Hoogtepunten in Dubai

Over Dubai

De veelzijdigheid van Dubai is een van de vele troeven van dit land in de Verenigde Arabische Emiraten. Het is een veilig en betaalbaar land als je de juiste plekjes weet. Ontdek het bruisende Dubai, geniet van prachtige stranden om te bekomen, laat je verrassen door de geschiedenis en verlekker je met heerlijke lokale gerechten. 

Hoogtepunten

JUMEIRAH BEACH

Dit is het grootste publieke strand in Dubai waar je naartoe kan gaan met je kinderen tijdens je vakantie. Het strand begint vlakbij de Burj Al Arab. Vooral Kite Beach is super. Daar kan je verschillende watersporten proberen, er is een trampolinepark op het strand, een Wireworld Adventure Park en een skate park. Je hebt er ook veel restaurants langs het strand, sanitaire voorzieningen en gratis Wifi.

THE WALK

The Walk is genoemd naar de boulevard die langs het strand ligt. Het heeft een splashpad voor de allerkleintjes en een groot opblaasbaar waterpark voor de oudsten, op ongeveer 20m van de kustlijn. Er is ook een openluchtbioscoop op het strand en een kermis voor de jongsten. The Walk heeft ook een mall buiten met vele winkeltjes en restaurantjes waar je lekker iets kan eten.

WOESTIJN

Wist je dat er een woestijn te vinden is bij Dubai? Hier kan je een jeepsafari doen en als afsluiter een gezellige BBQ doen met het hele gezin. 

THE DUBAI AQUARIUM

The Dubai Aquarium is gelegen op de benedenverdieping van de Dubai Mall. Meer dan 300 haaien en 140 verschillende soorten vissen kan je spotten in dit aquarium van maar liefst 51 meter lang! Tegen betaling kan je het aquarium verkennen via een glazen tunnel die 48 meter lang door het aquarium loopt en een ritje maken in een glasbodemboot. Net boven het aquarium is de onderwaterzoo. Je kan de dieren van dichtbij bewonderen zoals de pinguïns en de indrukwekkende krokodil

WATERPARKEN

Er zijn verschillende waterparken om je te kunnen amuseren. Aquaventure is een gigantisch waterpark op de Palm in Dubai. Hier is wel bij de meeste slides een minimum lengte vereist van 1m20. Het Wild Wadi waterpark ligt naast de Burj al Arab en heeft 30 verschillende attracties. Eén van de indrukwekkende slides neemt je mee door een glazen tunnel die je dwars door een aquarium vol met haaien. 

ATTRACTIEPARKEN

Motiongate is een park waar de animatiefiguren van 3 grote filmstudio’s tot leven komen. Alle figuren van Dreamworks zoals Shrek, Madagaskar en Kungfu Panda hebben hun attractie indoor, handig als het wat te warm is buiten. Als je even je benen wil laten rusten, kan je een bezoekje brengen aan de dansshow in het theater. Er zijn ook wat ruigere achtbanen zodat plezier verzekerd is.

BURJ KHALIFA

Het symbool en de belangrijkste toeristische attractie van Dubai is de Burj Khalifa, met 829,8 meter het hoogste gebouw ter wereld en het beroemdste bezienswaardigheid van de stad. Een must is een uitstapje naar het observatiedek op de 124ste verdieping. Het uitzicht over de skyline van de stad vanuit dit vogelperspectief is verbluffend. Op het observatiedek wordt een multimediapresentatie gegeven over Dubai en de bouw van de Burj Khalifa (voltooid in 2010), waarna je met een hogesnelheidslift naar het observatiedek wordt gebracht voor een 360-gradenuitzicht over de wolkenkrabbers, de woestijn aan de ene kant en de oceaan aan de andere kant. Nachtelijke bezoeken zijn ook enorm populair vanwege de beroemde stadsverlichtingspanorama’s van Dubai.

