Praktische Info Oman

Praktische Info Oman

 

Er komt veel bij kijken wanneer je een vakantie wil boeken naar Oman. Om jullie al wat verder te helpen, hebben we jullie vragen gebundeld en er een antwoord op geformuleerd. Deze kan je hier allemaal vinden. Als je toch nog vragen hebt, aarzel niet en contacteer ons.

 

Wat is de beste reistijd voor Oman?

De beste tijd om de noordelijke kustvlakten en het binnenland te bezoeken is tussen november en april. De gemiddelde temperatuur schommelt dan tussen de 25° C en 30° C. 

Ga ik me veilig voelen in Oman?

Oman is een stabiel en rustig land. Het bevindt zich in een onstabiele regio. Daardoor kunnen de conflicten in het buurland Jemen en/of de gebeurtenissen in de Arabische wereld een invloed hebben op de interne veiligheidssituatie. Het land kent wel geen oorlog of vluchtelingenproblemen. Dus Oman is misschien wel één van de veiligste landen van het Midden-Oosten!

Is Oman een kindvriendelijke bestemming?

Oman is een kindvriendelijke bestemming. Kinderen zijn er welkom en een zijn tal van activiteiten die je samen kan doen. In Oman is er een schitterende natuur, speciale cultuur, prachtige stranden en wat avontuur!

Is er Wifi in Oman?

Er is wifi in veel hotels, ook al is het alleen in de Lobby. Ook in openbare plaatsen, cafés en restaurants is er Wifi.

Wat moet er zeker in mijn reisapotheek zitten voor Oman?

Volgende items moeten zeker in je kleine reisapotheek zitten: pleisters, thermometer, pincet, antibiotica, paracetamol/dafalgan, keeltabletten, muggennet, insectencrème, zonnebrandcrème

Heb ik een visum nodig voor Oman?

Je hebt een visum nodig. 

Welke vaccinaties heb ik nodig voor ik vertrek richting Oman?

Er zijn geen verplichte vaccinaties nodig voor een reis naar Oman, maar natuurlijk worden er wel enkele aanbevolen (DTP, hepatitis A, buiktyfus,…). Raadpleeg je huisarts voor meer info over de aanbevolen vaccinaties.

Welke taal spreken ze in Oman?

De officiële taal is Arabisch en Engels.

Met welke omgangsvormen moet ik rekening houden in Oman?

In Oman is het niet gepast als een man een vrouw die geen familielid is de hand schudt. Een mondelinge begroeting is voldoende.

Wat kan ik verwachten van het eten in Oman?

In Oman vind je niet allen de Arabische keuken, maar ook de Aziatische en Europese. Bij de bereiding van Arabische gerechten wordt een mix gebruikt van lam, kip, soms rundvlees en diverse groentes en specerijen. Een typisch gerechten is hummus: Dit is een mengsel van kikkerertsen en sesampasta. 

Wat is de munteenheid van Oman?

De munteenheid in Oman is de Omani Rial OMR. Geld afhalen kun je in de grotere steden, zoals Muscat en Nizwa, bij ATM’s (pinautomaten) met het logo van jouw betaalkaart. 

Ben ik verplicht een fooi te geven in Oman?

In Oman is het geven van fooien, meestal zo’n 10%, heel gebruikelijk. 

Wat is het beste vervoersmiddel om me te verplaatsen in Libanon?

In Oman zijn de touringcars, 4-wheel drives en de wegen van goede kwaliteit.

Wat is het tijdsverschil tussen Oman en België?

In Oman is het 2 uur later dan in België.

Heb ik een wereldstekker nodig voor mijn reis naar Oman?

Je hebt een wereldstekker nodig om jouw elektronica te voorzien van stroom.

Kan ik het kraantjeswater drinken in Oman?

Het is niet aangeraden om het kraantjeswater in Oman te drinken. Kies steeds voor gebotteld water en kijk goed na of je flesje nog wel verzegeld is.

Welke religies zijn er aanwezig in Oman?

De Islam is de officiële godsdienst in Oman. De meerderheid van de Omanieten is aanhanger van het Ibadisme. Dit is een stroming uit de vroege ontwikkeling van de Islam die tolerant is ten opzichte van andere religies. Daarnaast heb je sji’ieten en soennieten. Zij hebben eigen moskeeën. Ook andere religieuze groepen, zoals hindoes en christenen, hebben hun eigen gebedshuizen. 

Welke kledij moet ik zeker in mijn koffer steken?

Oman is een islamitisch land. Bikini’s op het strand bij hotels zijn geaccepteerd, maar wanneer je naar een openbaar strand gaat is het beter om een T-shirt en een korte broek aan te trekken over je bikini.

Bij een bezoek aan een openbare ruimtes, wordt er verwacht dat je verzorgd gekleed bent.

Oman is doorheen de dag warm, maar in de nacht kan het flink afkoelen, kleed je daarom in laagjes! 

In Oman moet je je schoenen uitdoen als je een moskee wilt bezoeken. Vrouwen horen bij een bezoek aan een moskee een wijdvallende blouse op een lange broek of een lange jurk, met lange mouwen, te dragen en hun hoofd te bedekken.