldberoemde duikplek. Het restaurant is gelegen aan het strand en serveert internationale gerechten. Bij bar Magellan’s zijn verfrissende cocktails verkrijgbaar.

Dag 12: MALAPASCUA (B/-/-)

Maak kennis met de Voshaai. Geniet van het parelwitte strand en van de turquoise blauwe zee. Dit eiland is 2,5 km lang en 1 km breed. Hier kunnen jullie duiken met de Voshaai (Tresher) en de Manta Ray’s.

Deze haaien kunnen met hun lange staart 6 meter lang worden en komen uit een diepte van 300 meter naar een onderwater eiland (30 meter diep) waar ze worden schoongemaakt door kleine visjes. De voshaai dankt zijn naam aan zijn lange, sierlijke staart, die net zo lang als de rest van het lichaam kan zijn en die wordt gebruikt om met een klap zijn prooi te verdoven. Hij voedt zich met scholende vissen zoals makrelen, inktvisachtigen, schaaldieren, maar incidenteel ook wel met zeevogels.

Dag 13: CEBU – PALAWAN

Het groene eco-eiland. Na het ontbijt varen we terug naar Cebu en rijden we naar het vliegveld van Cebu City voor de vlucht naar Palawan. Je komt aan in Puerto Princesa, de hoofdstad van Palawan en de schoonste en groenste stad van de Filipijnen. Dit uitgestrekte eiland (500 km lang) is zeer dun bevolkt en nog ongerept. Daarom wordt dit ook het eco-eiland genoemd.

Jullie verblijven hier in een Village House, in het midden van een volkswijk van Puerto Princesa, 5 minuten lopen van het strand. Wij hebben gekozen voor deze accommodatie omdat jullie hier goed kunnen meemaken hoe de lokale bevolking leeft, terwijl het huis wel beschikt over de (westerse) luxe waar je aan gewend bent.

Dag 14: SABANG (B/-/-)

Dagtocht naar een van de 7 wereldwonderen der natuur in Sabang. Per airconditioned minibus rijden we in ongeveer 1 uur naar deze unieke ondergrondse rivier. De 8,2 km lange rivier maakt onderdeel uit van het Puerto Princesa Subterranean River National Park dat sinds 1971 een beschermd gebied is. Het park heeft spectaculaire kalksteenformaties. De rivier stroomt in zee en heeft daardoor brak water.

Dit creëert een uniek eco-systeem. De 11 verschillende soorten mineralen, de unieke spelonken en een fossiel van 20 miljoen jaar oud maken dit tot één van de 7 wereldwonderen der natuur. Verder heeft het park een beschermd oerbos. Dit bos herbergt vele beschermde en bijna uitgestorven diersoorten en planten.

Bij terugkomst in Puerto Princesa kunnen jullie natuurlijk heerlijk relaxen of wat rondlopen.

Ook bieden wij een aantal leuke excursies (niet inclusief) aan:

  • Fireflywatching : in de avond worden jullie opgehaald en gaan we naar een bijzonder natuurverschijnsel kijken. Duizenden vuurvliegjes die licht afgeven en zorgen voor een sprookjesachtige sfeer. Jullie krijgen ook een romantisch diner aangeboden voordat je weer terug wordt gebracht naar het Village House.
  • City Tour : jullie worden opgehaald door een minibus en gids voor een tour langs de hoogtepunten van de prachtige groene stad Puerto Princesa. Bezocht worden o.a. de krokodillen boerderij, Mitra’s ranch, een plaats met schitterend uitzicht over Puerto Princesa, de kathedraal, de boulevard en Plaza Cuartel, een gedenkmonument voor slachtoffers van de tweede wereldoorlog en ook een plaats met een mooi uitzicht.

Dag 15: PUERTO PRINCESA-EL NIDO (B/-/-)

Droomstranden en overweldigende natuur. In het noorden van Palawan ligt dit authentieke fraaie dorp aan een baai, tussen de kalksteen rotsen.

In de ochtend worden jullie opgehaald en per airconditioned lokale bus rijden we in ongeveer 5 uur naar El Nido . Dit is een lange rit, maar de natuur is  – zeker het laatste gedeelte – erg fraai. Het kleine stadje El Nido ligt 238 km ten noorden van Puerto Princesa. Volgens velen, is dit de beste strand- en eiland bestemming in de Filipijnen vanwege de uitzonderlijk mooie natuur en het meest diverse ecosysteem van de Filipijnen.

Dag 16: EL NIDO (B/L/-)

Islandhopping in El Nido, een sprookje! Vandaag maken jullie een excursie naar de paradijselijke blue lagoons van El Nido en een ontdekkingstocht langs de sprookjesachtige eilandjes. Hier kan je ook zien waar de vogelnestjes voor de Chinese markt vandaan komen. Deze excursie is inclusief lunch.

El Nido heeft onder meer in totaal 50 witte stranden, 5 verschillende soorten bos, 26 verschillende soorten bedreigde vogelsoorten, 6 inheemse zeediersoorten, 4 bedreigde soorten zeeschildpadden, 100 verschillende soorten koraal en 813 verschillende soorten vis. Genoeg te zien en te beleven dus!

In El Nido bijvoorbeeld kunnen voor jullie een romantisch gezellig dinertje op het strand regelen met enkele leuke extra’s naar wens.

Dag 17: MANILLA (B/-/-)

Na het ontbijt kan je nog een keer genieten van het prachtige uitzicht op deze baai. In ongeveer 20 minuten zal je op het vliegveld van El Nido aankomen voor jullie vlucht terug naar Manila met de herinnering aan een veelzijdige kennismaking met de magische Filipijnen.

Wil je graag je verblijf verlengen, wens je een van de vermelde excursies via ons op voorhand bij te boeken, of heb je nog andere opmerkingen? Laat het ons weten en we werken samen aan jouw vakantie!