Hoogtepunten in Israël

Over Israël

De veelzijdigheid van Israël is nog maar een van de vele troeven van dit land in het Midden-Oosten. Het is een veilig en betaalbaar land.

Ontdek de bruisende hoofdstad Tel Aviv, geniet van prachtige stranden om te bekomen, laat je verrassen door de geschiedenis en verlekker je met heerlijke lokale gerechten. 

Hoogtepunten Noord-Israël

JERUZALEM

Jeruzalem, dat wordt beschouwd als een heilige stad voor de drie grote godsdiensten is een van de oudste steden ter wereld. Ondanks de tijd en de oorlogsvoering zijn de vele historische plaatsen van Jeruzalem goed bewaard gebleven, waardoor het een van de mooiste en boeiendste steden ter wereld is. De historische Oude Stad is verdeeld in vier wijken: Joods, Christelijk, Armeens en Moslim. Hier kan je in de voetsporen van Jezus treden op de Via Dolorosa, bidden bij de Westelijke Muur, de Kerk van het Heilig Graf bezichtigen, waar Jezus volgens de christenen begraven is, en een bezoek brengen aan de Toren van David, een middeleeuwse citadel. Andere belangrijke bezienswaardigheden zijn de Rotskoepel en de Al-Aqsa Moskee op de Tempelberg. Buiten de Oude Stad zijn de Tuingraven, de tunnels van Hizkia, de botanische tuinen van Jeruzalem en de Bijbelse dierentuin populaire bezienswaardigheden.

MAHANA YEHUDA MARKT

Dit is de meest bekende markt van Jeruzalem. Dit is altijd leuk om naartoe te gaan met je kinderen. Er is van alles te zien zoals grote vissen en fruit. De noten en snoepverkopers zijn natuurlijk ook heel interessant om even langs te wandelen. De overdekte Mahana Yeduda markt heeft een aantal leuke restaurantjes. Het beste is dus om deze markt rond de middag een bezoekje te brengen.

MASSADA BEKLIMMEN

Eén van de (letterlijke) hoogtepunten als je op vakantie bent in Israël met je kinderen is een bezoek aan Massada National Park. Deze wil je zeker niet missen! Deze Oud Romeinse vesting werd gebouwd op een hoog bergplateau middenin de woestijn van Judea. Een plek waar men zich veilig moest kunnen voelen en daarom niet eenvoudig te bereiken. Op deze plek moest men van veraf kunnen zien of er vijanden kwamen, dus met een adembenemend uitzicht op het woestijnlandschap én de Dode Zee.

TEL AVIV

Tel Aviv, de op een na grootste stad van Israël, er is veel te zien en te doen, vooral als je van het nachtleven houdt. Tel Aviv staat bekend als een feeststad, als een stad die niet slaapt. De stad is de thuisbasis van de nationale opera en het filharmonisch orkest. Verschillende reispublicaties rangschikken de stad onder de beste plaatsen in Israël om te bezoeken; de stad staat ook bekend als LGBT-vriendelijk. De stranden aan de Middellandse Zee behoren tot de beste ter wereld. De stad heeft verschillende uitstekende musea, waaronder Beth Hatefulsoth dat het verhaal vertelt van de joodse vervolging door de eeuwen heen.

SOUQ

Verdwalen in de Souq, één van de beste dingen om te doen samen met je kinderen. Er is zoveel te zien, te proeven en te ruiken. Leer nieuw fruit kennen die we hier in België niet hebben en ruik de vele kruiden. Ga ook zeker vanaf de doorgaande straat af en de kleine straatjes in. Die zijn een heel stuk rustiger. Ook kan je een snack opeten op de stoep en kan je kijken wat er allemaal voorbij komt. 

NAZARETH

Nazareth, de grootste stad in Galilea, staat bekend als de Arabische hoofdstad van het land omdat de inwoners overwegend Arabische burgers van Israël zijn. Nazareth is een bedevaartsoord voor christenen omdat de Bijbel zegt dat het het huis van Jozef en Maria was en daarmee het ouderlijk huis van Jezus. Deze oude stad is de plaats waar de engel Gabriël verscheen om Maria te vertellen dat ze Jezus zou baren. Nazareth wordt daarom ook wel de wieg van het christendom genoemd. In de oude stad staat de Kerk van de Aankondiging, de grootste katholieke kerk in het Midden-Oosten. Neem ook de tijd om door de pittoreske straatjes te wandelen en de kleurrijke plaatselijke markt te bezoeken.

