Wat is de beste reistijd voor Dubai?

Home » Wat is de beste reistijd voor Dubai?

Beste Reistijd Dubai

De stad, het commerciële centrum van de Verenigde Arabische Emiraten, strekt zich uit langs de zee met zijn drie kunstmatige Palmeilanden waarvan momenteel alleen Palm Jumeirah volledig ontwikkeld is. De twee andere eilanden zijn: Palm Jebel Ali en Deira Eiland. Je komt hier ogen tekort! De torenhoge gebouwen en prachtige stranden. Een vakantie in Dubai staat garant voor een onvergetelijke tijd en onvoorstelbaar veel variatie.

Je vakantie naar Dubai, dat is een droomvakantie om nooit meer te vergeten!

↓ ↓ ↓ ↓ ↓ 

De seizoenen

In Dubai heerst een woestijnklimaat. Dit wil zeggen aangenaam warme winters en hete zomers. Als we naar het weeroverzicht kijken, is de beste reistijd van oktober tot en met mei. De temperaturen zijn aangenaam warm en niet te heet. De temperaturen liggen dan gemiddeld tussen 23 en 36°C. ’s Nachts koelt het niet heel hard af. Er valt gedurende heel het jaar weinig neerslag. In de zomermaanden kunnen de temperaturen hoog oplopen tot zo’n 40°C. De watertemperaturen zijn aangenaam.

Ben je op zoek naar meer rust tijdens je vakantie? Dan kan je wel in de zomer gaan. De meeste reizigers vermijden deze periode omdat het zeer warm wordt. Zware inspanning of activiteiten doen, is wel afgeraden in deze periode. Anders kan je ook in november of januari gaan. Deze maanden zijn koeler en ook iets rustiger.

Bovendien moet je zeker rekening houden met de Ramadan als je zorgeloos wilt genieten van het lekkere eten. Tijdens de ramadan zijn de meeste horecagelegenheden overdag gesloten. Daarnaast respecteert de plaatselijke bevolking het niet wanneer je als toerist openlijk eet en drinkt tijdens deze periode. Het is dus afgeraden om tijdens deze vastenperiode naar Dubai te reizen.

Vanwege de islamitische kalender en een andere telling valt de Ramadan elk jaar op een andere datum. Controleer dus goed wanneer deze valt alvorens je reis te plannen.

Er is enorm veel te beleven in Dubai! Heerlijk eten, wandelen, shoppen, boottochtjes maken… Het was net zoals we ons hadden voorgesteld, beter zelfs! Zeker een aanrader!

Mindy & Jeff - Trip naar Dubai

Wil je ook een onvergetelijke Dubai-ervaring?