Gezinsvakantie Abu Dhabi

Op vakantie met kinderen in Abu Dhabi

De veelzijdigheid van Abu Dhabi en de vriendelijkheid van haar bevolking zijn nog maar twee van de vele troeven van dit land in de Verenigde Arabische Emiraten. Het is een veilig en betaalbaar land als je de juiste plekjes weet, met heel wat kindvriendelijke hotels.

Ontdek het bruisende Abu Dhabi, geniet van prachtige stranden om te bekomen, laat je verrassen door de geschiedenis en verlekker je met heerlijke lokale gerechten. 

DE CORNICHE

Corniche Road is een maar liefst acht kilometer lang wandelpad langs het water. Met meerdere parken, fonteinen en natuurlijk speeltuinen voor kinderen. Er is ook openbaar familiestrand met badmeester. Er zijn ook tal van restaurants te vinden langs de promenade.

REUZENRAD EN MARINA HALL

Al Marina is een schiereiland tegenover de Corniche. Hier kan je verschillende attracties vinden voor gezinnen zoals springkastelen. Wil je een prachtig uitzicht over de stad maak dan een ritje in de Marina Eye een reuzenrad een enorm reuzenrad.

ABU DHABI HERITAGE VILLAGE

In de buurt van de Abu Dhabi Mall kan je Heritage Village vinden dat je gratis kan bezoeken. Het is een kleinschalig openlucht museum waar je kunt zien hoe de bevolking vroeger leefde. Welke invloed het vinden van olie heeft gehad op rijkdom en wolkenkrabbers van nu. Het is leuk om er tussendoor even een stop te maken.

SJEIK ZAYED MOSKEE

De Sjeik Zayed Moskee is een top bezienswaardigheid in Abu Dhabi. Hoewel dit natuurlijk niet een attractie is speciaal voor gezinnen mag je deze wat ons betreft echt niet missen. Het is echt een van de mooiste moskeeën ter wereld en je zult hier echt je ogen uit kijken! 

FERRARI WORLD

Blijf je meerdere dagen in Abu Dhabi? Bezoek dan een van de grote attracties zoals Ferrari World. Een overdekt pretpark met de snelste achtbaan ter wereld. De Formula Rossa gaat maar liefst 250 km/u in 4,9 seconden. Er zijn zeker ook attracties voor gezinnen met jonge kinderen maar ik denk zelf dat dit pretpark in Abu Dhabi het leukste is als je kind in ieder geval 110cm is. Dan heb je al een vrij groot aanbod van attracties.

WARNER BROS. WORLD ABU DHABI

Zijn jouw kinderen gek van Superman, Wonder Woman, Bugs Bunny of Fred Flintstone? Deze komen ze dan sowieso tegen. Vervelen is geen optie, want met 29 ultramoderne, gezinsvriendelijke attracties, uniek live-entertainment, exclusieve winkels en de mogelijkheid om heerlijk te eten – heb jij zelfs aan één dag misschien niet genoeg.

YAS EILAND

Afkoelen tijdens je vakantie in Abu Dhabi met kids? Kies dan voor een bezoek aan Yas Waterpark. Ook dit is een dagactiviteit. In dit enorme waterpark in Abu Dhabi zijn meer dan 45 attracties en glijbanen. Waaronder een bijzondere zespersoonsglijbaan en een kunstgolf waarop je kunt bodyboarden. Yas Marina Circuit, het Formule1 race circuit waar je wedstrijden kan volgen en waar je aan allerlei activiteiten kan deelnemen. Gaaf voor de kinderen, zij kunnen er ook karten. Als ouder kan je als passagier een wild ritje maken in een race auto.

Een vakantie vol plezier voor het hele gezin!

Als ouder kan een rondreis door Jordanië een spannende onderneming zijn. Er zijn dan ook tal van ontspanningsmogelijkheden om even te ontsnappen aan de drukte.

Lokale gidsen of chauffeurs brengen je naar de niet-toeristische plekjes: daar waar je moet zijn! Deze lokale ontmoetingen zullen de leefwereld van je kinderen – én die van jou – ongetwijfeld verrijken.

Welke bestemmingen passen bij jouw ideale vakantie? Twijfel je over welk seizoen ideaal is voor jouw vakantie? Ben je gesteld op luxe of ben je eerder avontuurlijk ingesteld? Wij geven advies op maat. Ook op al je vragen rond bagage, voorzieningen en hygiëne ter plaatse hebben wij een antwoord.