Hoogtepunten West-Israël

EILAT

Eilat is een oude stad aan de Rode Zee die al sinds de dagen van koning Salomo dienst doet als havenstad. Eilat is de meest zuidelijke stad van Israël. De weelderige stranden en het droge klimaat dragen ertoe bij dat het een belangrijke badplaats is. Het heeft een van de beste duiklocaties ter wereld, waarschijnlijk dankzij het prachtige koraalrif dat hier te vinden is. Als je duikt, kan je rekenen op een verbazingwekkend scala aan zeeleven. Andere attracties zijn King City, een high-tech op de Bijbel gebaseerd familiepretpark; vogels kijken – Eilat ligt op de belangrijkste trekroute tussen Europa en Afrika; en Timna Valley Park, de thuisbasis van Solomon’s Pilaren en ’s werelds oudste kopermijn.

RAMON CRATER

De Ramon krater is de grootste van de drie erosiekraters die in de Negev woestijn te vinden zijn. Aangenomen wordt dat deze geologische landvorm zich miljoenen jaren geleden begon te vormen toen de oceaan zich begon terug te trekken. Het duurde nog een paar miljoen jaar voordat het de krater werd die het nu is. De kleurrijke krater wordt omringd door bergen en is meer dan 450 meter diep en bijna 40 km lang. De grootste erosiekrater ter wereld is toegankelijk voor het publiek; je kan het gevarieerde terrein bewonderen tijdens een wandeling, fietstocht of ritje er doorheen. Kampeerders kunnen genieten van een verblijf op een camping die door bedoeïenen wordt gerund.

MAMSHIT

Mamshit, nu een Nationaal Park en Unesco Werelderfgoed, is een Nabateïsche stad die historisch bekend staat als de plaats waar Arabische paarden werden gefokt en grootgebracht. Het is de kleinste van de Nabateïsche steden in de Negev, maar velen beschouwen het als de best gerestaureerde. Het bevat unieke gerestaureerde architectonische elementen die je op geen enkele andere plaats zult vinden. Tijdens je bezoek zal je dit kunnen vaststellen, dankzij de restauratie van de straten, de terrassen, de binnenplaatsen en de uit steen opgetrokken kamers met stevige gewelfde plafondsteunen.

DODE ZEE

Het strand kan niet ontbreken tijdens je vakantie in Israël. De Dode Zee staat bekend om het vele zout dat aanwezig is in het water. Daardoor moet je niet veel moeite doen om te kunnen blijven drijven. Hier kan je eventjes wat rust nemen. Of een duik nemen! De Dode Zee zou helende minderalen bevatten. Misschien toch een duikje waard?

EIN GEDI

Ein Gedi is een weelderige oase aan de rand van de Dode Zee, en de grootste in de woestijn van Judea: zeker een van de beste dingen om te doen in het zuiden van Israël. Als je op zoek bent om te ontsnappen in de rustgevende groene wildernis, biedt Ein Gedi bezoekers alles van geavanceerde wandelingen over moeilijk terrein tot een zorgvuldig geplande botanische tuin die de lokale flora laat zien. De afbrokkelende ruïnes zijn de overblijfselen van een citadel die een oude nederzetting beschermde tegen nomadische rooftochten. Je kan ook de koele blauwe bronnen, zwembaden en watervallen van Ein Gedi verkennen.

Een vakantie vol plezier in Israël!

Welke bestemmingen passen bij jouw ideale vakantie? Twijfel je over welk seizoen ideaal is voor jouw vakantie? Ben je gesteld op luxe of ben je eerder avontuurlijk ingesteld? Wij geven advies op maat. Ook op al je vragen rond bagage, voorzieningen en hygiëne ter plaatse hebben wij een antwoord.