Praktische Info Israël

Praktische Info Israël

 

Er komt veel bij kijken wanneer je een vakantie wil boeken naar Israël. Om jullie al wat verder te helpen, hebben we jullie vragen gebundeld en er een antwoord op geformuleerd. Deze kan je hier allemaal vinden. Als je toch nog vragen hebt, aarzel niet en contacteer ons.

 

Wat is de beste reistijd voor Israël?

In het algemeen is de beste reistijd voor Israël in het voor- en najaar. In deze periode is het gemiddeld  boven de 20 graden. In de zomermaanden kan het 40 graden of meer worden en in de winter is het in het noorden aardig koud. 

Is er Wifi in Israël?

Er is wifi in veel hotels, ook al is het alleen in de Lobby. Ook in openbare plaatsen, cafés en restaurants is er Wifi.

Wat moet er zeker in mijn reisapotheek zitten voor Israël?

Volgende items moeten zeker in je kleine reisapotheek zitten: pleisters, thermometer, pincet, antibiotica, paracetamol/dafalgan, keeltabletten, muggennet, insectencrème, zonnebrandcrème

Heb ik een visum nodig voor Israël?

Voor een reis naar Israël heb je geen visum nodig. Het is wel aangeraden om met een internationaal paspoort te reizen dat bij terugkomst nog minstens 6 maanden geldig is.

Met welke gebruiken/gewoontes moet ik rekening houden in Israël?

Joodse tradities bepalen het openbare leven in Israël. De sabbath, van vrijdagmiddag tot zaterdagmiddag wordt strikt gevolg. Hierbij sluiten de winkels en het openbaar vervoer.  

Daarnaast is het ook belangrijk dat je weet dat je gespreksonderwerpen zoals de Holocaust en de conflicten tussen Israël en Palestina moet proberen te vermijden, aangezien dit gevoelige onderwerpen zijn. 

Ga ik mij veilig voelen in Israël?

Hou er rekening mee dat het verkeer tussen Israël en de Palestijnse gebieden streng wordt gecontroleerd. Hou je ook op een afstand van demonstraties en betogingen, want deze kunnen uitlopen op chaos.

Omdat de situatie in Israël snel kan omslaan, is het verstandig als je op de hoogte bent van de politieke ontwikkelingen. 

Maak geen foto’s van strategische gebouwen, politiemannen of soldaten. Dit is verboden.

Welke vaccinaties heb ik nodig voor ik vertrek richting Israël?

Er zijn geen verplichte vaccinaties nodig voor een reis naar Israël, maar natuurlijk worden er wel enkele aanbevolen (DTP, hepatitis A, buiktyfus,…). Raadpleeg je huisarts voor meer info over de aanbevolen vaccinaties.

Welke taal spreken ze in Israël?

De officiële talen zijn Hebreeuws en Arabisch.

Wat is de munteenheid van Israël?

De Israelische Shekel is de officiële munteenheid en betaalmiddel van Israël.

Ben ik verplicht van een fooi te geven in Israël?

Als je gaat uiteten drinken in Israël dan zijn de vermelde prijzen meestal exclusief bedieningsgeld. In sommige restaurants tellen zij al zelf een bedrag als “service charge”, maar soms staat er ook dat het niet erbij gerekend is. Dan verwachten ze dat je 10% over het totaalbedrag aan fooi betaalt.

Wat is het beste vervoersmiddel om me te verplaatsen in Israël?

Het meest gebruikte type vervoer in Israël is de bus. Dit is ideaal als je een stedentrip maakt. Het busvervoer is goed verzorgd en het netwerk is erg uitgebreid. 

Wat is het tijdsverschil tussen Israël en België?

In Israël is het 1 uur later dan in België.

Heb ik een wereldstekker nodig voor mijn reis naar Israël?

Je hebt geen omvormer nodig in Israël.

Kan ik het kraantjeswater drinken in Israël?

Het is niet aangeraden om het kraantjeswater in Israël te drinken. Kies steeds voor gebotteld water en kijk goed na of je flesje nog wel verzegeld is.

Welke religies zijn er aanwezig in Israël?

Van de bevolking hangt 82% het joodse geloof aan, ca. 14% de islam, 2,7% het christendom en 1,7% van de bevolking zijn Druzen.

Welke kledij moet ik zeker in mijn koffer steken?

Als je met westerse kleding naar Israël reist is dat over het algemeen geen probleem. Korte broeken, T-shirts, jurkjes en rokjes kun je als toerist gerust dragen. Let wel op dat er gebieden zijn, waar je je kledij moet aanpassen. In de Palestijnse wijken/gebieden en het islamitische deel van Jeruzalem wordt een conservatieve kledingstijl gewaardeerd. Hierbij zijn je schouders en knieën bedekt. Vrouwen dienen hun hoofd bedekt te hebben. Voor mannen geldt een keppeltje op het hoofd. Vaak zijn leen-keppels hiervoor beschikbaar.

Wat kan ik verwachten van het eten in Israël?

Als je denkt aan de Israëlische keuken, denk je waarschijnlijk aan hummus, pita-boordjes en falafel. Dit zijn dan ook typische gerechten.

De grote invloeden zijn mediterraans en Oosters. Ook Koosjer speelt een belangrijke rol.