DUBAI CREEK

De Dubai Creek scheidt de stad in twee steden, met Deira in het noorden en Bur Dubai in het zuiden. De kreek is van grote invloed geweest op de groei van de stad, die hier voor het eerst kolonisten aantrok om te vissen en te parelduiken. De kreek is de plek waar je komt om de stad vanaf het water te bekijken, ofwel door een tochtje te maken op een van de vele dhows die zijn gerestaureerd als toeristische cruiseboten of door op een abra (kleine houten veerboot) te springen tussen de veerpunten op de oevers van de kreek in Bur Dubai en Deira. Aan het zuidoostelijke uiteinde van Dubai Creek, net voordat de kreek samenvloeit met het Dubai Canal, ligt de nieuw ontwikkelde Dubai Creek Harbor met een loopbrug langs de jachthaven, die een prachtig uitzicht biedt op de skyline van de stad.

DUBAI SOUKS

Souk, of ook wel gespeld als souq, is een Arabisch woord dat “markt” betekent. Deze luidruchtige openluchtmarkten, die van oudsher in Arabische landen worden gehouden, zijn heel anders dan andere straatmarkten die je misschien elders hebt gezien. Typisch is dat de verkopers zich opstellen aan weerszijden van smalle straatjes, in hun vierkante winkeltjes, gegroepeerd naargelang het soort goederen dat wordt verkocht. In deze eindeloze wirwar van steegjes zal je merken dat je langs verkopers loopt die schatten verkopen zoals geurige thee en exotische kruiden uit de overvolle manden, terwijl andere verkopers je verleiden om een blik te werpen op hun fijne zijde en exotische wandtapijten. Verschillende Souks kunnen zijn: Deira Gold Souk, Dubai Spice Souk, Dubai Perfume Souk, Debai Textile Souk, Al Karama, Naif Souk, Meena Bazar…

AL FAHIDI WIJK (OUD DUBAI)

De Al Fahidi wijk werd gebouwd in de late 19de eeuw als de thuisbasis van rijke Perzische kooplieden die voornamelijk handelden in parels en textiel en naar Dubai werden gelokt vanwege de belastingvrije handel en de toegang tot de Dubai Creek. Al Fahidi beslaat het oostelijke deel van Bur Dubai langs de kreek, en de koraal- en kalkstenen gebouwen hier, waarvan vele met muren bekroond met windtorens, zijn uitstekend bewaard gebleven. De smalle straatjes, met hun uitgesproken Arabische architectuur, herinneren aan een vervlogen en veel trager tijdperk in de geschiedenis van Dubai. In de wijk vind je de Majlis Gallery, met een collectie traditioneel Arabisch keramiek en meubilair, en de Al Serkal Cultural Foundation met een winkel, café en wisselende kunsttentoonstellingen (gevestigd in een van de historische gebouwen).

DUBAI FRAME

De reusachtige, 150 meter hoge fotolijst is een van de nieuwste bezienswaardigheden van Dubai en ligt precies tussen de oudere wijken van Dubai die rond de creek liggen en de moderne uitbreiding van de stad. Binnen neemt een reeks galerijen je mee door de geschiedenis van de stad en verken je het erfgoed van de Emiraten voordat je naar het Sky Deck gaat, waar je op de uitkijkplatforms fantastische panorama’s van zowel het oude als het nieuwe Dubai kunt vastleggen. Bekijk daarna de galerij Future Dubai, waar je je kunt voorstellen hoe een futuristische visie van de stad eruit zal zien.

Een vakantie vol plezier in Dubai!

Welke bestemmingen passen bij jouw ideale vakantie? Twijfel je over welk seizoen ideaal is voor jouw vakantie? Ben je gesteld op luxe of ben je eerder avontuurlijk ingesteld? Wij geven advies op maat. Ook op al je vragen rond bagage, voorzieningen en hygiëne ter plaatse hebben wij een antwoord.