Gezinsvakantie Dubai

Home » Gezinsvakantie Dubai

Op vakantie met kinderen in Dubai

De veelzijdigheid van Dubai en de vriendelijkheid van haar bevolking zijn nog maar twee van de vele troeven van dit land in de Verenigde Arabische Emiraten. Het is een veilig en betaalbaar land als je de juiste plekjes weet, met heel wat kindvriendelijke hotels.

Ontdek het bruisende Dubai, geniet van prachtige stranden om te bekomen, laat je verrassen door de geschiedenis en verlekker je met heerlijke lokale gerechten. 

WATERPARKEN

er zijn verschillende waterparken waar jij en je kinderen zich kunnen amuseren. Aquaventure is een gigantisch waterpark op de Palm in Dubai. Hier is wel bij de meeste slides een minimum lengte vereist van 1m20. Het Wild Wadi waterpark ligt naast de Burj al Arab en heeft 30 verschillende attracties. Ook dit park is niet echt geschikt voor de allerkleinsten. Eén van de indrukwekkende slides neemt je mee door een glazen tunnel die je dwars door een aquarium vol met haaien. Een waterpark speciaal voor kinderen tussen 2 en 12 jaar is Legoland Waterpark. 

JUMEIRAH BEACH

Dit is het grootste publieke strand in Dubai waar je naartoe kan gaan met je kinderen tijdens je vakantie. Het strand begint vakf de Burj Al Arab. Vooral Kite Beach is super voor de kinderen . Daar kan je verschillende watersporten proberen, er is een trampolinepark op het strand, een Wireworld Adventure Park en een skate park. Je hebt er ook veel restaurants langs het strand, sanitaire voorzieningen en gratis Wifi.

THE WALK

The Walk is genoemd naar de boulevard die langs het strand ligt. Het heeft een splashpad voor de allerkleintjes en een groot opblaasbaar waterpark voor de oudsten, op ongeveer 20m van de kustlijn. Er is ook een openluchtbioscoop op het strand en een kermis voor de jongsten. The Walk heeft ook een mall buiten met vele winkeltjes en restaurantjes waar je lekker iets kan eten.

THE DUBAI AQUARIUM

The Dubai Aquarium is gelegen op de benedenverdieping van de Dubai Mall. Meer dan 300 haaien en 140 verschillende soorten vissen kan je spotten in dit aquarium van maar liefst 51 meter lang! Tegen betaling kan je het aquarium verkennen via een glazen tunnel die 48 meter lang door het aquarium loopt en een ritje maken in een glasbodemboot. Net boven het aquarium is de onderwaterzoo. Kinderen kunnen de dieren van dichtbij bewonderen zoals de pinguïns en de indrukwekkende krokodil. Er lopen gidsen rond die je maar al te graag een woordje uitleg geven.

ATTRACTIEPARKEN

Motiongate is een park waar de animatiefiguren van 3 grote filmstudio’s tot leven komen. Alle figuren van Dreamworks zoals Shrek, Madagaskar en Kungfu Panda hebben hun attractie indoor, handig als het wat te warm is buiten. Als je even je benen wil laten rusten, kan je een bezoekje brengen aan de dansshow in het theater. Er zijn ook wat ruigere achtbanen zodat je als ouder ook zeker plezier beleeft.

WOESTIJN

Wist je dat er een woestijn te vinden is bij Dubai? Hier kan je een jeepsafari doen met je kinderen, een kamelenrit maken en als afsluiter een gezellige BBQ doen met het hele gezin. 

Een vakantie vol plezier voor het hele gezin!

Als ouder kan een rondreis door Jordanië een spannende onderneming zijn. Er zijn dan ook tal van ontspanningsmogelijkheden om even te ontsnappen aan de drukte.

Lokale gidsen of chauffeurs brengen je naar de niet-toeristische plekjes: daar waar je moet zijn! Deze lokale ontmoetingen zullen de leefwereld van je kinderen – én die van jou – ongetwijfeld verrijken.

Welke bestemmingen passen bij jouw ideale vakantie? Twijfel je over welk seizoen ideaal is voor jouw vakantie? Ben je gesteld op luxe of ben je eerder avontuurlijk ingesteld? Wij geven advies op maat. Ook op al je vragen rond bagage, voorzieningen en hygiëne ter plaatse hebben wij een antwoord.