Big, bigger, biggest: alles is grootser in Dubai!  

In Dubai is alles groter en beter dan in de rest van de wereld! Van torenhoge gebouwen tot gigantische winkelcentra. De stad houdt ervan om uit te blinken in alles wat het in cijfers kan uitdrukken! Niets is onbereikbaar. Daar geldt “the sky is the limit” bijna letterlijk. Hier zijn vijf records uit het Guinness Book Of World Records die voorlopig nog van Dubai zijn.

Torenhoge chocolade 

In Dubai vind je het grootste chocoladesculptuur ter wereld. Drie keer raden wat het voorstelt? Niets minder dan het grootste gebouw op onze planeet, de Burj Khalifa, ook gelegen in Dubai. De chocolade replica is enorm gedetailleerd en meet maar liefst 13,52 meter en is goed voor zo’n 500 ton chocolade en 1050 werkuren.

 

Durf jij te springen? 

Voor het tweede record in het rijtje blijven we in het thema van de Burj Khalifa. Je moet toch goed gek zijn om helemaal bovenaan op dit gebouw naar beneden te kijken, laat staan springen. Fred Fugen en Vince Reffet hadden in april 2014 duidelijk geen angst in de benen. Zij waagden de sprong van 828 meter en verzekerden daarbij hun plaatsje in het Guinness Book Of World Records.

Hotel in de wolken

Van het hoogste gebouw ter wereld naar het hoogste hotel ter wereld! Dit record staat op naam van het JW Marriott Marquis Hotel. Het luxehotel is maar liefst 355,35 meter hoog en bestaat uit twee identieke torens met 77 verdiepingen. Dat is alvast geen alledaags ritje in de lift naar boven.

Meters goud rond jouw nek

Dubai wordt ook wel “City of Gold” genoemd. De befaamde goudsouks doorheen de hele stad zijn een niet te missen attractie wanneer je in Dubai bent. Om de twintigste verjaardag van het Dubai Shopping Festival te vieren maakte 100 goudsmits samen de langste gouden ketting ter wereld. Deze “Celebration Chain” is vervaardigd uit 22 karaat goud, vijf kilometer lang en weegt 240 kilogram. Na de viering van het festival kon je gelukkig stukjesvan de ketting kopen, want vijf kilometer rond jouw nek hangen, dat is niet niets.

Water in de woestijn

Dubai is een stad midden in de woestijn, maar aan water niets tekort! Dubai houdt van haar waterattracties, van grote aquariums en overdekte waterparadijzen tot spectaculaire fonteinen. Nog een record op naam van Dubai is het record voor de grootste waterprojectie. De bewegende afbeeldingen van 893 vierkante meter werden geprojecteerd op een watergordijn van 30 fonteinen. Dit zorgde voor een fantastisch 3D effect dat je gezien moet hebben om het te geloven.

 

Wil jij dolgraag het grootste Dubai ontdekken? Reserveer Dubai Bucketlistreis  op maat of neem contact  op met UniTrips voor meer informatie.

De reiskriebels gekregen? Contacteer ons!  

12 + 8 =