Cambodja: Angkor, de nationale trots! 

Angkor in Cambodja maakt deel uit van UNESCO-werelderfgoed en dat is niet zomaar! Het is een magische plek in het mooie Cambodja die je op jouw reis zeker niet mag missen. Deze regio is het toppunt van hindoeïstische religie, cultuur en architectuur ten tijde van het Khmerrijk. Hier vind je tal van gigantische tempels die je zeker van jouw to do lijstje moet vinken.

Erfgoed in Siem Reap 

In de provincie Siem Reap vind je erfgoed in overvloed. Je bevind je er in walhalla van de tempels en ruïnes uit de periode van het Khmerrijk. Angkor is hiervan wel echt het toppunt. Angkor betekent letterlijk heilige stad in het Khmer. Hier vind je tal van prachtige en niet te missen tempels.

 Eeuwenoude Angkor Wat  

Angkor Wat werd gebouwd tussen 1113 en 1145 onder Suryavarman II en is de grootste etagepiramide op het Zuidoost-Aziatische vasteland. De tempel is maar liefst 162 hectares groot en is hierdoor het grootste religieuze monument ter wereld. Niet te missen dus! De oorspronkelijke hindoetempel transformeerde door de eeuwen heen tot een boeddhistische tempel. Ondanks de transformatie bleef het uiterlijk van de tempel traditioneel Hindoe. De tempel symboliseert namelijk de hindoeïstische kosmos. De grootste toren staat symbool voor het huis van de goden en de kleinere vertegenwoordigen de continenten en de oceanen.

 Nog meer cultuur in de Angkor Thom en Bayon tempel 

Ook Angkor Thom is zeker en vast de moeite waard. Het gigantische complex is niets minder dan een ommuurde stad met een echte slotgracht. Zeker niet te missen in Angkor Thom is de Bayon tempel. Anders dan de Angkor Wat tempel die Hindoe is, staat de Bayon tempel helemaal in het teken van Boeddha met hier en daar wat hindoeïstische invloeden zoals de heuvelbouw. Deze tempel telt een bijzondere 54 torens.

Veel te doen, veel te zien, veel te weinig tijd!

Het Angkor gebied is gigantisch groot. De honderden tempels zijn echt de moeite om tijdens jouw reis naar Cambodja te bezoeken. Maar wees selectief! Het is bijna onmogelijk om alle tempels te bezoeken tijdens jouw verblijf zonder de rest van het prachtige Cambodja niet te missen. Voorzie ongeveer drie dagen voor de hoogtepunten en mooiste tempels zodat je voldoende tijd over hebt voor ontspanning en andere bezienswaardigheden die zeker ook de moeite waard zijn. Tip: vanuit Siam Reap kan je makkelijk tuk-tuks huren om de omliggende regio’s te ontdekken.

Angkor waaronder Angkor Wat is het symbool van Cambodja. Dat mede dankzij haar omvang en schoonheid. Hier beleef je cultuur en adembenemende zonsop- en ondergangen. En voor filmliefhebbers nog even een leuk weetje. Niets minder dan de film Tomb Raider werd hier opgenomen. Wil jij Angkor en haar magische tempels zeker niet missen? Boek dan nu jouw droomreis naar het betoverende Cambodja bij UniTrips.

De reiskriebels gekregen? Contacteer ons!  

11 + 6 =