Hoogtepunten in Oman

Over Oman

De veelzijdigheid van Oman is nog maar een van de vele troeven van dit land in het Midden-Oosten. Het is een veilig land, met heel wat leuk hotels.

Ontdek de bruisende hoofdstad Muscat , geniet van prachtige stranden om te bekomen, laat je verrassen door de geschiedenis en verlekker je met heerlijke lokale gerechten. 

Hoogtepunten

WAHIBA SANDS

Maak samen met heel je gezin een kamelenrit in de duinen en de woestijn. Als je ’s avonds gaat, kan je genieten van de meest prachtige zonsondergang ooit. De woestijnduinen krijgen verschillende kleuren goud. Dit is heel bijzonder om met je kinderen te kunnen delen. Zij zullen zich erg amuseren tijdens deze uitstap. 

MUSCAT

In Amman In Muscat kan je samen met je kinderen de souk bezoeken vol met leuke, lokale spulletjes. Ook de vis -en groentemarkt, museum over Oman en de Sultan Qaboos Grand Mosque zijn nog andere hoogtepunten die je hier kan bewonderen. Let erop dat vrouwen volledig bedekt gekleed de moskee kunnen betreden. En dat je je schoenen uitdoet voor je binnen stapt waar je mooie kroonluchters en mozaïekwerken kan bewonderen. Ook kan je tijdens zonsondergang met een typische boot, een dhow, een cruise maken.

JABAL AKHDAR

Houden jullie meer van avontuur en wandelingen maken. Je kan de bergen intrekken in de Grand Canyon van het Midden-Oosten, bij Jabal Akhdar. Er zijn verschillende routes die je kan volgen en je hebt bij de top prachtige uitzichten over het bergachtig landschap. Je kan stops maken bij oude dorpjes.

STRANDEN EN WADI’S

Zowel aan de noordkust bij Sur en Muscat, als in het verre zuiden bij Salalah, vind je geweldige stranden. Het hele jaar door kan je er zwemmen en kastelen bouwen. Als je Oman bezoekt, weet je zeker dat de een bezoekje aan het strand een ontspannen vakantiegevoel geeft. Ook in één van de vele wadi’s kan je terecht voor meer waterpret. Dit zijn vruchtbare kloven waar het regenwater van de bergen naar beneden spoelt.

NIZWA

In de zesde en zevende eeuw was de stad Nizwa de hoofdstad van Oman. Tegenwoordig is de stad vooral bekend om zijn ongelooflijke fort. Sommige delen van het fort dateren echter al uit de negende eeuw. Het hoogtepunt van het fort van Nizwa is de enorme cilindrische toren. Het fort heeft ook een aantal interessante verdedigingsmechanismen, waaronder honingvallen en ongewoon gevormde ramen om naderende vijanden neer te schieten. Het fort is ook een museum dat het 17e eeuwse leven in Oman laat zien. Als je in Nizwa bent, kan je ook een kijkje nemen op de souk, of openluchtmarkt, en op de ongewone geitenmarkt.

MUSANDAM FJORDS

Het schiereiland Musandam is het noordelijkste deel van Oman. Delen van deze regio zijn zeer geïsoleerd, en ze hebben lang gediend als de thuisbasis van bewoners in bergdorpen en kustgemeenschappen. De Musandam Fjorden strekken zich uit naar het noorden en bieden spectaculaire uitzichten. Als je de Musandam Fjorden bezoekt, kunnen de hoogtepunten bestaan uit dingen als boottochten om de kusten en de uit het water oprijzende bergtoppen te verkennen, dolfijnen te spotten vanuit een Dhow, of traditionele Omaanse boot, en scubaduiken op zee. De bevolking is dunbevolkt en er is een overvloed aan wilde dieren, waardoor deze regio een van de beste plaatsen in Oman is voor natuurliefhebbers om te bezoeken.

SALALAH

In het zuiden van Oman ligt Salalah, een bestemming die soms bekend staat als de tweede stad van Muscat. Salalah is vandaag de dag vooral belangrijk omdat het het voorouderlijk huis is van sultan Qaboos, de regerende sultan in Oman sinds 1970. Tijdens een bezoek aan Salalah kan je het ongelooflijke Qaboos-paleis bewonderen en kan je de oudere architectuur in de oude stad, bekend als de Haffa, waarderen. Ga nog verder terug in de tijd met een bezoek aan de archeologische site Al Baleed. Van juni tot augustus brengen moessonwolken uit India een constante regen naar het gebied, waardoor de kuststreek rond Salalah wordt omgetoverd tot een groene oase met seizoensgebonden watervallen en beekjes.

BAHLA

Een andere ongelooflijke bestemming in Oman is de stad Bahla, gelegen in Noord-Oman. Bahla is een soort oase in de woestijn, en het is al eeuwenlang een stopplaats voor reizigers. Bahla heeft een spectaculair en historisch fort. Het Bahla Fort dateert uit de 13e eeuw, toen het op grote schaal onder controle stond van de Banu Nebhan stam. Behalve het fort van Bahla kan je ook de stadsmuren bezichtigen, die van adobe zijn gemaakt en zich over een lengte van bijna zeven mijl uitstrekken. Als je op zoek bent naar souvenirs, Bahla staat bekend om zijn indrukwekkende selectie van lokaal aardewerk.

MASIRAH ISLAND

Voor de kust van Oman ligt het eiland Masirah, een unieke bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar zon, strand, natuur en geschiedenis. Masirah eiland is de thuisbasis van een Omaanse luchtmachtbasis, maar de steden zijn relatief klein. Er zijn regelmatig veerboten om je van en naar het vasteland te brengen. Op het eiland Masirah zijn zwemmen, het bekijken van de vele scheepswrakken voor de kust en het bekijken van de meer dan 30.000 schildpadden die jaarlijks in het broedseizoen verschijnen, de beste bezigheden.

MISFAT AL ABRYEEN

Terwijl de grotere steden in Oman heel modern kunnen lijken, helpen kleinere dorpen zoals Misfat al Abryeen een meer traditionele sfeer vast te leggen. Dit bergdorp bestaat uit stenen gebouwen in oranje en bruine tinten. Misfat al Abryeen is echter een prachtig voorbeeld van het bergleven in Oman. Een steile weg leidt de berg op en je kan tussen de gebouwen door lopen om de bananenbomen en het weelderige groen te bewonderen. Boven het dorp staat een oude uitkijktoren die je kan beklimmen om Misfat al Abryeen te zien, evenals de omliggende velden en dammen die met water gevuld zijn.

Een vakantie vol plezier in Oman!

Welke bestemmingen passen bij jouw ideale vakantie? Twijfel je over welk seizoen ideaal is voor jouw vakantie? Ben je gesteld op luxe of ben je eerder avontuurlijk ingesteld? Wij geven advies op maat. Ook op al je vragen rond bagage, voorzieningen en hygiëne ter plaatse hebben wij een antwoord.