Wat is de beste reistijd voor Israël?

Home » Wat is de beste reistijd voor Israël?

Beste Reistijd Israël

Israël zit vol Bijbelse verhalen en cultuur en is bij uitstek geschikt voor mooie rondreizen, stedentrips en strandvakanties. De hoofdstad Jeruzalem is met 800.000 inwoners de grootste stad van het land. Hierna volgt het moderne Tel AvivJe komt hier ogen tekort. Een rondreis in Israël staat garant voor een onvergetelijke tijd en onvoorstelbaar veel variatie. Je vakantie naar Israël, dat is een droomvakantie om nooit meer te vergeten!

↓ ↓ ↓ ↓ ↓ 

De seizoenen

In Israël heerst voornamelijk een woestijnklimaat. Langs de kust heerst er een warm mediterraan klimaat. Je kan er heel het jaar naartoe gaan. Toch is het aan te raden om te gaan in het voorjaar, namelijk van maart tot en met mei, of in het najaar, namelijk van september tot en met november. Er is dan een aangename, milde temperatuur en weinig tot amper neerslag.

Tussen december en maart neemt de neerslag een beetje toe waardoor het geen ideale omstandigheden zijn. In onze zomermaanden (juni t.e.m. augustus) kunnen de dagtemperaturen vrij hoog zijn. De hoogste gemiddelde temperatuur in Israël is 34°C in augustus en de laagste is 17°C in januari. Augustus kan je beter vermijden als heetste maand. In de woestijn in het zuiden kunnen de temperaturen soms tot boven 40°C stijgen.

Als we specifieker inzoomen op sommige plaatsen, kan het een beetje afwijken van het algemene weeroverzicht. Zo zijn Jeruzalem en de Hooglanden ook prachtig vanaf juni t.e.m. augustus. De temperaturen zijn daar ook vrij hoog, maar wel met zwoele avonden en weinig kans op neerslag. Aan de kust bij Tel Aviv en bij het uiterste zuiden van Israël is het meestal enkele graden warmer. Daardoor zijn dit perfecte plaatsen voor strandtoerisme. In het uiterste zuiden ligt het stadje Eilat. Deze badplaats staat bekend als een populaire watersport en winterzon bestemming. In de maanden december, januari en februari is de temperatuur gemiddeld 22°C. Bovendien schijnt de zon er gemiddeld 360 dagen per jaar. Tegengesteld kan het in de noordelijke uitlopers van de Golanhoogten in de wintermaanden van december t.e.m. februari erg koud worden en zelfs sneeuwen.

Een tripje naar Israël zet je aan het denken. Het is ook een land waar je makkelijk heen kan voor een korte break. Prachtige steden ontdekt, maar ook de natuur is er indrukwekkend!

Heidi & Lisa

Wil je ook een onvergetelijke Israël-ervaring?