Hoogtepunten in Abu Dhabi

Over Abu Dhabi

De veelzijdigheid van Abu Dhabi en de vriendelijkheid van haar bevolking zijn nog maar twee van de vele troeven van dit land in de Verenigde Arabische Emiraten. Het is een veilig en betaalbaar land als je de juiste plekjes weet.

Ontdek het bruisende Abu Dhabi, geniet van prachtige stranden om te bekomen, laat je verrassen door de geschiedenis en verlekker je met heerlijke lokale gerechten. 

Hoogtepunten

DE CORNICHE

Corniche Road is een maar liefst acht kilometer lang wandelpad langs het water. Met meerdere parken, fonteinen en speeltuinen voor kinderen.

Er is ook openbaar familiestrand met badmeester. Er zijn ook tal van restaurants te vinden langs de promenade.

REUZENRAD EN MARINA HALL

Al Marina is een schiereiland tegenover de Corniche. Hier kan je verschillende attracties vinden.

Wil je een prachtig uitzicht over de stad maak dan een ritje in de Marina Eye een enorm reuzenrad.

ABU DHABI HERITAGE VILLAGE

In de buurt van de Abu Dhabi Mall kan je Heritage Village vinden dat je gratis kan bezoeken. Het is een kleinschalig openlucht museum waar je kunt zien hoe de bevolking vroeger leefde. Welke invloed het vinden van olie heeft gehad op rijkdom en wolkenkrabbers van nu. Het is leuk om er tussendoor even een stop te maken.

SJEIK ZAYED MOSKEE

De Sjeik Zayed Moskee is een top bezienswaardigheid in Abu Dhabi. Deze mag je wat ons betreft echt niet missen.

Het is echt een van de mooiste moskeeën ter wereld en je zult hier echt je ogen uit kijken! 

FERRARI WORLD

Blijf je meerdere dagen in Abu Dhabi? Bezoek dan een van de grote attracties zoals Ferrari World.

Een overdekt pretpark met de snelste achtbaan ter wereld. De Formula Rossa gaat maar liefst 250 km/u in 4,9 seconden. 

WARNER BROS. WORLD ABU DHABI

Gek van Superman, Wonder Woman, Bugs Bunny of Fred Flintstone? Deze komen jullie dan sowieso tegen. Vervelen is geen optie, want met 29 ultramoderne attracties, uniek live-entertainment, exclusieve winkels en de mogelijkheid om heerlijk te eten – heb jij zelfs aan één dag misschien niet genoeg.

YAS EILAND

Afkoelen tijdens je vakantie in Abu Dhabi? Kies dan voor een bezoek aan Yas Waterpark. Ook dit is een dagactiviteit. In dit enorme waterpark in Abu Dhabi zijn meer dan 45 attracties en glijbanen. Waaronder een bijzondere zespersoonsglijbaan en een kunstgolf waarop je kunt bodyboarden. Yas Marina Circuit, het Formule1 race circuit waar je wedstrijden kan volgen en waar je aan allerlei activiteiten kan deelnemen. 

LOUVRE ABU DBAHI

Na een aanloop van vele jaren is in november 2017 het Louvre Abu Dhabi geopend. Dit kunstmuseum heeft een dermate interessante collectie aan kunstwerken dat het zich meteen tot de topmusea in de wereld mag rekenen. Zo kun je onder andere werken van Matisse, Monet, Leonardo da Vinci en Vincent van Gogh bewonderen in het Louvre. Het museum is gevestigd in een prachtig gebouw dat een staaltje van toparchitectuur is.

NATIONAL AUTO MUSEUM

Ten zuiden van Abu Dhabi, op ongeveer een uur rijden, ligt het Emirates National Automuseum. Je kunt hier de privécollectie van Sjeik Hamad Al Nahyan bekijken die in totaal zo’n 200 auto’s omvat. De meeste automobielen stammen uit de tweede helft van de vorige eeuw.

NATUURRESERVAAT OP SIR BANI YAS EILAND

Het mooiste wildreservaat van Abu Dhabi is het wildreservaat van Sir Bani Yas Island, dat voor het eerst door sjeik Zayed werd gesticht. Inheemse Arabische wilde dieren zoals gazellen en de bedreigde Arabische Oryx plus geïntroduceerde dieren, waaronder giraffen en luipaarden, lopen vrij rond in het uitgestrekte reservaat, dat het binnenland van Sir Bani Yas Island beslaat. Je kan hier een verscheidenheid aan activiteiten doen, waaronder 4×4 safari’s, wandelsafari’s en paardrijtochten om de wilde dieren in het reservaat te bekijken, evenals andere activiteiten, waaronder wandelen, mountainbiken en kajakken.

WOESTIJNDUINEN

De populairste trip vanuit Abu Dhabi is een woestijnsafari naar het zuiden van het emiraat Abu Dhabi, naar de prachtige Liwa Oase, die direct aan de rand van het Lege Kwartier ligt, of naar de Al Khatim woestijn bij Al Ain. De Empty Quarter woestijn bevat de grootste zandduinen in de wereld, en de duinen van beide gebieden zijn een fantastische speeltuin voor iedereen die wil rijden duin buggy’s, probeer sandboarden, of gewoon genieten van de uitgestrekte sterrenhemel woestijn na het donker in een woestijn kamp. De meeste tochten bevatten stops om een kamelenboerderij te bezoeken en bieden een voorproefje van het traditionele leven in de woestijn, naast een tocht in de duinen zelf.

Een vakantie vol plezier in Abu Dhabi!

Welke bestemmingen passen bij jouw ideale vakantie? Twijfel je over welk seizoen ideaal is voor jouw vakantie? Ben je gesteld op luxe of ben je eerder avontuurlijk ingesteld? Wij geven advies op maat. Ook op al je vragen rond bagage, voorzieningen en hygiëne ter plaatse hebben wij een antwoord.